Fetzer Vineyards – 50 år av hållbar vinproduktion

Livets Goda 18 Apr, 2018
Vin 1958 köpte Barney och Kathleen Fetzer en 300 hektar stor gård i Mendocinos Redwood Valley. Paret började sälja druvor till hobbyvinmakare i området, men insåg snart att vinodlingen var en sann passion och 1968 sålde de sitt första egna kommersiella vin. Fetzer Vineyards var fött.

Barney och Kathleen fick elva barn och tillsammans byggde de upp Fetzer Vineyards. Barnen tog över företaget när Barney gick bort 1981. Den andra generationen Fetzers var framgångrika och företaget växte, till stor del tack vare Barneys köp av gården ”Sundial Ranch” där han tänkt odla chardonnay – en idé som barnen förvaltade. Timingen kunde inte vara bättre, chardonnay blev under 80-talet den stora vintrenden och Fetzers Sundial Chardonnay blev en hit.

På Fetzer hade man tidigt ett ekologiskt tänkande och företaget betraktas i dag som pionjärer inom hållbar vinproduktion. Det hållbara synsättet är integrerat genom hela vinframställningen: i energin som används, i materialet som köps in och i investeringarna på vingårdarna. 100 % av Fetzers egen vinodling är ekologisk sedan 1984 och man arbetar kontinuerligt för att utveckla hållbara metoder inom miljö och socialt ansvarstagande. På Fetzer menar man att ju bättre harmonin är mellan vinframställningen och miljön, desto bättre blir kvaliteten på vinerna.

På Systembolaget finns sedan 2011 Fetzer Sundial Chardonnay på 1,5-liters bag-in-box. Även Mia Parneviks viner RED by Parnevik och WHITE by Parnevik är producerade av Fetzer Vineyards.

Läs mer på Fetzer Vineyards webbplats.

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine

Beijing8 fortsätter sin expansion och stärker sin närvaro i södra Sverige

Mat och Restaurang Under 2018 har Beijing8 öppnat upp tre restauranger och den…
19 Oct, 2018

Gevalia och Brynäs IF förlänger sponsoravtalet

Övrigt Det är ett av Sveriges mest profilerade samarbete mellan en…
19 Oct, 2018

Tak satsar på japansk brunch

Mat och Restaurang Varje lördag serverar restaurang Tak en Temaki Bonanza som närmast…
19 Oct, 2018

Nyhet - Texas Longhorn BBQ Brisket

Mat och Restaurang En nyhet från Texas Longhorn - BBQ Brisket - en…
19 Oct, 2018

​Det går bra för svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Whisky och Bourbon Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket…
19 Oct, 2018

Museernas stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine

Mat och Restaurang Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt –…
19 Oct, 2018

Internationella champagnedagen till ära - 10 bra champagner på Systembolaget

Vin Idag är det den internationella champagnedagen och dagen till ära…
19 Oct, 2018

"Gömda" rariteter på beställningssortimentet - Bushmills 16 & 21 YO single malt

Vin 1608 var året då den holländska linsmakaren Hans Lippershey skapade…
19 Oct, 2018

Nytt poddavsnitt från Brobergs om livets vatten

Whisky och Bourbon I veckans podd oroas värdarna över stigande världspriser på korn.…
19 Oct, 2018

Ny årgång av Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012

Vin Vingården Le Clos de l’Oratoire des Papes producerar ett av…
18 Oct, 2018

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Övrigt Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian…
18 Oct, 2018

Better You-grundare startar nytt utvecklingsbolag inom wellness

Övrigt Med stor erfarenhet från hälsofackhandeln och produktutveckling har Patrick Svorono…
18 Oct, 2018

Natur och hållbarhet i fokus när nya Restaurang Skog har premiär

Mat och Restaurang Delikatesser som gran, björk och tall är några av de…
17 Oct, 2018

Stockholms Bränneri släpper årets Gin & Tonic Glögg

Whisky och Bourbon Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets…
17 Oct, 2018

Ostskolan: Ostbricka av vinterostar

Mat och Restaurang Olika ostar är olika bra beroende på säsong, det är…
17 Oct, 2018

SMEG lanserar Blast Chiller för hemmabruk.

Mat och Restaurang Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera…
17 Oct, 2018

Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

Mat och Restaurang I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta…
17 Oct, 2018

Uber Eats expanderar – nu kan även göteborgare njuta av restaurangmat levererad direkt till dörren

Mat och Restaurang Thai, hamburgare eller räksallad – Uber Eats gör det nu…
17 Oct, 2018

Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den…
17 Oct, 2018

95-poängare från Argentina hos Winefinder

Vin Decanter gav vinet Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza 2015,…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet