Fontanafredda tilldelades "European Winery of the Year" av Wine Enthusiast

Livets Goda 14 Nov, 2017
Vin Fontanafredda, den historiska vinproducenten i Serralunga d'Alba, tilldelades officiellt titeln "European Winery of the Year 2017" under Wine Star Awards, ett slags "världsomspännande vin Oscars" som främjades av den framstående amerikanska vintidningen Wine Enthusiast.

Utmärkelserna tilldelas de finare internationella produkterna i denna bransch för att hedra de företag och individer i vinvärlden som har haft stor inverkan i branschen och som med innovativ vision uppnått stora prestationer.

Oscar Farinetti, ordförande för Fontanafredda och Piero Bagnasco, VD, tillsammans med alla andra medarbetare, uttrycker enorm glädje och tillfredsställelse för detta erkännande. 

- För oss är det kulmen på tio års arbete under vilken vi har övergått till ekologiskt jordbruk och spenderat alla våra försök att med respekt, klarhet och djup, tolka de underbara frukterna som Fontanafreddas kullar erbjuder oss, säger Farinetti.

Piero Bagnasco, VD för Fontanafredda har tidigare sagt: 
- Om prognoserna bekräftar den nuvarande trenden, efter rekordåret 2016, då vi nådde en omsättning på 52 miljoner euro, med en EBITDA på 18%, förväntar vi oss att 2017 blir ännu mer spännande. Det är troligt att mer än 11 miljoner flaskor kommer att lämna våra lager, varav cirka 9 miljoner produceras här i Serralunga-faciliteterna och cirka två miljoner fördelat på övriga områden. Målet är att nå upp till 12 miljoner flaskor under nästa år. Från 2007 till idag vi har fördubblat, inte bara de producerade kvantiteterna och intäkterna, från 31,6 miljoner euro till det nuvarande 60, som vi förväntar oss att stänga årets balansräkning med. Även personalen har ökat och uppgår i år till cirka 150 anställda. Under 2016 förvärvade Fontanafredda ett antal aktier i andra italienska vingårdar för mer än 11 miljoner euro, vilket betyder att vi också tittar på andra italienska regioner, särskilt Toscana och Sicilien. I samarbete med vårt tekniska team besöker vi nu olika platser och ser vad framtiden har att utvisa.


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018
Artikelarkivet