Glenmorangie lanserar Spìos

Livets Goda 30 Jan, 2018
Whisky och Bourbon I vår lanseras Glenmorangie Spìos - den nionde specialutgåvan i Glenmorangies prisbelönta samling av Private Editions. Spìos är destilleriets första single malt whisky som lagrats på amerikanska rye whisky-fat. Glenmorangie Spìos finns på utvalda restauranger och barer från den 1 februari och lanseras i begränsad upplaga på Systembolaget den 6 april.

Sedan 2010 har Glenmorangie årligen lanserat specialutgåvor av sin single malt, skapade för att inspirera whiskykännare och samlare att uppleva en sällsynt och spännande whisky. Glenmorangie Spìos är en single malt som påminner om den amerikanska rågwhiskyns era. Spìos är det gaeliska namnet för spices (kryddor) och uttalas [spee-oss], vilket syftar till blomningen av den amerikanska rågen och Rye Whiskyns kryddiga karaktär.

Glenmorangie Spìos är destilleriets första single malt whisky som helt lagrats på amerikanska ekfat som lagrat rågwhisky. I slutet av 1990-talet fick Dr Bill Lumsden, destillerichef på Glenmorangie, idéen om en single malt whisky lagrad på rågfat och kort därefter hämtade han hem de första faten från Kentucky, rågwhiskyns hemvistort. Återigen har Dr. Bill Lumsden och hans team med innovation och teknik lyckats skapa en unik specialutgåva som också överträffar deras förväntningar.

- Jag har alltid älskat den kryddiga karaktären i American Rye Whisky, och därför tänkte jag att kombinationen med vår mjukare single malt whisky skulle kompletteras av nyanserna från använda rågwhiskyfat perfekt. Resultatet är Glenmorangie Spìos, en fullvärdig och smakfull single malt whisky som för tankarna till rågwhiskyns guldålder. Jag hoppas att konnässörer och samlare kommer uppskatta och njuta av vår nya, innovativa specialutgåva – en typisk Glenmorangie single malt som är mycket annorlunda jämfört med våra tidigare utgåvor, säger Dr Bill Lumsden.

Glenmorangie Spìos finns i begränsad upplaga till försäljning på utvalda restauranger och barer runt om i landet från 1 februari och lanseras på Systembolaget den 6 april 2018.

Artikelnummer: 40230
Pris: 919 SEK
ABV: 46 %
Volym: 700 ml


Mariestads limiterade samlingsserie och jubileumsbok hyllar Den Stora Smakresan

Whisky och Bourbon Mariestads lanserar nu en exklusivt framtagen samlingsserie med alla de…
20 Nov, 2018

Succé för Livets Goda Premium – allt det här får du

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
30 Oct, 2018

Niklas tipsar: En champagne som flörtar med sinnena, 2009 Alfred Gratien Cuvée Paradis

Vin Det är för mig något speciellt med Alfred Gratien. Delvis…
16 Nov, 2018

Premiär för Koge’s Choice - framröstad av tusentals svenska ölälskare

Whisky och Bourbon Den 7 december lanseras vinnarbidraget från Innis & Gunn’s öltävling…
15 Nov, 2018

Prisregn över Nils Oscar

Whisky och Bourbon Nu är det avgjort vilka som vinner priser i den…
14 Nov, 2018

10 platser kvar till choklad- och portvinsprovning med Duane Dove och Fonseca

Vin Vad passar årstiden bättre än att lära sig allt om…
12 Nov, 2018
Artikelarkivet