Exklusiv lansering av Vosne-Romanée på magnum och Meursault från Albert Bichot

Livets Goda 10 Jan, 2018
Vin Nu lanserar Nigab två av Albert Bichots flaggskepp från Premier Crus i Bourgogne - Vosne-Romanée 1er Cru "Les Malconsorts 2015 på magnumflaska samt Meursault 1er Cru ”Les Charmes” 2015. Vinerna lanseras på Systembolagets exklusiva släpp den 19:e januari.

Albert Bichot Meursault 1er Cru ”Les Charmes” Domaine du Pavillon 2015
Artikelnummer: 96088-01
Pris: 599 kronor
Alkoholhalt: 13.5 %
Lansering på Systembolaget: 19 januari
Antal: 300 flaskor 

Vingården ”Les Charmes”
Meursault, eller ”the capital of Burgundy’s great whites”, som den lilla byn med cirka 1 500 invånare brukar kallas, är hemvisten för några av världens bästa vita viner på druvan chardonnay. Meursault ligger i hjärtat av Côte de Beaune vid foten av Côte d’Or. Vingårdarna i Meursault har ett närmast idealiskt läge. En av de bästa vingårdarna är Les Charmes.

Albert Bichot Vosne-Romanée 1er Cru "Les Malconsorts” Domaine du Clos Frantin 2015
Artikelnummer: 95196-06
Pris: 1999 kronor/Magnum
Alkoholhalt: 14 %
Lansering på Systembolaget 19 januari
Antal: 48 flaskor 

Vingården ”Les Malconsorts”
Pinot noir-vinerna från Les Malconsorts brukar jämföras med de bästa vinerna från Bourgognes Grand Crus. Vingården ligger i ett mycket soligt och varmt läge, granne med både Romanée-Conti och legendariska Richebourg. Redan vid 1800-talets mitt fick vinerna från Les Malconsorts rykte om sig att vara bland de bästa som gick att finna i Bourgogne.

Årgång 2015 kommer att gå till historien i Bourgogne enligt Albert Bichots chefs-vinmakare Alain Serveau:
“2015 is one of the very rare vintage in the history of Burgundy during which we have experienced such an acceleration in the ripening process, which made us pick the grapes in our 6 Domaines almost at the same time. Grapes were absolutely perfect, they had reached optimum maturity and were exceptionally healthy.”

Kort om Albert Bichot
Albert Bichot som grundades redan 1831 är fortfarande helägt av familjen Bichot och drivs nu av sjätte generationen. Under företagets hela historia har vinproduktionens ”savoir-faire” ärvts från far till son. Albert Bichot fungerar både som vinodlare och négociant och dessa båda verksamheter ser man som ett mycket bra komplement till varandra. Man äger egna vingårdar runt om i Bourgonge där dessa vinifieras på plats i de olika områdena - i egna vinerier och med olika vinmakare. Vingårdsnamnen sätts alltid ut på etiketten – t.ex. Domaine Long-Depaquit eller Clos Frantin. Albert Bichots viner finns idag i mer än hundra länder över världen.


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet