Fotografiskas Paul Svensson nu på lista över världens viktigaste kockar för en hållbar värld

Livets Goda 14 Jun, 2017
Mat och Restaurang Culinary Institute of America (CIA) och EAT Foundation lyfter nu upp kockar och restauranger värda att uppmärksammas för sina hållbara och hälsobringande växtbaserade menyer. Fotografiskas restaurang och kreativa chef Paul Svensson är med på deras The Plant-Forward Global 50-lista över världens mest inflytelserika kockar och restauranger. – Vi känner oss både mycket stolta och exalterade över att vara med på denna viktiga lista som lyfter fram hur gott hållbarhet är, både vad det gäller smaker och att göra nytta, säger Paul Svensson.

Alltfler kockar världen över arbetar för att integrera hälsa, hållbarhet och matsäkerhet i en utvidgad vision vad gäller gästbemötande. samhällsansvar och affärsframgångar. Culinary Institute of America (CIA) och Oslo-baserade EAT Foundation har gått samman för att uppmärksamma ansträngningar och bidrag från kockar från världens alla hörn som tagit på sig en ledarroll i frågor om hälsa, hållbarhet och framtidens mat.

De har nu publicerat den globala The Plant-Forward Global 50-listan över 50 kockar och restauranger som främjar matval i ”plant-forward”-anda och inspirerar till förändring genom att sätta råvaror från växtriket främst.Starkt växande trender och ändrade konsumentpreferenser möjliggör att växtbaserade smaker och menyer är ett viktigt steg för att möta det spektrum av globala mat-, hälso- och miljörelaterade utmaningar som vi alla står inför.

Fotografiskas Paul Svensson är utvald för sina betydelsefulla och nyskapande insatser för att utveckla menyer och restaurangkoncept i riktning mot växtbaserad mat. ETA och CIA lyfter fram hans ledarskap när det gäller att främja ”plant-forward”-koncept som gynnar både människan och jorden, och för att ständigt bidra med inspiration till förändring.

– Vi är mycket stolta och också väldigt exalterade över att vara med på denna viktiga lista som lyfter fram hur gott hållbarhet är, både vad det gäller smaker och att göra nytta. Äntligen är det viktiga vad och varför vi gör något, istället för vem som gör det. Vårt viktigaste mål är att ändra attityder och utifrån den kunskap vi har idag visa människor hur gott hållbarhet smakar. För oss handlar det aldrig om måsten, bara om lust och att genom denna lista bli uppmärksammad för detta arbete gör oss som team på Fotografiska verkligt lyckliga, säger Paul Svensson.

Fotnot:

The Culinary Institute of America(CIA) är en världsledande gastronomihögskola som är drivande i utvecklingen av restaurang- och hotellbranschen. De konferenser, initiativ och service som institutet producerar har gjort skolan till en tankesmedja för matindustrin i frågor om hälsa, hållbarhet, annorlunda kök och kulturer, samt innovation.

The EAT Foundationär ett globalt initiativ som kopplar ihop mat, hälsa och hållbarhet över vetenskapens, näringslivets och politikens gränser. EAT grundades för tre år sedan och är nu en oberoende stiftelse med tre kärnpartners: Stordalen Foundation, Wellcome Trust och Stockholm Resilience Centre. Stiftelsen EAT arbetar för att skynda på utvecklingen av det globala matsystemet för att på ett hållbart sätt förse jordens växande befolkning med hälsosam mat genom att länka ihop mat, hälsa och hållbarhet över vetenskapens, näringslivets och politikens gränser.


Belle Epoque Edition Automne 2006 - en rosé cuvée i limiterad utgåva om 48 exemplar

Vin Belle Epoque Edition Automne 2006 är säsongens andra limiterade utgåva…
18 Oct, 2017

Specialbilaga The Penfolds Collection 2017 - ute nu!

Vin Nu är den här! Vår specialbilaga om Penfolds och vinerna…
17 Oct, 2017

Spottswoode´s, Napas Margaux - Sant eller falskt?

Vin Med otrolig och imponerade komplexitet, täthet och fokus, så gläds…
16 Oct, 2017

Ardbeg lanserar sällsynt 23-åring från destilleriets mörkaste tid

Whisky och Bourbon I början av november lanseras Ardbeg Twenty Something. En 23…
16 Oct, 2017

Åter i lager! - Sjörövarrom med stil - 91 poäng till J Bally 7 Ans Pyramide

Whisky och Bourbon I början av veckan så tipsade vi er om J…
10 Oct, 2017

Uppdrucket vecka 40

Vin Vive la France! Goda viner som sparats några år, ett…
13 Oct, 2017

D.E.W. and Brew väcker liv i klassisk irländsk tradition

Whisky och Bourbon Att dricka whiskey tillsammans med öl är en gammal irländsk…
13 Oct, 2017

Årets Sill 2017 med smak av O.P.Anderson

Whisky och Bourbon När Klädesholmen och Salt & Sill i år presenterade Årets…
13 Oct, 2017

Svensk vodka bäst i Asien

Whisky och Bourbon Purity Vodka från Ellinge har vunnit det högsta priset i…
12 Oct, 2017

Smakrikt bröd blir till öl av Paul Svensson och Melleruds

Whisky och Bourbon Höstens mest spännande gastronomiska samarbete är signerat Paul Svensson, Fotografiskas…
12 Oct, 2017

Imperial IPA – en ny ale signerad Fuller’s nya bryggmästare

Whisky och Bourbon Efter succén med lanseringen av Fuller’s Past Masters kommer nu…
12 Oct, 2017

The Macallan introducerar Edition No.3, limiterad utgåva

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar stolt Edition No.3 – en ny limiterad…
11 Oct, 2017
Artikelarkivet