Galatea söker en Brand Manager

Övrigt Galatea är branschledande i Skandinavien inom importerad öl och utvecklar bland annat i samarbete med vår ägare, Martin & Servera, ett brett komplement av importerade cider, vin- och spritdrycker av mycket hög klass. Sortimentet spänner över ett 120-tal kvalitetsvarumärken med leverantörer i drygt 20 länder. Galatea äger ett antal svenska varumärken för öl, cider, glögg och spritdrycker. Från volymmärken som Three Towns, TT, Arboga och Hannas Cider till våra välkända craft-bryggerier S:t Eriks och Sigtuna Brygghus, liksom Sailor Vodka, Tegnér & Son och Ripa glögg.

Vi söker en Brand Manager som har vana vid större, internationella varumärken med marknadsplaner, budget och en huvudman som är krävande i form av rapportering etc. Troligen kommer du från någon av de ledande aktörerna inom den Svenska dryckesbranschen och har ett väldokumenterat track-record avseende framgångsrika listningar på såväl on- som off-trade. Kommer du inte ifrån dryckesbranschen så är du sprungen ur FMCG-segmentet. Det är ett krav.

Dina ansvarsområden kommer att vara:
• fullt budgetansvar och ett nära samarbete med våra partners
• planera, genomföra och utvärdera försäljnings- och marknadsaktiviteter samt strategier, både on- och off-trade
• ansvara för övergripande logistik tillsammans med vår logistikpartner
• ansvara för Systembolaget i försäljning och analyser
• Utveckla din portfölj av varumärken – både strategiskt och positionsmässigt
• Kreera marknadsplaner med kontinuerlig implementation och uppföljning
• Agera varumärkesambassadör, både internt och externt

Du måste också ha goda kunskaper i:
• Engelska
• Att hantera koncernrapportering
• Struktur och organisation
• Övergripande affärslogik
• Office-programmen

Du bör ha en utbildning som matchar dina kommande arbetsuppgifter. Vi ser helst att du har en akademisk examen. Självklart ska du också brinna för dryck i allmänhet. Du rapporterar direkt till Galateas sälj- och marknadsdirektör.

I denna rekrytering så samarbetar vi med Sikta Urval. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Andreas Flyckt på info@flyckt.nu eller telefonnummer 070-725 48 36.

Har du frågor kring processen och tidschema mm kan du vända dig till Siktas researcher Prottasha Khondaker (pk@sikta.se). Sänd din ansökan (CV och personligt brev) i PDF-format till (ansokan@sikta.se). Vi arbetar med löpande urval och ser därför fram emot att få din ansökan med ett personligt brev snarast möjligt. Tjänsten är heltid och placerad på kontoret på Södermalm i Stockholm. Tillträde omgående.

Om Galatea:
Galatea startades 1997 av en grupp goda vänner förenade av en passion för goda drycker. Visionen har sedan dess bestått: att förse den svenska dryckesmarknaden med en mångfald av det bästa inom öl, vin och sprit. Sedan länge driver vi även en egen, växande öl- och ciderproduktion i Sverige, under 2010-talet utökat med svensk craft beer, spritdrycker och glögg, med ett mycket positivt mottagande. I vårt utbud, på lager hos vårt moderna distributionsföretag KGA, ingår idag en bra bit över tusen artiklar, varav merparten utgörs av Skandinaviens största ölimport. En fantastisk mångfald av öl från småskaliga till stora bryggerier, från ett 20-tal länder, har genom oss hittat fram till Systembolagets sortiment och några tusen restaurangbarer i Sverige. Nästan lika många vinkällare och drinkbarer berikas med våra paket av antingen utvalda kvalitetsviner eller spännande spritdrycker.

Galateas relativt korta berättelse från pionjär till en av de marknadsledande grundar sig i våra lyckade samarbeten med leverantörer i hela världen och på egna välskötta varumärken. Två av våra viktigaste företagshemligheter är nytänkande och hållbarhet, i kombination med ett vurmande för en rikare svensk dryckeskultur.
Annonsör: Sikta


Kommentera