Familjen Ruhne firar 30 år på Terreno och lanserar Il Momento di Terreno

Livets Goda 2 May, 2018
Vin När familjen Ruhne köpte vingården Terreno i Chianti Classicodistriktet i Toscana för 30 år sedan var det främst ett vackert hus i en vacker trakt där det följde med några hektar vingård. De beundrade Italien, maten, människorna och kulturen. Vinet var något de med tiden satte sig in i. De hade en föreställning om hur jordbruket borde vara, och med tiden ville de upptäcka vad deras vin kunde utvecklas till.

De senaste 30 åren har Chianti Classicodistriktet, liksom vin- och matvärlden i övrigt genomgått stora förändringar. Å ena sidan har en ökad medvetenhet bland både konsumenter och odlare skapat en rörelse för ekologisk och etisk produktion. Denna utgår från traditionella metoder men också ny kunskap. Å andra sidan agerar storproducenterna med andra ambitioner; med en produktion på miljontals liter per år och industriella produktionsmetoder köper de upp mindre gårdar och slår ut konkurrensen genom massproduktion och marknadsföring.

Sedan 1988 har familjen Ruhne rustat upp gården och vinproduktionen. De har genomfört ett generationsskifte i och med att yngsta dottern Sofia nu driver Terreno. Deras viner och olivolja är certifierat ekologiska och väcker alltmer uppmärksamhet, både i Sverige och i Italien.

En viktig drivkraft för Terreno är att i Sverige dela med sig av det familjen Ruhne upplever så positivt i Italien. Inte minst för den nya generationen i familjen som växt upp med och på Terreno. 

På Terreno håller familjen Ruhne fast vid sin föreställning om hur jordbruket borde vara. Fritt från kemisk gödning och bekämpningsmedel, och utan bevattning. De förädlar det naturen ger genom urval och traditionella metoder. På så sätt får de fram det bästa deras vingård förmår. 

För att nu låta alla vara med i deras Toscana och deras resa har de skapat ett nytt rött sangiovesebaserat vin från Terreno, Il Momento di Terreno – Stunden från Terreno.

Il Momento di Terreno 2016 lanseras i Sverige under maj månad på Systembolaget. Det kan beställas på nummer 75163 och kostar 109 sek (750 ml, 13,5 % alk/vol).

Terreno distribueras i Sverige av We & Wine.

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine
 

Lakritspucken - efterlängtad klassiker gör comeback!

Övrigt Nu släpps en god nyheten på länge, den efterlängtade Lakritspucken…
16 Sep, 2019

Nutritionisten Miriam Höglund om de fleromättade fetterna

Övrigt Miriam Höglund är Nutritionist, gruppträningsinstruktör och har en bakgrund i…
16 Sep, 2019

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Övrigt 2018 lanserades drycken Norr av Norr Company med ambitionen att…
16 Sep, 2019

Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011…
16 Sep, 2019

Scan lanserar sin bästa köttbulle någonsin

Mat och Restaurang Lagom till att vardag och rutiner dragit igång igen lanserar…
16 Sep, 2019

Saltå Kvarn lanserar nya ekologiska mellanmålsprodukter

Mat och Restaurang Saltå Kvarn vill förenkla för konsumenter att få i sig…
16 Sep, 2019

Renoveringarna som höjer värdet på bostaden

Övrigt Fyra av fem svenskar är villiga att betala extra för…
16 Sep, 2019

VegMe gör julbordsfavorit i vegansk tappning

Mat och Restaurang Allt fler svenskar efterfrågar ett grönare alternativ till sina klassiska…
16 Sep, 2019

Kronfågel: därför är kyckling framtidens mat

Mat och Restaurang Varannan svensk lider av klimatångest och sju av tio vill…
16 Sep, 2019

Gyllene veganbollar och gamla grödor bland höstens salladsnyheter

Mat och Restaurang Karljohansvamp, svenska äpplen, kål, majs och hirs! För den svenska…
16 Sep, 2019

Valio lanserar marknadens första laktosfria yoghurt utan tillsatt socker

Mat och Restaurang Nu blir Valio först med att erbjuda laktosfri yoghurt helt…
16 Sep, 2019

Upptäck Marabou Darkmilk – en helt ny chokladupplevelse

Övrigt Att Marabou kontinuerligt presenterar nya smakkombinationer är vida känt. I…
16 Sep, 2019

Amfora Vinbaren 111 - Vinbaren för amforaviner

Mat och Restaurang Vägg i vägg med persiska Shahrzad öppnade nyligen Amfora Vinbaren…
13 Sep, 2019

Wild Turkey Rare Breed - bourbon med fatstyrka

Whisky och Bourbon Wild Turkey Rare Breed är en bourbonwhiskey på naturlig fatstyrka.…
13 Sep, 2019

Vinkylen – var ska den stå?

Vin Att låta ett vin lagras gör som bekant att det…
13 Sep, 2019

Pågens Grötbröd

Mat och Restaurang Pågens nyckelhålsmärkta grötbröd med ”tugg” är en modern tolkning av…
13 Sep, 2019

Skånemejerier lanserar ”Allerum Gold”

Mat och Restaurang Skånemejerier utökar nu sitt sortiment av långlagrade ostar med ”Allerum…
13 Sep, 2019

”Crème de”: Bredbar fransk ost med smaker av Brie, Tryffel och Chèvre

Mat och Restaurang Président lanserar nu ”Crème de”, ett helt nytt sortiment av…
13 Sep, 2019

En god nyhet för tarmhälsan

Övrigt Vi nutidsmänniskor får i oss för lite fibrer. Kiviks Musteri…
13 Sep, 2019

Världspremiär från djävulens källare

Vin Diablo Black produceras av chilenska Concha y Toro och är…
13 Sep, 2019
Artikelarkivet