Glenmorangie lanserar Spìos

Livets Goda 30 Jan, 2018
Whisky och Bourbon I vår lanseras Glenmorangie Spìos - den nionde specialutgåvan i Glenmorangies prisbelönta samling av Private Editions. Spìos är destilleriets första single malt whisky som lagrats på amerikanska rye whisky-fat. Glenmorangie Spìos finns på utvalda restauranger och barer från den 1 februari och lanseras i begränsad upplaga på Systembolaget den 6 april.

Sedan 2010 har Glenmorangie årligen lanserat specialutgåvor av sin single malt, skapade för att inspirera whiskykännare och samlare att uppleva en sällsynt och spännande whisky. Glenmorangie Spìos är en single malt som påminner om den amerikanska rågwhiskyns era. Spìos är det gaeliska namnet för spices (kryddor) och uttalas [spee-oss], vilket syftar till blomningen av den amerikanska rågen och Rye Whiskyns kryddiga karaktär.

Glenmorangie Spìos är destilleriets första single malt whisky som helt lagrats på amerikanska ekfat som lagrat rågwhisky. I slutet av 1990-talet fick Dr Bill Lumsden, destillerichef på Glenmorangie, idéen om en single malt whisky lagrad på rågfat och kort därefter hämtade han hem de första faten från Kentucky, rågwhiskyns hemvistort. Återigen har Dr. Bill Lumsden och hans team med innovation och teknik lyckats skapa en unik specialutgåva som också överträffar deras förväntningar.

- Jag har alltid älskat den kryddiga karaktären i American Rye Whisky, och därför tänkte jag att kombinationen med vår mjukare single malt whisky skulle kompletteras av nyanserna från använda rågwhiskyfat perfekt. Resultatet är Glenmorangie Spìos, en fullvärdig och smakfull single malt whisky som för tankarna till rågwhiskyns guldålder. Jag hoppas att konnässörer och samlare kommer uppskatta och njuta av vår nya, innovativa specialutgåva – en typisk Glenmorangie single malt som är mycket annorlunda jämfört med våra tidigare utgåvor, säger Dr Bill Lumsden.

Glenmorangie Spìos finns i begränsad upplaga till försäljning på utvalda restauranger och barer runt om i landet från 1 februari och lanseras på Systembolaget den 6 april 2018.

Artikelnummer: 40230
Pris: 919 SEK
ABV: 46 %
Volym: 700 ml


Nu lanseras den i Sverige - Louis Roederer Cristal 2008

Vin Efter tio års omsorgsfull lagring har VinUnic nu glädjen att…
16 Aug, 2018

Alkoholfri bärs – mer populärt än någonsin

Whisky och Bourbon Allt fler svenskar dricker alkoholfri öl och under den varma…
15 Aug, 2018

Bank Hotel

Mat och Restaurang Nu öppnar Stureplansgruppen sitt nya boutiquehotell – Bank Hotel. Hotellet…
15 Aug, 2018

Frida Ronge blir ambassadör för hållbart fiske

Mat och Restaurang Genom den internationella organisationen MSC, Marine Stewardship Council blir Frida…
14 Aug, 2018

Nils Oscar Kellerbier är topp tio i världen

Whisky och Bourbon Nils Oscar Bryggeri och spannmålsföretaget Warbro Kvarn har sedan i…
13 Aug, 2018

Portia Roble - Omfångsrikt vin med med skönt kompspel och finurliga soloslingor

Vin Portia Roble är producerat av Bodegas Portia, som är det…
10 Aug, 2018
Artikelarkivet