Glenlivet XXV – speciell whisky

Livets Goda 18 Jan, 2018
Whisky och Bourbon Den 19 januari är The Glenlivet XXV – 25 YO äntligen tillbaka på den svenska marknaden. Whiskyn har lagrats på både bourbon- och sherryfat i hela tjugofem år och lanseras nu i Systembolagets exklusiva sortiment. Dock är det endast 130 flaskor kommer till Sverige.

I Skottland pratas det mycket om occasion whisky, en whisky för speciella tillfällen, och en buteljering som passar in i denna beskrivning är The Glenlivet 25 YO

Denna whisky lagras först i 23–24 år på både bourbon- och sherryfat. De olika lagringarna gifts sedan ihop och läggs återigen på fat för slutlagring i noga utvalda olorosofat. Efter upp till ytterligare två år buteljeras de dyrbara och långt lagrade dropparna i numrerade utgåvor. Den exakta tiden för slutlagring och mängden färdigställd whisky avgörs framför allt av tillgången på passande fat och kvaliteten på whiskyn.

– The Glenlivet XXV blev min sista ”dram” vid det senaste besöket i Speyside, Scottland. En mycket komplex whisky som präglas av Glenlivets fruktiga toner. Det känns nästan ärofyllt att få smaka något som legat på fat sedan 1993, säger Olof Noreus, Whisky Brand Ambassador, Pernod Ricard Sweden.

Glenlivet XXV ingår i destilleriets så kallade ”core range” och det var många år sedan denna whisky, som är den äldsta i utbudet, fanns tillgänglig för svenska whiskyentusiaster.

130 flaskor kommer finnas i Systembolagets exklusiva sortiment från och med den 19/1.

The Glenlivet XXV – 25YO
Nummer Systembolaget: 40182
Pris: 3 600 kr för 70cl
Alkoholhalt: 43,0%


Artikelarkivet