Foursquare distillery - Dubbelt guld - dubbla fat

Livets Goda 19 May, 2017
Whisky och Bourbon En av de mer omtalade romproducenterna de senaste åren är Foursquare distillery på Barbados som både äger och tillverkar Doorly's, samt släpper en del spännande lanseringar under namnet Foursquare. Destilleriet ägs av familjen Seale med den omtalade destillatören Richard Seale i spetsen.

Barbados är det äldsta ursprunget för karibisk rom och här vårdas tradition i samklang med framåtanda. Foursquare distillery är ett av Karibiens mest miljöanpassade destillerier och har ett väl utvecklat miljötänkande. 

Förra året utsågs Foursquare till bästa romproducent i två av spritvärldens mest välrenommerade tävlingar (International Wine and Spirits Competition samt International Spirits Challenge). Detta är få förunnat och väldigt ovanligt. Två produkter som varit en bidragande faktor till detta utnämnande har varit Doorly's XO och Foursquare Zinfandel Cask Blend. Bägge dessa rom har lagrats på dubbla fat, dvs. först en typ av fat och sedan en annan. Det ger extra karaktär och har varit uppskattat av konnässörer världen över. Just lagringen på olika fattyper är något som Foursquare Distillery gjort sig kända för, något som bland annat hyllats av romskribenter runt om i världen. Bägge dessa rom är dessutom naturliga utan tillsatt socker vilket idag är relativt ovanligt på den svenska marknaden.

Doorly's XO
Art nr. 538, 399 kr
70 cl, 40%
Doorly's XO är destilleras med traditionella metoder och grundlagringen sker i 6 år på gamla bourbon fat vilket ger de typiska ek och vaniljinslagen. Därefter har den lagrats i drygt ett år på vad som varit Oloroso Sherry fat. 

Foursquare Zinfandel Cask Blend
Art nr. 48998-01, 663 kr (Släpps i begränsat antal på Systembolaget den 7/7)
70 cl, 43%
Denna rom är lagrad i hela 11 år och består av två delar. En del lagrad i hela 11 år på Bourbonfat och en del som först lagrats i 5 år på bourbonfat och därefter 6 år på gamla zinfandelfat. 


Varför servera franska viner till Nobelmiddagens svenska smaker?

Mat och Restaurang Nobelbanketten på Stadshuset i Stockholm är Sveriges främsta gastronomiska skyltfönster…
11 Dec, 2017

Napolitansk pizza är kulturarv

Mat och Restaurang Nu står det klart; konsten att baka napolitansk pizza är…
11 Dec, 2017

Scans julskinkor hamnar på första- och andraplats i Aftonbladets årliga julskinketest

Mat och Restaurang Bland totalt 18 testade julskinkor är Scan Gourmet Julskinka den…
11 Dec, 2017

Ny restaurang med livescen på Dramaten

Mat och Restaurang I Dramatens gamla biljettkontor öppnar fredagen den 15 december Dramatenbaren.…
11 Dec, 2017

Coop erbjuder svenskt kvalitetskött från Ölanda Säteri

Mat och Restaurang Svenska konsumenter väljer gärna svenskt kött. Nu kommer Coop tillsammans…
11 Dec, 2017

Så satsar Clarion Hotel och Marcus Samuelsson på sin restaurangpersonal

Mat och Restaurang Clarion Hotel och By Marcus Samuelsson™ stärker sin position som…
11 Dec, 2017

Taittinger Brut Réserve blev årets utvalda champagne till Nobelbanketten

Vin Det anrika champagnehuset Taittinger tilldelades den stora äran att förse…
11 Dec, 2017

Plantation 20th Anniversary XO

Whisky och Bourbon När Alexandre Gabriel som 22-åring började arbeta med en av…
8 Dec, 2017

Bangkoks Michelinguide lyfter Thailands turism

Mat och Restaurang Bangkoks mat- och dryckesscen är välkänd, och i går fick…
8 Dec, 2017

Inga idéer för helgens matlagning? - Låt dig inspireras av Livets Godas egengjorda recept

Mat och Restaurang Ibland går man tom på idéer när det gäller matlagning…
30 Nov, 2017

Don Melchor 2015 - "En av de bästa årgångarna i mitt liv"

Vin Från och med den 5 december finns 15 lådor á…
8 Dec, 2017

Glenmorangies innovativa arbete belönas med tre hållbarhetsutmärkelser

Whisky och Bourbon Under november belönades Glenmorangie trefaldigt för sitt initiativ och engagemang…
8 Dec, 2017

Sayan Isaksson smygöppnar nytt kök i Teatern

Mat och Restaurang Idag öppnar ett nytt kök i Teatern i Ringen centrum.…
8 Dec, 2017

Världspremiären för Bollinger La Grande Année Rosé 2007 sker i Sverige

Vin Som första land i världen sker lanseringen av Bollinger La…
8 Dec, 2017

Mikrobryggeri skapar unika möjligheter

Whisky och Bourbon Snart är det klart för den första ölbrygden i mikrobryggeriet,…
7 Dec, 2017

O’Learys får nytt utseende – som en del av ny varumärkesstrategi

Mat och Restaurang Nu uppdaterar restaurang- och sportbarskedjan O’Learys sin grafiska profil, vilket…
7 Dec, 2017

Gourmetburgaren Jureskog Signature är tillbaka på McDonald's – för sista gången

Mat och Restaurang Lärorikt och smakrikt samarbete med Johan Jureskog avslutas och firas…
7 Dec, 2017

Skånska Gastronomipriset 2017

Mat och Restaurang Skånska Gastronomiprisets jury har nöjet att tillkännage nomineringarna till 2017…
7 Dec, 2017

Gaja i dagens Webblansering på Systembolaget

Vin Klockan 10:00 idag satte en ny webblansering igång på Systembolaget…
7 Dec, 2017

Jessica Frej signerar nordiskt bokavtal med HarperCollins Nordic

Mat och Restaurang Matprofilen och TV-kocken Jessica Frej signerar nordiskt bokavtal med HarperCollins…
7 Dec, 2017
Artikelarkivet