Foursquare distillery - Dubbelt guld - dubbla fat

Livets Goda 19 May, 2017
Whisky och Bourbon En av de mer omtalade romproducenterna de senaste åren är Foursquare distillery på Barbados som både äger och tillverkar Doorly's, samt släpper en del spännande lanseringar under namnet Foursquare. Destilleriet ägs av familjen Seale med den omtalade destillatören Richard Seale i spetsen.

Barbados är det äldsta ursprunget för karibisk rom och här vårdas tradition i samklang med framåtanda. Foursquare distillery är ett av Karibiens mest miljöanpassade destillerier och har ett väl utvecklat miljötänkande. 

Förra året utsågs Foursquare till bästa romproducent i två av spritvärldens mest välrenommerade tävlingar (International Wine and Spirits Competition samt International Spirits Challenge). Detta är få förunnat och väldigt ovanligt. Två produkter som varit en bidragande faktor till detta utnämnande har varit Doorly's XO och Foursquare Zinfandel Cask Blend. Bägge dessa rom har lagrats på dubbla fat, dvs. först en typ av fat och sedan en annan. Det ger extra karaktär och har varit uppskattat av konnässörer världen över. Just lagringen på olika fattyper är något som Foursquare Distillery gjort sig kända för, något som bland annat hyllats av romskribenter runt om i världen. Bägge dessa rom är dessutom naturliga utan tillsatt socker vilket idag är relativt ovanligt på den svenska marknaden.

Doorly's XO
Art nr. 538, 399 kr
70 cl, 40%
Doorly's XO är destilleras med traditionella metoder och grundlagringen sker i 6 år på gamla bourbon fat vilket ger de typiska ek och vaniljinslagen. Därefter har den lagrats i drygt ett år på vad som varit Oloroso Sherry fat. 

Foursquare Zinfandel Cask Blend
Art nr. 48998-01, 663 kr (Släpps i begränsat antal på Systembolaget den 7/7)
70 cl, 43%
Denna rom är lagrad i hela 11 år och består av två delar. En del lagrad i hela 11 år på Bourbonfat och en del som först lagrats i 5 år på bourbonfat och därefter 6 år på gamla zinfandelfat. 


Dubbla nyheter från Roccamozzi – nu i butik

Vin Tidigare i år lanserades Roccamozzi Sangiovese Toscana från Italien på…
19 Oct, 2017

Highland Park lanserar Valkyrie - först ut i ny serie

Whisky och Bourbon Highland Park presenterar stolt Valkyrie Special Edition Single Malt Scotch…
19 Oct, 2017

Mack-SM 2017 utser Sveriges godaste macka – här är finalisterna

Mat och Restaurang En riktigt god och mättande macka är något av det…
19 Oct, 2017

Bee's wrap - miljösmart matfolie

Övrigt Bee's wrap är ett smart naturligt matfolie som fungerar som…
19 Oct, 2017

Kvinnliga entreprenörer bakom Zoégas julkaffe

Övrigt Årets limiterade julkaffeblandning består av fina bönor från Zoégas egna…
19 Oct, 2017

Yasuragi lanserar nya TV-fria rum

Övrigt I en tid när vi sällan kopplar ned, utan mer…
19 Oct, 2017

Vapiano inför värderingsstyrd rekrytering

Mat och Restaurang Det krävs inga förkunskaper för att anställas på Vapiano. Restaurangkoncernen…
19 Oct, 2017

Schwapples – säsongens höstigaste fördrink

Whisky och Bourbon Nu är det höst med allt vad det innebär och…
19 Oct, 2017

Maison Perrier-Jouët presenterar en ny årgång av ikoniska Perrier-Jouët Belle Epoque 2011

Vin Efter fem års åldrande i Perrier-Jouëts källare har denna cuvée…
19 Oct, 2017

Lansering av Brutal Brewings nya Raw Law - Pineapple Wheat Wine

Whisky och Bourbon Raw Law, Brutal Brewings egna tolkning av de 500 år…
18 Oct, 2017

Ny kartläggning visar: Svenskarna äter skrämmande mycket socker under Halloween

Övrigt Halloween växer för varje år som går och allt fler…
18 Oct, 2017

Oppigårds tillverkar ett jubileumsöl för SMAD!

Whisky och Bourbon SMAD, The Single Malt Academy of Dalecarlia, firar under 2017…
18 Oct, 2017

Brix Wine och Chefs Night gästspelar på svenska ambassaden i Rom

Mat och Restaurang Brix Wine och kocken Görgen Tidén, vars varumärke Chefs Night…
18 Oct, 2017

GBG Beer Week är Årets Ölutvecklare 2017

Whisky och Bourbon Ölveckan GBG Beer Week har tilldelats priset ”Årets Ölutvecklare 2017”…
17 Oct, 2017

Frida Ronge vann dubbla utmärkelser på Restauranggalan

Mat och Restaurang På Restauranggalan 16 oktober tilldelades Frida Ronge och Petter Stordalen…
17 Oct, 2017

Vegetarisk snabbmat på 5 minuter

Mat och Restaurang Nu lanseras tre färdiglagade, vegetariska bönrätter under det holländska varumärket…
13 Oct, 2017

Vegan eller stockholmsvegetarian - vilken är du?

Mat och Restaurang Intresset för vegetarisk matlagning har ökat rejält de senaste åren.…
12 Oct, 2017

Absolut Uncover - årets Limited Edition flaska är här

Whisky och Bourbon Med kreativitet som en av företagets drivkrafter presenterar Absolut nu…
11 Oct, 2017

Nils Oscar har producerat sprit i 18 år, men nu är det full satsning på öl som gäller

Whisky och Bourbon Det började som ett projekt 1999 och sedan dess har…
11 Oct, 2017

Svenskar slänger mat och får dåligt samvete

Mat och Restaurang En tredjedel av svenskarna slänger mat när de ser att…
11 Oct, 2017
Artikelarkivet