Glenmorangie lanserar Spìos

Livets Goda 30 Jan, 2018
Whisky och Bourbon I vår lanseras Glenmorangie Spìos - den nionde specialutgåvan i Glenmorangies prisbelönta samling av Private Editions. Spìos är destilleriets första single malt whisky som lagrats på amerikanska rye whisky-fat. Glenmorangie Spìos finns på utvalda restauranger och barer från den 1 februari och lanseras i begränsad upplaga på Systembolaget den 6 april.

Sedan 2010 har Glenmorangie årligen lanserat specialutgåvor av sin single malt, skapade för att inspirera whiskykännare och samlare att uppleva en sällsynt och spännande whisky. Glenmorangie Spìos är en single malt som påminner om den amerikanska rågwhiskyns era. Spìos är det gaeliska namnet för spices (kryddor) och uttalas [spee-oss], vilket syftar till blomningen av den amerikanska rågen och Rye Whiskyns kryddiga karaktär.

Glenmorangie Spìos är destilleriets första single malt whisky som helt lagrats på amerikanska ekfat som lagrat rågwhisky. I slutet av 1990-talet fick Dr Bill Lumsden, destillerichef på Glenmorangie, idéen om en single malt whisky lagrad på rågfat och kort därefter hämtade han hem de första faten från Kentucky, rågwhiskyns hemvistort. Återigen har Dr. Bill Lumsden och hans team med innovation och teknik lyckats skapa en unik specialutgåva som också överträffar deras förväntningar.

- Jag har alltid älskat den kryddiga karaktären i American Rye Whisky, och därför tänkte jag att kombinationen med vår mjukare single malt whisky skulle kompletteras av nyanserna från använda rågwhiskyfat perfekt. Resultatet är Glenmorangie Spìos, en fullvärdig och smakfull single malt whisky som för tankarna till rågwhiskyns guldålder. Jag hoppas att konnässörer och samlare kommer uppskatta och njuta av vår nya, innovativa specialutgåva – en typisk Glenmorangie single malt som är mycket annorlunda jämfört med våra tidigare utgåvor, säger Dr Bill Lumsden.

Glenmorangie Spìos finns i begränsad upplaga till försäljning på utvalda restauranger och barer runt om i landet från 1 februari och lanseras på Systembolaget den 6 april 2018.

Artikelnummer: 40230
Pris: 919 SEK
ABV: 46 %
Volym: 700 ml


Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019

Pol Rogers 2012 Blanc de Blancs imponerar stort

Vin Initialt, precis efter skörden så haglade lovorden tätt om 2012.…
14 Feb, 2019

Maten vi slänger mest – produkt för produkt

Mat och Restaurang Willys ska halvera sitt matsvinn till år 2025. En viktig…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet