För medlemmar i Livets Godas Vinklubb: Exklusiv provning med Tua Rita

Livets Goda 9 Jan, 2018
Vin Vi kallar Tua Rita appellationens svar på DRC... Stora ord som vanligt från oss men vi har ju defacto rätt. Tua Rita leder vägen och har länge så gjort i regionen Maremma, som ligger granne och fem mil söderut med Bolgheri i den Toscanska kusten. Vi har under många år besökt regionen och Tua Rita, och nu anordnar vi en helkväll med denna eminenta vinproducent som inte bara alltid inkasserar topp-poäng från oss utan från samtliga ledande vinskribenter världen om.

På plats denna februarikväll som sidekick kommer också Tua Ritas ägaren och vinmakaren Stefano Frascolla att vara. Allt för att ni ska få den informationen ni vill ha om vi andra på Livets Goda fokuserar och njuter för mycket av vinerna.

Vi kommer bland annat att duka upp olika årgångar av de två svåråtkomliga storstjärnorna i Tua Ritas vinstall: merlotvinet ”Redigaffi” och syrahvinet ”Syrah Per Sempre” (syrah för evigt). Dessa viner ligger i prisnivån 2 000-2 400 kronor buteljen på marknaden och upplagorna är små, de år som vinerna görs, man gör nämligen vinerna endast när man anser kvaliteten på druvorna håller den klass som vinerna förtjänar. Vi pratar potentiella och befintliga 100-poängare.

Vill du ha mer information om denna exklusiva provning? Anmäl dig till Livets Godas Vinklubb genom att skicka ett mail till info@livetsgoda.se och rubricera mailet "Vinklubb". Skriv även i mailet att du önskar information om Livets Godas exklusiva provning så kommer vi skicka inbjudan.

Livets Godas Vinklubb är ett kostnadsfritt medlemskap. Som medlem blir du först med att få inbjudningar till våra exklusiva läsarprovningar samt att du får information om Livets Godas exklusiva erbjudanden av olika slag.


Portvinslagrad whiskey i exklusivt släpp från irländska Teeling

Whisky och Bourbon Den 16 februari släpps Teeling Brabazon Series 2 Limited Edition…
15 Jan, 2018

För första gången arrangeras La Paulée Nordic i Sverige

Vin Världens främsta event för vinregionen Bourgogne kommer till Sverige i…
11 Jan, 2018
Artikelarkivet