Fotografiskas Paul Svensson nu på lista över världens viktigaste kockar för en hållbar värld

Livets Goda 14 Jun, 2017
Mat och Restaurang Culinary Institute of America (CIA) och EAT Foundation lyfter nu upp kockar och restauranger värda att uppmärksammas för sina hållbara och hälsobringande växtbaserade menyer. Fotografiskas restaurang och kreativa chef Paul Svensson är med på deras The Plant-Forward Global 50-lista över världens mest inflytelserika kockar och restauranger. – Vi känner oss både mycket stolta och exalterade över att vara med på denna viktiga lista som lyfter fram hur gott hållbarhet är, både vad det gäller smaker och att göra nytta, säger Paul Svensson.

Alltfler kockar världen över arbetar för att integrera hälsa, hållbarhet och matsäkerhet i en utvidgad vision vad gäller gästbemötande. samhällsansvar och affärsframgångar. Culinary Institute of America (CIA) och Oslo-baserade EAT Foundation har gått samman för att uppmärksamma ansträngningar och bidrag från kockar från världens alla hörn som tagit på sig en ledarroll i frågor om hälsa, hållbarhet och framtidens mat.

De har nu publicerat den globala The Plant-Forward Global 50-listan över 50 kockar och restauranger som främjar matval i ”plant-forward”-anda och inspirerar till förändring genom att sätta råvaror från växtriket främst.Starkt växande trender och ändrade konsumentpreferenser möjliggör att växtbaserade smaker och menyer är ett viktigt steg för att möta det spektrum av globala mat-, hälso- och miljörelaterade utmaningar som vi alla står inför.

Fotografiskas Paul Svensson är utvald för sina betydelsefulla och nyskapande insatser för att utveckla menyer och restaurangkoncept i riktning mot växtbaserad mat. ETA och CIA lyfter fram hans ledarskap när det gäller att främja ”plant-forward”-koncept som gynnar både människan och jorden, och för att ständigt bidra med inspiration till förändring.

– Vi är mycket stolta och också väldigt exalterade över att vara med på denna viktiga lista som lyfter fram hur gott hållbarhet är, både vad det gäller smaker och att göra nytta. Äntligen är det viktiga vad och varför vi gör något, istället för vem som gör det. Vårt viktigaste mål är att ändra attityder och utifrån den kunskap vi har idag visa människor hur gott hållbarhet smakar. För oss handlar det aldrig om måsten, bara om lust och att genom denna lista bli uppmärksammad för detta arbete gör oss som team på Fotografiska verkligt lyckliga, säger Paul Svensson.

Fotnot:

The Culinary Institute of America(CIA) är en världsledande gastronomihögskola som är drivande i utvecklingen av restaurang- och hotellbranschen. De konferenser, initiativ och service som institutet producerar har gjort skolan till en tankesmedja för matindustrin i frågor om hälsa, hållbarhet, annorlunda kök och kulturer, samt innovation.

The EAT Foundationär ett globalt initiativ som kopplar ihop mat, hälsa och hållbarhet över vetenskapens, näringslivets och politikens gränser. EAT grundades för tre år sedan och är nu en oberoende stiftelse med tre kärnpartners: Stordalen Foundation, Wellcome Trust och Stockholm Resilience Centre. Stiftelsen EAT arbetar för att skynda på utvecklingen av det globala matsystemet för att på ett hållbart sätt förse jordens växande befolkning med hälsosam mat genom att länka ihop mat, hälsa och hållbarhet över vetenskapens, näringslivets och politikens gränser.


Teckna prenumeration på Livets Goda, eller varför inte ge bort lite god läsning i julklapp?

Vin Varför inte unna dig själv en prenumeration på Livets Goda,…
12 Dec, 2017

Ardbeg An Oa – En sublimt rökig whisky med stor sinnrikhet

Whisky och Bourbon Det händer inte varje dag att destilleriet Ardbeg lanserar en…
12 Dec, 2017

Små partier öl 8 december 2017

Whisky och Bourbon Premium Månadens enda nyhetslansering rymmer några riktiga godbitar bland öl. Friska…
8 Dec, 2017

Niklas Tipsar - Solas pinot noir 2016

Vin Languedoc och pinot noir är omedelbart inte den mest väntade…
8 Dec, 2017

Enkla men goda julgodisar med whiskysting

Whisky och Bourbon Glen Grants 12-åriga Speyside-whisky lanserades i somras i Systembolagets ordinarie…
7 Dec, 2017

Nikka Red gästspelar och Coffey Grain prissänks

Whisky och Bourbon Den 8 december gör Nikka Pure Malt Red ett tillfälligt…
6 Dec, 2017

Laurent-Perrier Grand Siècle – en prestigecuvée med tre årgångar

Vin Laurent-Perrier Grand Siècle är något så unikt som en prestigechampagne…
5 Dec, 2017

Niklas Tipsar - Glen Grant 12 Years Old - en elegant singlemalt från Speyside

Whisky och Bourbon Glen Grant grundades 1840 av bröderna John och James Grant…
2 Dec, 2017
Artikelarkivet