Exklusiv dubbellansering av Jura från Domaine du Pélican

Livets Goda 12 Mar, 2018
Vin Fredagen den 6:e april lanseras två viner från Domaine du Pélican på Systembolaget. Det är 2016 Domaine du Pélican Savagnin (300 flaskor) samt 2016 Domaine du Pélican Poulsard (120 flaskor) som lanseras.

Egendomen är familjen d´Angervilles enda utanför Bourgogne och producerade sin första årgång 2012. Guillaume d´Angerville driver Domaine du Pélican sedan 2011 tillsammans med Francois Duviver, vinmakare hos Domaine d´Angerville i Bourgogne.

Vinerna produceras i Château Chavanes i Montigny-les-Arsures. En stor del av druvorna till Domaine du Pélican Savagnin är hämtade från de 5 hektar biodynamiskt odlade vingårdar som omgärdar slottet i närheten av staden Arbois. Druvorna till 2016 Domaine du Pélican Poulsard kommer uteslutande från den vingård som Guillaume d´Angerville och Francois Duvivier köpte av den legendariske vinmakaren Jacques Puffeney. Samtliga viner från Domaine du Pélican är biodynamiskt producerande och en certifiering är nära förestående.

2016 Domaine du Pélican Savagnin, varunr: 96123-01, pris: 299 kr, 750 ml, alk. 12,5%, totalt släpps 300 flaskor. 
2016 Domaine du Pélican Poulsard, varunr: 95392-01, pris: 319 kr, 750 ml, alk. 12,5%, totalt släpps 120 flaskor.


Hugo på Kafferosteriet Koppar delar med sig - Skillnaderna på odlat kaffe

Övrigt Enligt en legend sägs det att det första kaffet upptäcktes…
21 Sep, 2018

Nytt på Systembolaget idag - 2016 Turley Juvenile Zinfandel

Vin Helen Turley, Larrys syster, var vineriets första vinmakare och var…
21 Sep, 2018

Ekologiska Valle Reale "Botteotto"

Vin På Valle Reale i italienska Abruzzerna är det självklart att…
21 Sep, 2018

Sveriges mest sålda Cava får ny kostym

Vin Lagom till hösten svidar storsäljaren Campo Viejo Brut Reserva om…
21 Sep, 2018

Campo Viejo pryder sin flaska med konstverk från gatufest

Vin För sjätte året i rad uppmärksammar Campo Viejo konsten genom…
21 Sep, 2018

Koffeinvatten i nya smaker

Övrigt Nu kommer Löfbergs Caffeine Water i fler nya smaker -…
21 Sep, 2018

Det här lägger svenskarna mest pengar på när de reser utomlands

Övrigt – Det är många roliga saker reskassan ska räcka till…
21 Sep, 2018

Estnisk stjärnkock skapar kulinarisk succé med Tallink och Silja Line

Mat och Restaurang Menu Nordic har för första gången skapats av en estnisk…
20 Sep, 2018

Champagne - ett självklart inslag i casinots värld

Övrigt Champagne, en mousserande dryck uppkallad efter ett distrikt i norra…
20 Sep, 2018

Polarbröds nya påsar ett steg närmare full hållbarhet

Övrigt Som ett led i att minska miljöpåverkan har Polarbröd bytt…
20 Sep, 2018

Tirrenico i Systembolagets fasta sortiment

Vin Familjen Mazzei har tillhört toppskiktet i den italienska vinvärlden sedan…
20 Sep, 2018

Alkohol och gambling – en ofördelaktig kombo

Övrigt Att kombinera nytta med nöje brukar vara en lyckad konstellation…
20 Sep, 2018

Old Pulteneys Distillery Manager Malcolm Waring till Stockholm Beer

Whisky och Bourbon Stockholm Beer & Whisky Festival går strax av stapeln vid…
20 Sep, 2018

Las Vegas exklusiva casinorestauranger

Övrigt Efter att tidigare i matväg bara varit känt för bufféer…
20 Sep, 2018

Dragon Blood Fierce Edition på Stockholm Beer & Whisky Festival

Whisky och Bourbon Den svenska succén Dragon Blood finns nu i en specialutgåva…
20 Sep, 2018

Premiär för Roy Fares Trophy – cupcaketävling för barn

Övrigt På Bak & Chokladfestivalen blir det premiär för kändiskonditorn och…
20 Sep, 2018

Rawbata startar Ramen-lunch koncept

Mat och Restaurang Nu startar Restaurang Rawbata luncher med fokus på Ramen men…
20 Sep, 2018

Norrmejerier skivar ost vid Umeå mejeri

Övrigt Norrmejerier skivar osten i Norrland, i en helt ny anläggning…
20 Sep, 2018

Champagne de Castelnau byter utseende

Vin Nu har det blivit dags för Champagne Castelnau Brut Reserve…
20 Sep, 2018

Nyhet i livsmedelshandeln utmanar hämtmat från restaurang

Mat och Restaurang - Den svenska konsumenten är mycket medveten om pris, råvaror…
20 Sep, 2018
Artikelarkivet