Gourmetburgaren Jureskog Signature är tillbaka på McDonald's – för sista gången

Livets Goda 7 Dec, 2017
Mat och Restaurang Lärorikt och smakrikt samarbete med Johan Jureskog avslutas och firas av. I två år har McDonald´s samarbetat med kocken, krögaren och burgarfantasten Johan Jureskog med målet att göra gourmetburgare tillgängligt för alla. Tillsammans med McDonald´s Food Team har Jureskog skapat sju gourmetburgare, som alla blivit en succé hos McDonald’s gäster. Nu firas det långa och lyckade samarbetet, som avslutas vid årsskiftet, av med att servera den populära Jureskog Signature-burgaren en sista gång under december månad.

Under våren 2016 inledde McDonald´s sitt samarbete med kocken och krögaren Johan Jureskog, speciellt känd för att vara expert på kött och burgare. Målet med samarbetet var att kombinera Jureskog och McDonald’s Food Teams kunskaper för att tillsammans ta fram recept på olika gourmetburgare och göra dem tillgängliga för alla. Smakinspirationen hämtades från Jureskogs matresor i USA och Jureskogs restaurang AG i Stockholm. Kunskapsutbytet har varit lyckat till den grad att smakerna från de unika burgarna Jureskog Texas, Miami, Little Italy, New Orleans, El Paso och New York – kommer att på olika sätt återkomma på menyn efter att samarbetet avslutas vid årsskiftet. Och för att fira av det hela samarbetet kommer McDonald’s alla gäster nu få en sista chans att avnjuta signaturburgaren Jureskog Signature, som är en tolkning av Jureskogs legendariska burgare på restaurang AG.

- Det har varit fantastiskt roligt och lärorikt att få arbeta ooh "Göra Donken" tillsammans med McDonald’s, deras Food Team och alla medarbetare som är fantastiskt duktiga och professionella. Jag är imponerad av hur vi tillsammans har lyckats bjuda på så många gourmetburgare med riktigt bra råvaror varje dag. Vi har också många roliga burgarhistorier att minnas, säger Johan Jureskog, kock och krögare.

McDonald’s egna Food Team har jobbat tätt med Johan Jureskog, ofta i McDonald’s testkök på huvudkontoret i Lindvreten, Stockholm. Food Team, som leds av Staffan Ekstam, består av ett passionerat gäng matälskare som provlagar och utvecklar nya burgare samt tillbehör till McDonald´s meny. Hundratals burgare har lagats och tagits fram i testköket, vilket har lett till flera burgarsuccéer.

- Bakom varje burgare som serveras på McDonald´s finns timmar av passion, nyfikenhet och noggrannhet för ingredienser, smaker och tillagningssätt. Vi drivs av utmaningen att kunna göra god mat som alla kan ta del av. Samarbetet med Johan Jureskog har verkligen varit en fantastisk resa och utmaning. Vi är otroligt glada över att våra gäster uppskattade burgarresultatet som vi skapade tillsammans, säger Staffan Ekstam, chef för Food Team.


Jordbruksverket tar ett helhetsgrepp om hållbar mat

Övrigt Jordbruksverket släpper nu en rapport om hur vi kan producera…
22 May, 2018

Cidraie hedrar sitt franska arv med ny sommarskrud

Whisky och Bourbon I över hundra år har cideräpplena i Normandie plockats för…
22 May, 2018

Inspiration - Proteinrik vaniljkaka med citron

Mat och Restaurang I detta recept inspireras vi av Maria Längfors som för…
22 May, 2018

Coppersmith´s samarbetar med 24 Västerås krogar

Whisky och Bourbon Ett tjugotal restauranger från Västerås gick ihop för att brygga…
22 May, 2018

Prosecco från Montelvini hos Winefinder

Vin Montelvini är en Prosecco i klassisk stil som Winefinders Wineteam…
22 May, 2018

150 ton mindre socker i Axfoods läsk

Övrigt Sockerhalten i Axfoods läsk av märket Premier minskas nu med…
22 May, 2018

Lansering av dessertvin från Brochet - Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015

Vin Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015 lanseras i Systembolagets…
21 May, 2018

Lavazza blir Stureplansgruppens nya kaffeleverantör

Övrigt Den Italienska kaffeleverantören Lavazza har skrivit avtal med Stureplansgruppen och…
21 May, 2018

Lasse Solum ny VD Divine AB

Vin Divine förstärker och hälsar Lasse välkommen som ny VD.
21 May, 2018

Kullabergs Vingård satsar mot framtiden med nytt namn och nya investeringar

Vin Kullabergs Vingård är det nya namnet på den storsatsande vingården…
21 May, 2018

Roséviner från Arvid Nordquist

Vin Inför sommarsäsongen tipsar importören Arvid Nordquist om fyra roséviner som…
21 May, 2018

Subway anserar ett nytt veganskt alternativ

Mat och Restaurang Trenden med vegansk och vegetarisk mat har växt sig allt…
21 May, 2018

Bordeaux från toppåret 2015 hos Winefinder - Chateau La Brande

Vin I lager hos Winefinder finner man blanda annat nu Chateau…
18 May, 2018

Nordic Spritis - Ny webbutik som lanserar O.P. Anderson och Blossa på den tyska marknaden

Whisky och Bourbon Nu lanseras Nordic Spirits – en ny webbutik –som öppnar…
18 May, 2018

Mulderbosch Rosé i mäktig magnumflaska

Vin Nyligen landade Mulderbosch Rosé på flaska och box i ny…
17 May, 2018

Äkta italiensk gelato till Sverige

Övrigt Direkt från den ekologiska farmen Mura Mura i Italien kommer…
17 May, 2018

Swedish Craft Spirits - på Systembolaget den 18 maj

Whisky och Bourbon Spirits of Passion lanserar nu Swedish Craft Spirits – en…
17 May, 2018

Nytt poddavsnitt med Christian Eiroa

Whisky och Bourbon Vår ambassadör i cigarrvärlden, Brobergs, välkomnar i podden denna gång…
17 May, 2018

Nordiska bär sätter smak på årets sommarlakrits från Lakrids by Johan Bülow

Övrigt Årets sommarkollektion BÆRRIES från Lakrids by Johan Bülow har fått…
17 May, 2018

Fira World Whisky Day på lördag- Så gör du Sebastien Boudets smakrika whiskysmör

Whisky och Bourbon På lördag den 19 maj firas World Whisky Day. Varför…
17 May, 2018
Artikelarkivet