Esperantos sommarsalong goes Dim-Sum(mer) Palace

Livets Goda 15 Jun, 2017
Vin Samtidigt som matsalen på Esperanto tar sommarpaus öppnar under ett par veckor Sommarsalongen upp, som i år går under namnet Dim-Sum(mer) Palace.

 

Det är fjärde gången som Sommarsalongen tar plats i loungen utanför Esperantos matsal. 

-Tanken med vår sommarsalong har alltid varit att tolka ett tema, en matkultur eller en gastronomisk inriktning; att bryta ut från vår egen vardag för att lära och fascineras av ett för oss nytt språk utan att för den skull tappa vår grundton som alltid är råvaran, naturen och hantverket, säger Sayan Isaksson, delägare och köksmästare på Esperanto.

- Tidigare har salongen gått både under temat franskt brasseri och vår tolkning av spanska tapas. Denna sommar har vi stannat vid Dim-Sum, som översatt betyder ”vidrör hjärtat”. Vår förhoppning är att med hjälp av små finurliga rätter från Kanton i Kina, och då främst med Hong Kong som bakgrund, kanske snudda vid era hjärtan, säger Sayan och fortsätter:
- Till maten vill vi ta tillfället i akt att lyfta fram både te och sake som utmärkta dryckes-kampanjoner. Uppfriskande kalla teer kan tex hantera smakrikedomen i Dim-Sum på ett fint sätt. 

Självklart kommer det även att serveras vin på Dim-Sum(mer) Palace.

- Då det kommer att vara en del hetta i maten, som strama röda viner lätt blir lidande utav, kommer unga viner med mycket primärfrukt vara ett första val till denna mat, menar Sören Polonius, chefs-sommelier på Esperanto Group. 

- En frisk syra i vinet är också bra, då syran balanserar känslan av eventuella feta inslag i Dim-Sum, förtydligar Sören.

Sören valt ut sina darlings, viner som har berört honom det senaste halvåret, som skulle kunna vara väldigt bra till maten. Bl.a. kommer ni att hitta Hatzidakis Assyrtiko Cuvée No 15, (Santorini, Grekland) och Horst Hummels Hárslevelü från Ungern på vinlistan. Även Esperantos stora vinlista kommer att finnas tillgänglig.

Dim-Sum(mer) Palace kommer att ha öppet tisdag till lördag mellan den 27 juni – 29 juli med 2 sittningar per kväll (tisdag - lördag 18:00 - 23:00) med upp till 16 gäster per sittning, alla samlade runt ett gemensamt långbord i den vackra loungen utanför Esperantos matsal.

Menyn kommer att bestå av en à la carte-meny där man presenterar sin tolkning av Dim-Sum i form av små- och mellanstora rätter. Vissa rätter delas med fördel mellan flera gäster i sällskapet

 

>> Boka din plats här 

 

Bilderna:

Daikon”wonton” Artic char,ginger broth,lumpfish roe och Xiao long bao, svensk wagyu (soup-dumplings). 

 


Spottswoode´s, Napas Margaux - Sant eller falskt?

Vin Med otrolig och imponerade komplexitet, täthet och fokus, så gläds…
16 Oct, 2017

Ardbeg lanserar sällsynt 23-åring från destilleriets mörkaste tid

Whisky och Bourbon I början av november lanseras Ardbeg Twenty Something. En 23…
16 Oct, 2017

Åter i lager! - Sjörövarrom med stil - 91 poäng till J Bally 7 Ans Pyramide

Whisky och Bourbon I början av veckan så tipsade vi er om J…
10 Oct, 2017

Uppdrucket vecka 40

Vin Vive la France! Goda viner som sparats några år, ett…
13 Oct, 2017

D.E.W. and Brew väcker liv i klassisk irländsk tradition

Whisky och Bourbon Att dricka whiskey tillsammans med öl är en gammal irländsk…
13 Oct, 2017

Årets Sill 2017 med smak av O.P.Anderson

Whisky och Bourbon När Klädesholmen och Salt & Sill i år presenterade Årets…
13 Oct, 2017

Svensk vodka bäst i Asien

Whisky och Bourbon Purity Vodka från Ellinge har vunnit det högsta priset i…
12 Oct, 2017

Smakrikt bröd blir till öl av Paul Svensson och Melleruds

Whisky och Bourbon Höstens mest spännande gastronomiska samarbete är signerat Paul Svensson, Fotografiskas…
12 Oct, 2017

Imperial IPA – en ny ale signerad Fuller’s nya bryggmästare

Whisky och Bourbon Efter succén med lanseringen av Fuller’s Past Masters kommer nu…
12 Oct, 2017

The Macallan introducerar Edition No.3, limiterad utgåva

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar stolt Edition No.3 – en ny limiterad…
11 Oct, 2017
Artikelarkivet