Fokus på lokalt och genuint när Harrys öppnar krogkoncept i Norrtäljes gamla brandstation

Mat och Restaurang Restaureringen av fastigheten är igång och beräknas stå klar under hösten, fokus ligger främst på att bevara det genuina. Inredningen anpassas utifrån lokalen och dess historia. Bland annat kommer Harrys traditionella tavlor bytas ut och ersättas med motiv från den gamla brandstationen och Norrtälje stad. Just nu besöks antikhandlare runt om i landet för att hitta dekor till den rätta känslan för Harrys i Norrtälje.

– Byggnadens långa historia är ett arv som vi vill förvalta väl. Vi har ett gott samarbete och starkt stöd från kommunen och tillsammans med dem kan vi bibehålla både byggnadens charm och dess historiska prägel. Att få möjlighet att etablera oss i en så här fantastisk lokal är vi väldigt glada över. Vi ser detta som en unik chans att få föra vidare byggnadens historia in i framtiden, säger Per Norin, etableringsansvarig på Harrys.

Krögare för Harrys i Norrtälje blir de mångårigt erfarna, lokala profilerna Håkan och Titti Cederwall, som ligger bakom framgångsrika restaurangkoncept som Ett Glas och Högmarsö krog.

– Vi är stolta och glada över att kunna erbjuda Norrtäljeborna möjligheten att umgås och trivas med god mat och underhållning i den finaste fastigheten i stan. Det känns jättekul. Jag tror att det genuina och personliga Harryskonceptet kommer att lämpa sig bra i fastigheten och jag tror att vi kan tillföra en positiv addering till det nuvarande lokala restaurangutbudet. Jag är själv Norrtäljebo och vill att den här staden ska blomstra. Att utbudet blir större ger staden näring och bidrar till utveckling. Detta är något positivt för alla oss som bor här, säger Håkan Cederwall.

På menyn kommer du dels hitta det som Harrys kallar ”Folkliga favoriter”, mat man känner igen men som är tillagade med extra mycket kärlek samt Håkan och Tittis egna rätter som ger en lokal touch. På kvällarna erbjuds en härlig feststämning och sommartid blir den stora uteserveringen och den intilliggande boulebanan, givna vattenhål. Harrys i Norrtälje ska erbjuda en bred mix av utbud där alla kan hitta något som faller dem i smaken.
– Mitt mål är att alla ska känna sig välkomna. Både för en middag med familjen, en helkväll med vännerna eller för en avslappnad stund på uteserveringen. Det ska vara enkelt att besöka Harrys i Norrtälje avslutar Titti Cederwall.


Kommentera


Bröd & Salt öppnar Pop up café i Designtorgets butik

Övrigt Inför kanelbullens dag inleder Designtorget och hantverksbageriet Bröd & Salt ett samarbete. Lördag 30 september öppnar Bröd & Salt en…
25 Sep, 2017

Öppet Hus i äppeltider på Solnäs Gård

Övrigt Kiviks Musteri bjuder på äppelkunskap, smakprovningar, och underhållning för hela familjen den 30 september på Solnäs Gård utanför Lund.
25 Sep, 2017

Mackmyra och Masi i samarbete

Whisky och Bourbon Mackmyras säsongswhisky Skördetid är en whisky som delvis slutlagrats på Masi Costasera Amarones. Skördetid är resultatet av ett nära samarbete…
22 Sep, 2017

At Six lanserar två egna viner

Vin At Six har tagit fram två egna viner skapade av Head Sommelier Robert Terry. Blanche är ett rosévin och Hierta…
22 Sep, 2017

Pontus Frithiof öppnar ny restaurang med gröna och klimatsmarta val på menyn

Mat och Restaurang Vinterträdgården by Pontus är krögaren och entreprenören Pontus Frithiofs nya restaurang, som öppnar i slutet av oktober i Fortum Värmes…
22 Sep, 2017

O’Learys fortsätter att växa – öppnar på flera nya marknader

Mat och Restaurang O’Learys fortsätter att expandera i rask takt – både i Sverige och runt om i världen. Franchisekedjan meddelar nu att…
22 Sep, 2017

Cloudy Bay lanserar nytt vintagevin - Pinot Noir 2015

Vin Cloudy Bay lanserar nu den 27:e upplagan av Marlborough Pinot Noir. Det nya vintagevinet Pinot Noir 2015 finns i begränsad…
21 Sep, 2017

Starbucks lanserar eget bryggkaffe i svenska matbutiker

Övrigt Nu till hösten lanserar Starbucks fyra av sina mest populära kaffesorter som bryggkaffe i svenska matbutiker. Bryggkaffet som lanseras är…
21 Sep, 2017

Möt Berntson Brands på Stockholm Beer & Whisky 2017

Whisky och Bourbon När hösten står för dörren och vädret blivit betydligt svalare så vet hela dryckes Sverige vad som kommas skall nämligen:…
21 Sep, 2017

Nyheter från TM Kvalitetsviner på Systembolaget

Vin Här kommer en sammanställning på de höstviner som nyligen släppts på beställningssortimentet eller som exklusiva lanseringar av små volymer i…
20 Sep, 2017

Exklusiv lansering av Rotari Flavio

Vin Den 22 september lanseras en begränsad upplaga om 1 800 flaskor av Rotari Flavio i Systembolagets tillfälliga sortiment.
20 Sep, 2017

Eriks lanserar färska majonnäser

Mat och Restaurang September till april är den period då de svenska skaldjuren är som allra bäst och lagom till årets maritima säsong…
20 Sep, 2017

Willys öppnar 200:e butiken

Mat och Restaurang Torsdagen den 21 september är det premiär för Willys Hemma Johanneberg. Den nya butiken i centrala Göteborg blir Willys 200:e…
20 Sep, 2017

Det blir ett Must-SM i Kivik 2018 också

Whisky och Bourbon I början av juni i år avgjordes Sveriges allra första Must-SM i Kivik där landets bästa muster i sex olika…
19 Sep, 2017

Jamie Oliver med ny bok: 5 ingredienser - snabb och enkel mat

Övrigt Fem ingredienser, det är allt du behöver komma ihåg när du står i matbutiken och funderar över vad du ska…
19 Sep, 2017

Bäst i Europa - Falkenberg Strandbad

Övrigt På den prestigefyllda internationella galan World Luxury Spa Awards har priset som Europas bästa luxury resort spa gått till Falkenberg…
19 Sep, 2017

Brännland Ciders första skördefest på Röbäcksdalen

Whisky och Bourbon I november 2016 genomförde Brännland Cider en så kallad crowd funding kampanj för anläggningen av en äppelodling på Röbäcksdalen i…
19 Sep, 2017

Globals knivskola: Skära fänkål

Mat och Restaurang Fänkål är en grönsak med smak av lakrits – lika god att äta rå som tillagad. Har du aldrig hackat…
19 Sep, 2017

Höstens glassupplevelse från Magnum

Övrigt Magnum lanserar till hösten sina klassiska favoriter i nytt format. Nya Magnum Pints består av de tre signatursmakerna Classic, Almond…
18 Sep, 2017

Pärsons lanserar Havets skivor

Mat och Restaurang Nu lanseras Sveriges första påläggsskivor från havet, särskilt framtaget att passa vardagsmackan. Havets skivor kommer i två smaker – varmrökt…
18 Sep, 2017
Artikelarkivet