Fokus på lokalt och genuint när Harrys öppnar krogkoncept i Norrtäljes gamla brandstation

Livets Goda 21 Apr, 2017
Mat och Restaurang Restaureringen av fastigheten är igång och beräknas stå klar under hösten, fokus ligger främst på att bevara det genuina. Inredningen anpassas utifrån lokalen och dess historia. Bland annat kommer Harrys traditionella tavlor bytas ut och ersättas med motiv från den gamla brandstationen och Norrtälje stad. Just nu besöks antikhandlare runt om i landet för att hitta dekor till den rätta känslan för Harrys i Norrtälje.

– Byggnadens långa historia är ett arv som vi vill förvalta väl. Vi har ett gott samarbete och starkt stöd från kommunen och tillsammans med dem kan vi bibehålla både byggnadens charm och dess historiska prägel. Att få möjlighet att etablera oss i en så här fantastisk lokal är vi väldigt glada över. Vi ser detta som en unik chans att få föra vidare byggnadens historia in i framtiden, säger Per Norin, etableringsansvarig på Harrys.

Krögare för Harrys i Norrtälje blir de mångårigt erfarna, lokala profilerna Håkan och Titti Cederwall, som ligger bakom framgångsrika restaurangkoncept som Ett Glas och Högmarsö krog.

– Vi är stolta och glada över att kunna erbjuda Norrtäljeborna möjligheten att umgås och trivas med god mat och underhållning i den finaste fastigheten i stan. Det känns jättekul. Jag tror att det genuina och personliga Harryskonceptet kommer att lämpa sig bra i fastigheten och jag tror att vi kan tillföra en positiv addering till det nuvarande lokala restaurangutbudet. Jag är själv Norrtäljebo och vill att den här staden ska blomstra. Att utbudet blir större ger staden näring och bidrar till utveckling. Detta är något positivt för alla oss som bor här, säger Håkan Cederwall.

På menyn kommer du dels hitta det som Harrys kallar ”Folkliga favoriter”, mat man känner igen men som är tillagade med extra mycket kärlek samt Håkan och Tittis egna rätter som ger en lokal touch. På kvällarna erbjuds en härlig feststämning och sommartid blir den stora uteserveringen och den intilliggande boulebanan, givna vattenhål. Harrys i Norrtälje ska erbjuda en bred mix av utbud där alla kan hitta något som faller dem i smaken.
– Mitt mål är att alla ska känna sig välkomna. Både för en middag med familjen, en helkväll med vännerna eller för en avslappnad stund på uteserveringen. Det ska vara enkelt att besöka Harrys i Norrtälje avslutar Titti Cederwall.


Mack FREEZE - Den första alkohol- och glutenfria ölen på marknaden

Whisky och Bourbon Den första februari lanseras Mack FREEZE, marknadens första öl som…
18 Jan, 2018

Stockholmskrogar på listan över världens vackraste restauranger

Mat och Restaurang Condé Nast Traveller har i dagarna utsett världens vackraste restauranger…
18 Jan, 2018

Umamiburgare kommer tillbaka till MAX - nu även med kyckling

Mat och Restaurang En av MAX mest populära kampanjburgare, Grand Deluxe Umami, hittar…
18 Jan, 2018

Trendbrott: viktmissnöjet bland unga växer

Övrigt Tre av fyra svenskar vill gå ner i vikt, det…
18 Jan, 2018

300 miljoner liter kaffe i slasken varje år

Övrigt Klimatförändringarna gör att världens kaffeproduktion står inför stora utmaningar. I…
18 Jan, 2018

Urban Deli lanserar brödöl för minskat matsvinn

Mat och Restaurang Varje dag kastas mängder av bröd på landets bagerier. En…
18 Jan, 2018

Förköpspris på Vingårdsbarbaresco via Winefinder - Produttori del Barbaresco

Vin För drygt en vecka sedan erbjöd Winefinder Brunello 2013 till…
17 Jan, 2018

Två exklusiva ekologiska lanseringar från Alain Jaume & Fils

Vin Domaine du Clos de Sixte Lirac 2014 (magnum) samt Domaine…
17 Jan, 2018

Uppdrucket vecka 2 med Ulrika Karlsson

Vin Jag älskar att prova OM viner, att ha ett gäng…
17 Jan, 2018

Bästa italienska vinbar i Stockholm utsedd - Adria Ristorante & Bar

Mat och Restaurang Igår höll Gambero Rosso sin årliga prisutdelning för Top Italian…
17 Jan, 2018

Skandinavisk premiär: Ät 6-rätters middag med 3D

Mat och Restaurang Det innovativa middagskonceptet Dinner Time Story med världens minsta kock,…
17 Jan, 2018

Melker Andersson öppnar ny krog i Uppsala

Mat och Restaurang I det gamla anrika stadshotellet mitt i Uppsala öppnar nu…
17 Jan, 2018

Exklusiv sherrylansering på Systembolaget av "Tio Pepes olika åldrar"

Vin Varje år i oktober tar Antonio Flores, legendarisk vinmakare på…
17 Jan, 2018

Lammproducenter från Kungsör belönas med HKScans Miljöpris

Övrigt Paret Anna och Tomas Olsson belönas med HKScans Miljöpris till…
17 Jan, 2018

Svenska småbryggerier i exportsatsning

Whisky och Bourbon Svenska småbryggerier satsar på export och ställer ut på en…
16 Jan, 2018

Den andra februari lanseras exklusivt Chablis Premier Cru ”Montée de Tonnerre” 2015 från Samuel Billaud

Vin Samuel Billaud tillhör en välkänd och etablerad vinmakarfamilj i Chablis.…
16 Jan, 2018

Martin & Servera skänkte fyra ton varor

Mat och Restaurang Martin & Servera stöttar sedan hösten 2017 Stockholms Stadsmissions Matcentralen…
16 Jan, 2018

2400 flaskor Soave Vintage Bertani 2015 lanseras i februari

Vin Den familjeägda producenten Bertani lanserar den 2:a februari 2400 flaskor…
16 Jan, 2018

Wayne’s Coffee öppnar kafé i Vietnam

Övrigt De senaste åren har den svenska kafékedjan öppnat kaféer i…
16 Jan, 2018

Château La Croix Teynac från den stora årgången 2010 hos Winefinder

Vin Winefinder har nu i lager Château La Croix Teynac från…
16 Jan, 2018
Artikelarkivet