Fernet-Branca Barback Games 2017

Livets Goda 25 Oct, 2017
Whisky och Bourbon I söndags den 22a oktober hölls för fjärde året i rad den prestigefyllda tävlingen Fernet-Branca Barback Games, detta på anrika nöjesetablissemanget Nalen i Stockholm där Sveriges bästa “barback” korades. Vinnarna av det åtråvärda priset, en resa för två till Fratelli Branca Distillerie i Milano, blev efter mycket svett och hårt arbete Oscar Claros från restaurang Lokal på Kungsholmen tillsammans med sin barchef David Hernandez tillika coach under tävlingen.

Vinnande baren Lokal med vinnaren i mitten med bucklan i handen.

26 stycken lag, eller barer, från hela landet tävlade mot varandra i denna arenaliknande produktion bestående av olika utslagsheat som att pressa färska juicer, springa med ölfat, ölbackar och stapla glas om vart annat under tid i en bana full av hinder. Allt för att simulera hur hårt och stressigt det kan vara under ett ”normalt” arbetspass för en barback. 

Vad är då en barback?
En barback är den personen som gör allt som inte syns i en bar för att bartendern ska kunna leverera drinkar, öl, välputsade glas, nypressade juicer och nyplockad mynta, ja allt grovjobb för den goda serviceupplevelsen.


Köksmästaren Anders Blomkvist och Provinum kör gästspel nu på söndag, på Kagges i Gamla Stan

Mat och Restaurang Nu på söndag samarbetar importören Provinum och Anders Blomkvist (f.d…
15 Nov, 2017

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
14 Nov, 2017

Fontanafredda tilldelades "European Winery of the Year" av Wine Enthusiast

Vin Fontanafredda, den historiska vinproducenten i Serralunga d'Alba, tilldelades officiellt titeln…
14 Nov, 2017
Artikelarkivet