Fazer representerar Sverige i Culinary World Cup 2018

Livets Goda 28 Nov, 2017
Mat och Restaurang 2014 vann Fazer Culinary Team Sweden guld i storköksklassen i VM för kocklandslag. Nu ställer laget återigen in siktet på guld under VM i Luxemburg i november 2018. Temat är ”Against Food Waste” och uppgiften är att, på fem timmar, tillaga en trerättersmeny för 150 personer för endast fem euro per person.

Fazer Culinary Team Sweden kommer att representera Sverige i Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup 2018 och har nått stora framgångar i internationella tävlingssammanhang. Laget är regerande världsmästare i storköksklassen från Culinary World Cup 2014 och placerade sig på en andraplats i Culinary Olympics 2016. Nu tar laget sikte på Culinary World Cup 2018 och, som ett sätt att träna inför tävlingen, kommer laget att gästspela på ett tjugotal av Fazers restauranger runt om i Sverige.

- Vi ser otroligt mycket fram emot att tävla igen och blev överlyckliga när vi fick reda på att årets tema är Against Food Waste. Som kockar och matinspiratörer på Fazer har vi jobbat dagligen under många år med att klura ut sätt för att minimera matsvinnet. Temat spelar oss direkt i händerna, säger Dan Assarsson, lagkapten FazerCulinary Team Sweden.

Culinary World Cup 2018
Tävlingen äger rum under mässan Expogast i Luxemburg den 23–29 november 2018. Deltagande lag ska konceptualisera, planera, organisera och förverkliga en trerättersmeny på temat Against Food Waste. Tävlingsmenyn består av en soppa, tre varmrätter; val av kött eller fisk och en vegetarisk varmrätt, en salladsbuffé samt en dessert. Lagen ska tillaga lunch åt 150 personer till en kostnad av fem euro per person.

Fazer Culinary Team Sweden
Fazer Culinary Team Sweden består av Dan Assarsson, Adam Hallberg, Daniel Lund, Marcus Ludvigsson, Patrik Sättgren och Susanne Strandqvist. Niclas Melin är lagets coach, Kurt Weid är mentor och Juanita Conway är projektledare. Läs mer om Fazer Culinary Team på www.fazer.se.


Niklas Tipsar: Villa Conchi - En elegant Cava

Vin Strax söder om Barcelona finner du Penedès, regionen som för…
22 May, 2018

Vilket kaffe väljer våra mammor?

Övrigt Livets Goda följer med stort intresse Kafferosteriet Koppars utveckling i…
21 May, 2018

Stor succé för Glenmorangie och Ardbeg i prestigetävlingar

Whisky och Bourbon Glenmorangies och Ardbegs single malt whiskys har triumferat vid två…
18 May, 2018

Sista flaskorna av Clarendelle Rouge 2012, samt 2011 på magnum

Vin Clarendelle Rouge är Bordeauxvinet som blivit en av Livets Godas…
17 May, 2018

Danmarks hittills dyraste whisky såld för 549.000 danska kronor

Whisky och Bourbon Hans Just har precis sålt Danmarks hittills dyraste whiskyset genom…
17 May, 2018

Ardbeg Day firas under bar himmel den andra juni

Whisky och Bourbon Ardbeg Day är snart här, så gräv fram dina platåskor…
17 May, 2018

564 sidor! Digitala Livets Goda Topp 20 - Sveriges Bästa Restauranger 2018

Mat och Restaurang För femte året nu listar och rankar Livets Goda Sveriges…
15 May, 2018
Artikelarkivet