Förgyll vintermörkret med Sthlm Wine Weekend

Livets Goda 27 Dec, 2017
Vin Förgyll en vinterhelg i februari med en upplevelse i vinets tecken! På Sthlm Wine Weekend går två av Sveriges vinimportörer ihop för att skapa en stor vinupplevelse. Djup möter bredd när hyllade kultproducenter och välkända vinhus samlas under samma tak på Fotografiska i Stockholm den 3-4 februari.Sthlm Wine Weekend 3-4 februari

Under två dagar bjuder den nystartade vinmässan Sthlm Wine Weekend på chansen att testa viner från producenter från världens alla hörn. Bland producenterna finner ni bland annat Champagne Taittinger, Xavier, Anima Negra, Renato Ratti, Terreno, Bodegas Baigorri, Vacheron, Villa Maria, Sepp Moser och Hattingley Valley. Förutom att gå mellan de olika vinhusens bord kan man även gå på provningar där det under en timme blir fördjupning i ett speciellt område, druva eller vinhus.
Läs mer här >>

Pass 1
Lördag 3 Februari 11.00-14.00
11.15-12.15 Upptäck Bourgogne med Michel Jamais
12.45-13.45 Södra Rhône med vinmakaren Xavier Vignon

Pass 2
Lördag 3 Februari 15.00-18.00
15.15-16.15 Djupdyk i Norra Rhône med Michel Jamais
16.45-17.45 Terreno - vin att älska och njuta till med vinmakare Sofia Ruhne

Pass 3
Söndag 4 februari 11.00-14.00
11.15-12.15 Det moderna Rioja med vinmakare Simon Arina
12.45-13.45 Champagne Taittinger med Mikael Falkman

Biljetter
Inträdesbiljetten kostar 399 kronor per person. I inträdet ingår entré till ett av de tre olika passen, ett glas från Riedel att ta med hem (värde ca 150 kr) samt 20 dryckesbiljetter per person. Provningarna kostar 199 kronor utöver inträdesbiljetten. Biljetter till fotoutställningarna säljes separat.

Sthlm Wine Weekend - Provningarna
Importörerna Fondberg och Vinovativa har tagit fram 6 exklusiva provningar med vinmakare och vinexperter, två för respektive pass. Hitta ditt tema här nedan!

Michel Jamais på Sthlm Wine Weekend
Han är en av vinvärldens uppskattade föreläsare, författare och sommelierutbildare, med stor efarenhet av Bourgognes och Kaliforniens främsta vinhus. Michel Jamais håller i två provningar på Sthlm Wine Weekend. Djupdyk i Norra Rhône eller Upptäck Bourgogne; 

Upptäck Bourgogne (Fåtal platser kvar) 
Bourgogne…. Få regioner har samma status som detta anrika vinläge i östra Frankrike. Redan på 300-talet blev staden Beaune ett centrum för vinodlingen, där katolska munkar spelade en viktig roll i att utröna vilka vingårdslägen som var bäst och vilka druvor som lämpade sig för respektive läge. Bourgognekännaren Michel Jamais guidar dig genom ett urval av Bourgognes appellationer och kvalitetsnivåer.

SWW Lördag Pass 1
Tid 11.15-12.15
Pris: 199 kr (utöver inträdesbiljetten)
Läs mer här och boka

Södra Rhône med vinmakaren Xavier Vignon (Fåtal platser kvar)
Prova vin med vinmakare Xavier Vignon, en mästare i konsten att blanda vin. Xavier som har varit konsult till över 300 producenter i regionen kan Rhône och konsten att blanda bättre än de flesta. Han har jobbat för så väl de största Champagnehusen och i Australien innan han till slut slog sig ner i Châteauneuf-du-Pape. Xavier guidar er mellan de magiska appellationerna i sina hemtrakter i södra Rhône.

SWW Lördag Pass 1
Tid 12.45-13.45
Pris: 199 kr (utöver inträdesbiljetten)
Läs mer här och boka

Djupdyk i Rhône med Michel Jamais (slutsåld)
Michel Jamais guidar dig genom en av vinvärldens pärlor! Trots sin geografiska närhet är norra och södra Rhônedalen i mångt och mycket varandras motsatser när det kommer till vin. Michel Jamais leder denna temaprovning som slingrar sig från appellation till appellation kring det mytomspunna Hermitageberget. Ni gör även ett nedslag i "misstaget" S/M, där norra och södra Rhônedalen möts i vin som utmanar konventionerna i denna traditionstrogna region.

SWW Lördag Pass 2
Tid 15.15-16.15
Pris: 199 kr (utöver inträdesbiljetten)
Läs mer här och boka

Terreno – vin att älska och njuta till (Fåtal platser kvar)
Att vin, i synnerhet rött, har positiva hälsoeffekter finns det mycket forskning kring men aktuell forskning har nu kommit fram till hur mycket man bör dricka för att uppleva njutning och hur vinet stärker våra sinnen. Med njutning som ledord guidar Sofia Ruhne – vinmakare på familjens vingård Terreno i Chianti Classico – er genom provningen där avsmakning av familjens viner varvas med idéer – och aktuell forskning – om vin, hälsa och sex.

SWW Lördag Pass 2
Tid 16.45-17.45
Pris: 199 kr (utöver inträdesbiljetten)
Läs mer här och boka

Modern Rioja med vinmakare Simon Arinda (Fåtal platser kvar)
Upplev modern Rioja och högkvalitativa subregionen Alavesa. Tillsammans med vinmakaren på Bodegas Baigorri, Simon Arinda, lär ni er mer om en av Spaniens mest populära regioner, Rioja. Det kommer att pratas om regionen generellt och ni fokuserar på den högkvalitativa subregionen Alavesa. Bodegas Baigorri tillhör de moderna Rioja husen vilket tydligt märks på det mäktiga vinhuset där allt drivs av gravitation...

SWW Söndag Pass 3
Söndag 4 februari
Tid 11.15-12.15
Pris: 199 kr (utöver inträdesbiljetten)
Läs mer här och boka

Champagne Taittinger – en bubblande provning
Taittinger Time - Champagne på Taittinger’s vis! Välkommen till en bubblande provning där du får upptäcka Champagne som familjen Taittinger upplever den – elegant, frisk och livlig. Oavsett hur mycket champagne du provat kommer du kunna njuta av Mikael Falkmans guidning mellan de charmiga anekdoter och den högst allvarliga detaljkunskap som tillsammans gör champagne till den förtrollande och magiska dryck den är.

SWW Söndag Pass 3
Tid 12.45-13.45
Pris: 199 kr (utöver inträdesbiljetten)
Läs mer här och boka

 


Ruinart blir Grand Hôtels nya huschampagne

Vin Champagnehuset Ruinart har inlett ett långsiktigt samarbete med anrika Grand…
13 Dec, 2018

Casteloro – en vardagspärla som gillas

Vin Champagne har sina tillfällen och likaså övriga mousserande av bättre…
13 Dec, 2018

Teckna prenumeration på Livets Goda, eller varför inte ge bort lite god läsning i julklapp?

Vin Varför inte unna dig själv en prenumeration på Livets Goda,…
10 Dec, 2018

Allt om auktionen 10 - 12 december

Vin Tidens tand ger fler dimensioner. Det ser man tydligt i…
10 Dec, 2018

Brännland Cider och Petter Alexis Askergren i samarbete

Vin Petter Alexis Askergren och Brännland Ciders Anderas Sundgren Graniti fann…
10 Dec, 2018

Malmö Beer Week flyttas och ingår samarbete med Malmö Öl & Whiskyfestival

Whisky och Bourbon Intresset för öl och hantverket bakom är kanske större än…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet