En somrig nyhet - Absolut Mixt

Whisky och Bourbon Lagom till sommaren lanserar Absolut en helt ny produkt, Absolut Mixt. En färdigmixad dryck förpackad i stilren design som på den svenska marknaden kommer att lanseras i två smakkombinationer.

Drycken Absolut Mixt är lätt kolsyrad och naturligt smaksatt med en blandning av bär, frukter och såklart; Absolut Vodka Original, där varje droppe är producerad i Åhus på lokalt odlat höstvete. Med Absolut Mixt ger sig Absolut in på ”Ready To Drink”(RTD)-marknaden. Lanseringen innebär en helt ny dryck med lägre alkoholhalt som är enkel att ta med – än mer tack vare sin praktiska twist-off-kapsyl.

Absoluts fokus vid framtagandet av dryckerna har varit att erbjuda en ny serie av kvalitetsprodukter och att skapa ett bekvämt ”on the go”-sortiment.

”Vi är väldigt glada över att lansera Absolut Mixt som ger ett nytt djärvt tag till drycker av kategorin RTD. Smaken har varit kärnan i framtagningen av produkten, vi tror att smak kan vara i något du dricker eller i ditt sätt att leva. Med Absolut Mixt kan människor bli mer spontana eftersom att ha en fest kommer att bli så mycket lättare med denna nya produktserie”, säger Craig Johnson, global marknadsdirektör på Absolut.

I Sverige kommer smakerna Blueberry & Lime och Cloudberry & Apple att lanseras, som båda knyter an till de svenska bärskogarna. Absolut Mixt tappas i en glasflaska där designen är en hyllning till Absolut Vodkas ikoniska flaskform. Varje flaska har ett penseldrag struket över sig, penseldragen har skapats unikt för varje smak för att länka ihop Absoluts historia och engagemang i konstvärlden. 

 
Absolut Mixt finns att beställa från 28 april på absolutmixt.se eller på Systembolaget.
Beställningsnummer för Blueberry & Lime: 83380, för Cloudberry & Apple: 83409
 
Priset för en 275ml flaska är 21.90kr


Kommentera