Fokus på lokalt och genuint när Harrys öppnar krogkoncept i Norrtäljes gamla brandstation

Livets Goda 21 Apr, 2017
Mat och Restaurang Restaureringen av fastigheten är igång och beräknas stå klar under hösten, fokus ligger främst på att bevara det genuina. Inredningen anpassas utifrån lokalen och dess historia. Bland annat kommer Harrys traditionella tavlor bytas ut och ersättas med motiv från den gamla brandstationen och Norrtälje stad. Just nu besöks antikhandlare runt om i landet för att hitta dekor till den rätta känslan för Harrys i Norrtälje.

– Byggnadens långa historia är ett arv som vi vill förvalta väl. Vi har ett gott samarbete och starkt stöd från kommunen och tillsammans med dem kan vi bibehålla både byggnadens charm och dess historiska prägel. Att få möjlighet att etablera oss i en så här fantastisk lokal är vi väldigt glada över. Vi ser detta som en unik chans att få föra vidare byggnadens historia in i framtiden, säger Per Norin, etableringsansvarig på Harrys.

Krögare för Harrys i Norrtälje blir de mångårigt erfarna, lokala profilerna Håkan och Titti Cederwall, som ligger bakom framgångsrika restaurangkoncept som Ett Glas och Högmarsö krog.

– Vi är stolta och glada över att kunna erbjuda Norrtäljeborna möjligheten att umgås och trivas med god mat och underhållning i den finaste fastigheten i stan. Det känns jättekul. Jag tror att det genuina och personliga Harryskonceptet kommer att lämpa sig bra i fastigheten och jag tror att vi kan tillföra en positiv addering till det nuvarande lokala restaurangutbudet. Jag är själv Norrtäljebo och vill att den här staden ska blomstra. Att utbudet blir större ger staden näring och bidrar till utveckling. Detta är något positivt för alla oss som bor här, säger Håkan Cederwall.

På menyn kommer du dels hitta det som Harrys kallar ”Folkliga favoriter”, mat man känner igen men som är tillagade med extra mycket kärlek samt Håkan och Tittis egna rätter som ger en lokal touch. På kvällarna erbjuds en härlig feststämning och sommartid blir den stora uteserveringen och den intilliggande boulebanan, givna vattenhål. Harrys i Norrtälje ska erbjuda en bred mix av utbud där alla kan hitta något som faller dem i smaken.
– Mitt mål är att alla ska känna sig välkomna. Både för en middag med familjen, en helkväll med vännerna eller för en avslappnad stund på uteserveringen. Det ska vara enkelt att besöka Harrys i Norrtälje avslutar Titti Cederwall.


Julbutiken har öppnat hos Winefinder

Vin För andra året i rad öppnar WInefinder.se en julbutik i…
22 Nov, 2017

Nytt i Fine Wines butiken - 2013 Chassagne-Montrachet J. Drouhin

Vin Joseph Drouhin grundades redan 1880 och idag är det Veronique…
22 Nov, 2017

Västerbottensost® – fortsatt i topp bland rekommenderade varumärken

Övrigt Västerbottensost® placerar sig på en stolt sjätteplats över Sveriges mest…
22 Nov, 2017

Exklusiv sherryfatswhiskey från det Irländska craftdestilleriet Teeling Whiskey – nu på Systembolaget

Whisky och Bourbon Teeling Brabazon Series 1 Limited Edition säljs nu som tillfälligt…
21 Nov, 2017

Drinkinspiration - varm GT

Whisky och Bourbon Den klassiska GT:n är ständigt aktuell och nu inspirerar Martin…
21 Nov, 2017

Smaktest klart – Så smakar griskött

Mat och Restaurang Svensk Kött har i samarbete med Tala Smak kartlagt grisköttets…
21 Nov, 2017

Bli medlem i Livets Godas Vinklubb! Ta del av exklusiva erbjudanden och bli först med att få information om Livets Godas vinprovningar

Vin Livets Godas Vinklubb är ett kostnadsfritt medlemskap. Som medlem blir…
23 Oct, 2017

Copperhill Mountain Lodge prisad i skidturismens egen "Oscarsgala"

Mat och Restaurang Under lördagens prisutdelning på skidturismens egen Oscarsgala, World Ski Awards,…
20 Nov, 2017

Danmarks bästa "wrapper" utses på Santa Marias fabrik i Landskrona

Mat och Restaurang Tisdagen den 21 november utses Danmarks bästa ”wrapper” i Landskrona.…
20 Nov, 2017

Plantation Rum lanserar två varianter av Extrême i begränsad upplaga.

Whisky och Bourbon Den 23/11 släpps två varianter av exklusiva Plantation Extrême på…
20 Nov, 2017

Champagnehusets november- och decemberlanseringar

Vin Under november och december bjuder importören Champagnehuset på en hel…
20 Nov, 2017

HKScan utvecklar framtidens stall tillsammans med Abetong

Mat och Restaurang Sedan ett år tillbaka har HKScan drivit ett av Jordbruksverkets…
20 Nov, 2017

Hierarkisk värld med starka ideal – Lotte Wellton har kartlagt krognäringen

Mat och Restaurang Lotte Wellton har forskat om vilka ideal som präglar restaurangnäringen.…
17 Nov, 2017

The Macallan lanserar Edition No.3 i samarbete med Roja Dove

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar Edition No.3 – en ny limiterad utgåva…
17 Nov, 2017

Moët & Chandon lanserar 2009 som Grand Vintage

Vin Moët & Chandon är stolta över att presentera Grand Vintage…
16 Nov, 2017

Skånskt mikrodestilleri bäst i världen

Whisky och Bourbon Världens ledande vin- och spritproducenter samlades igår i London för…
16 Nov, 2017

BrewDog lanserar ny öl i begränsad upplaga bara för Sverige – Hello My Name is Agnetha

Whisky och Bourbon Idag skålar BrewDog med sina svenska fans i en öl…
16 Nov, 2017

Facile & Co AB säljer varumärke Seriously vodka till engelsk spritdistributör

Whisky och Bourbon Facile & Co AB har sålt varumärke Seriously vodka till…
16 Nov, 2017

Champagnehuset Duval-Leroy släpper en ny champagne i samarbete med den franska sommeliereliten

Vin Champagnehuset Duval-Leroy släpper en ny Champagne i samarbete med den…
15 Nov, 2017

Pimpad krog intar Vasastan med Saffransfestival – inredningen producerad av Canon

Mat och Restaurang Bistro Casper på Dalagatan i Vasastan i Stockholm tar till…
15 Nov, 2017
Artikelarkivet