Esperantos sommarsalong goes Dim-Sum(mer) Palace

Livets Goda 15 Jun, 2017
Vin Samtidigt som matsalen på Esperanto tar sommarpaus öppnar under ett par veckor Sommarsalongen upp, som i år går under namnet Dim-Sum(mer) Palace.

 

Det är fjärde gången som Sommarsalongen tar plats i loungen utanför Esperantos matsal. 

-Tanken med vår sommarsalong har alltid varit att tolka ett tema, en matkultur eller en gastronomisk inriktning; att bryta ut från vår egen vardag för att lära och fascineras av ett för oss nytt språk utan att för den skull tappa vår grundton som alltid är råvaran, naturen och hantverket, säger Sayan Isaksson, delägare och köksmästare på Esperanto.

- Tidigare har salongen gått både under temat franskt brasseri och vår tolkning av spanska tapas. Denna sommar har vi stannat vid Dim-Sum, som översatt betyder ”vidrör hjärtat”. Vår förhoppning är att med hjälp av små finurliga rätter från Kanton i Kina, och då främst med Hong Kong som bakgrund, kanske snudda vid era hjärtan, säger Sayan och fortsätter:
- Till maten vill vi ta tillfället i akt att lyfta fram både te och sake som utmärkta dryckes-kampanjoner. Uppfriskande kalla teer kan tex hantera smakrikedomen i Dim-Sum på ett fint sätt. 

Självklart kommer det även att serveras vin på Dim-Sum(mer) Palace.

- Då det kommer att vara en del hetta i maten, som strama röda viner lätt blir lidande utav, kommer unga viner med mycket primärfrukt vara ett första val till denna mat, menar Sören Polonius, chefs-sommelier på Esperanto Group. 

- En frisk syra i vinet är också bra, då syran balanserar känslan av eventuella feta inslag i Dim-Sum, förtydligar Sören.

Sören valt ut sina darlings, viner som har berört honom det senaste halvåret, som skulle kunna vara väldigt bra till maten. Bl.a. kommer ni att hitta Hatzidakis Assyrtiko Cuvée No 15, (Santorini, Grekland) och Horst Hummels Hárslevelü från Ungern på vinlistan. Även Esperantos stora vinlista kommer att finnas tillgänglig.

Dim-Sum(mer) Palace kommer att ha öppet tisdag till lördag mellan den 27 juni – 29 juli med 2 sittningar per kväll (tisdag - lördag 18:00 - 23:00) med upp till 16 gäster per sittning, alla samlade runt ett gemensamt långbord i den vackra loungen utanför Esperantos matsal.

Menyn kommer att bestå av en à la carte-meny där man presenterar sin tolkning av Dim-Sum i form av små- och mellanstora rätter. Vissa rätter delas med fördel mellan flera gäster i sällskapet

 

>> Boka din plats här 

 

Bilderna:

Daikon”wonton” Artic char,ginger broth,lumpfish roe och Xiao long bao, svensk wagyu (soup-dumplings). 

 


Små partier öl 8 december 2017

Whisky och Bourbon Premium Månadens enda nyhetslansering rymmer några riktiga godbitar bland öl. Friska…
8 Dec, 2017

Niklas Tipsar - Solas pinot noir 2016

Vin Languedoc och pinot noir är omedelbart inte den mest väntade…
8 Dec, 2017

Enkla men goda julgodisar med whiskysting

Whisky och Bourbon Glen Grants 12-åriga Speyside-whisky lanserades i somras i Systembolagets ordinarie…
7 Dec, 2017

Nikka Red gästspelar och Coffey Grain prissänks

Whisky och Bourbon Den 8 december gör Nikka Pure Malt Red ett tillfälligt…
6 Dec, 2017

Laurent-Perrier Grand Siècle – en prestigecuvée med tre årgångar

Vin Laurent-Perrier Grand Siècle är något så unikt som en prestigechampagne…
5 Dec, 2017

Niklas Tipsar - Glen Grant 12 Years Old - en elegant singlemalt från Speyside

Whisky och Bourbon Glen Grant grundades 1840 av bröderna John och James Grant…
2 Dec, 2017

Bespoke Dining på Grand för minst 10.000 kr

Mat och Restaurang För 19:e året i rad presenterar Grand Hotel i Lund…
1 Dec, 2017
Artikelarkivet