Glenmorangie lanserar Spìos

Livets Goda 30 Jan, 2018
Whisky och Bourbon I vår lanseras Glenmorangie Spìos - den nionde specialutgåvan i Glenmorangies prisbelönta samling av Private Editions. Spìos är destilleriets första single malt whisky som lagrats på amerikanska rye whisky-fat. Glenmorangie Spìos finns på utvalda restauranger och barer från den 1 februari och lanseras i begränsad upplaga på Systembolaget den 6 april.

Sedan 2010 har Glenmorangie årligen lanserat specialutgåvor av sin single malt, skapade för att inspirera whiskykännare och samlare att uppleva en sällsynt och spännande whisky. Glenmorangie Spìos är en single malt som påminner om den amerikanska rågwhiskyns era. Spìos är det gaeliska namnet för spices (kryddor) och uttalas [spee-oss], vilket syftar till blomningen av den amerikanska rågen och Rye Whiskyns kryddiga karaktär.

Glenmorangie Spìos är destilleriets första single malt whisky som helt lagrats på amerikanska ekfat som lagrat rågwhisky. I slutet av 1990-talet fick Dr Bill Lumsden, destillerichef på Glenmorangie, idéen om en single malt whisky lagrad på rågfat och kort därefter hämtade han hem de första faten från Kentucky, rågwhiskyns hemvistort. Återigen har Dr. Bill Lumsden och hans team med innovation och teknik lyckats skapa en unik specialutgåva som också överträffar deras förväntningar.

- Jag har alltid älskat den kryddiga karaktären i American Rye Whisky, och därför tänkte jag att kombinationen med vår mjukare single malt whisky skulle kompletteras av nyanserna från använda rågwhiskyfat perfekt. Resultatet är Glenmorangie Spìos, en fullvärdig och smakfull single malt whisky som för tankarna till rågwhiskyns guldålder. Jag hoppas att konnässörer och samlare kommer uppskatta och njuta av vår nya, innovativa specialutgåva – en typisk Glenmorangie single malt som är mycket annorlunda jämfört med våra tidigare utgåvor, säger Dr Bill Lumsden.

Glenmorangie Spìos finns i begränsad upplaga till försäljning på utvalda restauranger och barer runt om i landet från 1 februari och lanseras på Systembolaget den 6 april 2018.

Artikelnummer: 40230
Pris: 919 SEK
ABV: 46 %
Volym: 700 ml


Sommarbål på Rémy Martin VSOP

Whisky och Bourbon I artikeln här så finner ni inspiration till en bål…
27 May, 2018

Klassisk whiskybar går i graven

Whisky och Bourbon Mjölby Stadshotells whiskybar går i graven då Kenneth Lindblad säljer…
25 May, 2018

Edrington avtäcker The Macallans nya destilleri i skotska Speyside

Whisky och Bourbon Det nya destilleriet är beläget på det natursköna Easter Elchies…
24 May, 2018

Bourgogne 2016 - Maison Louis Jadot

Vin Premium I höstas gjorde Livets Goda tre resor till Bourgogne för…
23 May, 2018

Niklas Tipsar: Villa Conchi - En elegant Cava

Vin Strax söder om Barcelona finner du Penedès, regionen som för…
22 May, 2018

Vilket kaffe väljer våra mammor?

Övrigt Livets Goda följer med stort intresse Kafferosteriet Koppars utveckling i…
21 May, 2018

Stor succé för Glenmorangie och Ardbeg i prestigetävlingar

Whisky och Bourbon Glenmorangies och Ardbegs single malt whiskys har triumferat vid två…
18 May, 2018

Sista flaskorna av Clarendelle Rouge 2012, samt 2011 på magnum

Vin Clarendelle Rouge är Bordeauxvinet som blivit en av Livets Godas…
17 May, 2018
Artikelarkivet