För första gången arrangeras La Paulée Nordic i Sverige

Livets Goda 11 Jan, 2018
Vin Världens främsta event för vinregionen Bourgogne kommer till Sverige i vår. Efter nästan 20 år som ett forum för vinälskare världen över kommer nu La Paulée för första gången till Sverige. Under en heldag den 7 april på Operakällaren anordnas provningar, seminarier och en galamiddag för att fira en av Frankrikes mest dynamiska vinregioner.

La Paulée Nordic vänder sig till vinälskare och samlare som nu ges tillfälle att prova några av Bourgogne bästa viner och dela med sig av sina egna erfarenheter under en heldag på Operakällaren i Stockholm. Till galamiddagen har gästerna i sann La Paulée-anda även möjlighet att själva ta med flaskor från sina egna källare som komplement till det utvalda vinpaketet, att njuta och dela med sig av under aftonen. All vinservice kommer att skötas av några av nordens främsta sommelierer, inbjudna speciellt för detta event.

Historia
La Paulée de Meursault var den burgundiska byfesten som hölls under senhösten varje år efter skörden. Efter ett uppehåll återupptogs denna tradition 1923 av Jules Lafon från Domaine des Comtes Lafon, och ingår nu i Les Trois Glorieuses tillsammans med den berömda vinauktionen Hospice de Beaune som alltid hålls den tredje helgen i november i Beaune. Sedan 2000 har La Paulée fått ett andra hem i USA, och arrangeras nu varje år i New York och San Francisco. Initiativtagare för eventet är Daniel Johnnes, Wine Director för Daniel Boulud’s Dinex Group. Här samlas producenter, vinsamlare och några av världens främsta sommelier för att tillsammans njuta av Bourgognes allra bästa viner.
Titta gärna in på www.lapaulee.com för mer information om La Paulée de New York och San Francisco.

La Paulée Nordic
I samma anda som den ursprungliga La Paulée de Meursault är man nu mycket glad över att få presentera La Paulée Nordic - ett samarbete mellan Jonas Sandberg, tidigare sommelier på Fäviken Magasinet ** och nu på vinbaren Folii i Stockholm, och Daniel Johnnes’ La Paulée de New York™. Den 7 april 2018 kommer de att bjuda in vinälskare och samlare från hela Norden till Stockholm för en heldag med det bästa från Bourgogne i form av provningar, seminarier och en galamiddag i Operakällarens matsal som avslutning.

Eventschema
11.00-12.30; Seminarium med Daniel Johnnes. Operakällaren, Verandan.
Trendspaning från Bourgogne, en av världens mest klassiska regioner i förändring.
Pris: 1650 kr

14.00-15.30; Sittande provning med Daniel Johnnes. Operakällaren, Verandan.
Bourgognes främsta producenter överträffar förväntningarna i de enkla
appellationerna.
Pris: 2750 kr

18.30; La Paulée Nordic Galamiddag. Operakällarens matsal.
Finalen på La Paulée Nordic 2018!
Pris: 5900 kr

Program & Biljetter
För mer information om La Paulée Nordic, program och biljetter, besök gärna www.lapauleenordic.com, www.facebook.com/lapauleenordic och @lapauleenordic för sociala medier.

Biljetterna släpps den 14 januari kl 15.00.


Noga utvalt från Kafferosteriet Koppar - N°7 Papua Nya Guinea

Vin Eastern Highlands i Papua Nya Guinea är en av de…
21 Sep, 2018

Fyra favoriter i dagens Systembolagslansering

Vin Idag klockan 10:00 är det dags för ett nytt nyhetssläpp…
21 Sep, 2018

Hanna Eriksson är Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2018

Vin Finalen i årets upplaga av Lily Bollinger Award är avgjord.…
18 Sep, 2018

Höstens lagerrensning hos Winefinder är här!

Vin Nu startar Winefinder höstens stora lagerrensning. Över 100 viner ska…
17 Sep, 2018

Matkassen fyller 10 år

Mat och Restaurang I våras var det 10 år sedan matkasseföretaget Matkomfort grundades…
17 Sep, 2018
Artikelarkivet