Frida Ronge vann dubbla utmärkelser på Restauranggalan

Livets Goda 17 Oct, 2017
Mat och Restaurang På Restauranggalan 16 oktober tilldelades Frida Ronge och Petter Stordalen gemensamt priset för Årets Innovatör för restaurang Tak. Frida Ronge tilldelades även utmärkelsen för Årets Smaksättare.

Under den årliga Restauranggalan i Stockholm delas flera av branschens tyngsta priser ut. Den prestigefyllda utmärkelsen för Årets Innovatör gick till Petter Stordalen och Frida Ronge. Petter Stordalen äger hotellgruppen Nordic Choice Hotels där Tak ingår som enda fristående restaurang. Kocken Frida Ronge är kreativ ledare för Tak och ansvarig för matupplevelsen.

– Det är en enorm ära att få dela priset med Petter Stordalen som Året Innovatör, säger Frida Ronge. Det finns få personer i världen som vågar genomföra en så stor restaurangsatsning som Tak och med ett sådant förtroende för alla inblandade. Tack vare alla fantastiska medarbetare blev Tak också en succé. 

Frida Ronge tilldelades även utmärkelsen för Årets Smaksättare för hennes kompositioner där japanska smaker möter svenska råvaror. 

– Att få priset för Årets Smaksättare känns fantastiskt då jag lagt ner min själ i de små detaljerna i våra rätter. Det har varit en stor utmaning att gå från några tiotal sittplatser på restaurang vRå till flera hundra på Tak. Utmärkelsen blir därför extra betydelsefull, den visar att vi lyckats skala upp min matlagning för att kunna nå betydligt fler gäster. ­

Tak var även nominerade i en tredje kategori för Årets Barkoncept. 


Exklusivt parti med mogen vit Bourgogne hos Winefinder

Vin En producent, en årgång, tre viner, sex flaskor; här har…
21 Feb, 2018

Veuve Clicquot Rosé firar 200 år

Vin Champagnehuset Veuve Clicquot firar i år 200-årsdagen av Madame Cliquots…
20 Feb, 2018

Malmös högsta Cocktail Club invigs på lördag

Övrigt Nu äntligen öppnar Clarion Malmö Lives skybar, Kitchen & Table,…
20 Feb, 2018

Traditionell japansk svärdritual återinvigde Yasuragi

Övrigt Efter en åtta månader lång renovering och ombyggnad återinvigdes i…
20 Feb, 2018

Rosersbergs Slottsbryggeri lanserar en APA

Whisky och Bourbon Rosersbergs Slottsbryggeri lanserar nu ytterligare en egentillverkad mikrobryggd öl. Rosersbergs…
20 Feb, 2018

Marabou Premium i ny kostym

Övrigt Efter 16 år i sin klassiska kostym är det nu…
20 Feb, 2018

Dryckesbranschrapporten 2018

Whisky och Bourbon Enligt Dryckesbranschrapporten 2018 som släpptes under onsdagen finns idag över…
20 Feb, 2018

Ny årgång av Bodega Atamisque Serbal Cabernet Franc hos Winefinder

Vin Från Argentina och producenten Bodega Atamisque kommer vinet Serbal Cabernet…
20 Feb, 2018

Estrella Västkustchips certifierat med Svenskt Sigill

Övrigt Västkustchipsen är bättre än någonsin, det är kvalitetscertifieringen Svenskt Sigill…
20 Feb, 2018

Sveriges godaste ost utsedd

Övrigt Totalt delades tjugofem medaljer ut när Ostfestivalen gick av stapeln…
20 Feb, 2018

Stjärna till Hotell Borgholm i Guide Michelin

Mat och Restaurang Restaurangen på Hotell Borgholm med köksmästare Karin Fransson behåller sin…
20 Feb, 2018

Löfbergs nya kaffe stärker unga kaffeodlare

Övrigt Gott kaffe är ingen självklarhet när allt färre unga ser…
20 Feb, 2018

Uppdrucket v 7 med Ulrika Karlsson

Vin Fantastiska viner har präglat den gångna veckan, detta är ett…
19 Feb, 2018

Vinverket har öppnat

Vin Stockholms nya vinbar Vinverket har öppnat på Norrtullsgatan 24. Bakom…
19 Feb, 2018

Tommy Myllymäki tar över Stadsparken

Mat och Restaurang Tommy Myllymäki kommer att driva Stadsparken i Katrineholm, tillsammans med…
19 Feb, 2018

Ytterligare en hyllad årgång av Campogivanni Brunello di Montalcino DOCG 2012 lanseras exklusivt

Vin Campogiovanni Brunello di Monalcino DOCG 2012 lanseras fredagen den 2:a…
19 Feb, 2018

Preem lanserar ekologisk äggröra

Mat och Restaurang Preem utökar sitt freshfood-sortiment med en ekologisk äggröra gjord på…
19 Feb, 2018

Formbar vegofärs från Anamma

Mat och Restaurang Nu lanserar Anamma marknadens första veganska formbara färs. En efterlängtad…
19 Feb, 2018

Hernö Gin prisat för världens bästa gin för andra året i rad

Whisky och Bourbon Juryn för World Gin Awards har sagt sitt och hyllar…
16 Feb, 2018
Artikelarkivet