Fokus på lokalt och genuint när Harrys öppnar krogkoncept i Norrtäljes gamla brandstation

Livets Goda 21 Apr, 2017
Mat och Restaurang Restaureringen av fastigheten är igång och beräknas stå klar under hösten, fokus ligger främst på att bevara det genuina. Inredningen anpassas utifrån lokalen och dess historia. Bland annat kommer Harrys traditionella tavlor bytas ut och ersättas med motiv från den gamla brandstationen och Norrtälje stad. Just nu besöks antikhandlare runt om i landet för att hitta dekor till den rätta känslan för Harrys i Norrtälje.

– Byggnadens långa historia är ett arv som vi vill förvalta väl. Vi har ett gott samarbete och starkt stöd från kommunen och tillsammans med dem kan vi bibehålla både byggnadens charm och dess historiska prägel. Att få möjlighet att etablera oss i en så här fantastisk lokal är vi väldigt glada över. Vi ser detta som en unik chans att få föra vidare byggnadens historia in i framtiden, säger Per Norin, etableringsansvarig på Harrys.

Krögare för Harrys i Norrtälje blir de mångårigt erfarna, lokala profilerna Håkan och Titti Cederwall, som ligger bakom framgångsrika restaurangkoncept som Ett Glas och Högmarsö krog.

– Vi är stolta och glada över att kunna erbjuda Norrtäljeborna möjligheten att umgås och trivas med god mat och underhållning i den finaste fastigheten i stan. Det känns jättekul. Jag tror att det genuina och personliga Harryskonceptet kommer att lämpa sig bra i fastigheten och jag tror att vi kan tillföra en positiv addering till det nuvarande lokala restaurangutbudet. Jag är själv Norrtäljebo och vill att den här staden ska blomstra. Att utbudet blir större ger staden näring och bidrar till utveckling. Detta är något positivt för alla oss som bor här, säger Håkan Cederwall.

På menyn kommer du dels hitta det som Harrys kallar ”Folkliga favoriter”, mat man känner igen men som är tillagade med extra mycket kärlek samt Håkan och Tittis egna rätter som ger en lokal touch. På kvällarna erbjuds en härlig feststämning och sommartid blir den stora uteserveringen och den intilliggande boulebanan, givna vattenhål. Harrys i Norrtälje ska erbjuda en bred mix av utbud där alla kan hitta något som faller dem i smaken.
– Mitt mål är att alla ska känna sig välkomna. Både för en middag med familjen, en helkväll med vännerna eller för en avslappnad stund på uteserveringen. Det ska vara enkelt att besöka Harrys i Norrtälje avslutar Titti Cederwall.


Folkkäre Leif GW Persson lanserar ”GW:s röda”

Vin Tegnér Spirits & Wine lanserar det röda vinet "GW:s röda"…
25 May, 2018

Stockholms Bränneri släpper rosa gin

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpper Stockholms Bränneri sin första batch…
25 May, 2018

Cantina Baglietti lanserar No. 7 och No. 10 i Sverige

Vin Efter en lång och noggrann process är vinhuset Cantina Baglietti,…
25 May, 2018

Moët & Chandon hyllar tennislegenden Roger Federer

Vin Igår, den 24 maj, lanserade Moët & Chandon en limiterad…
25 May, 2018

General med smak av svenska örter – nytt portionssnus från krögaren Karl Ljung

Whisky och Bourbon I dag lanseras General Gastronomy Series Summer 2018, ett portionssnus…
25 May, 2018

Världens kockar till Smaka på Stockholm

Mat och Restaurang 10 juni kommer kända kockar från hela världen till Smaka…
25 May, 2018

Arla inviger mognadslager i Falköping

Övrigt Tillsammans med Falbygdens Ost öppnar Arla ett mognads och förädlingslager…
24 May, 2018

Napolitansk pizzamarknad på Giro Pizzeria

Mat och Restaurang Lördag den 2 juni firar Giro Pizzeria Italiens nationaldag med…
24 May, 2018

Strålandet årgång av M. Chapoutiers Côtes du Rhône - 2016 Belleruche

Vin Ett toppnamn vet hur en slipsten ska dras och att…
24 May, 2018

Kaos när Kiviks Musteri släppte lös 2 miljoner sommarjobbare

Övrigt Rätt pollinering är en förutsättning för goda skördar från Kiviks…
23 May, 2018

Pontus in the Air är nominerad i ännu en internationell prestigetävling

Mat och Restaurang Pontus in the Air med Brasserie är nominerade i den…
23 May, 2018

Jordbruksverket tar ett helhetsgrepp om hållbar mat

Övrigt Jordbruksverket släpper nu en rapport om hur vi kan producera…
22 May, 2018

Cidraie hedrar sitt franska arv med ny sommarskrud

Whisky och Bourbon I över hundra år har cideräpplena i Normandie plockats för…
22 May, 2018

Inspiration - Proteinrik vaniljkaka med citron

Mat och Restaurang I detta recept inspireras vi av Maria Längfors som för…
22 May, 2018

Coppersmith´s samarbetar med 24 Västerås krogar

Whisky och Bourbon Ett tjugotal restauranger från Västerås gick ihop för att brygga…
22 May, 2018

Prosecco från Montelvini hos Winefinder

Vin Montelvini är en Prosecco i klassisk stil som Winefinders Wineteam…
22 May, 2018

150 ton mindre socker i Axfoods läsk

Övrigt Sockerhalten i Axfoods läsk av märket Premier minskas nu med…
22 May, 2018

Lansering av dessertvin från Brochet - Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015

Vin Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015 lanseras i Systembolagets…
21 May, 2018

Lavazza blir Stureplansgruppens nya kaffeleverantör

Övrigt Den Italienska kaffeleverantören Lavazza har skrivit avtal med Stureplansgruppen och…
21 May, 2018

Lasse Solum ny VD Divine AB

Vin Divine förstärker och hälsar Lasse välkommen som ny VD.
21 May, 2018
Artikelarkivet