Gourmetburgaren Jureskog Signature är tillbaka på McDonald's – för sista gången

Livets Goda 7 Dec, 2017
Mat och Restaurang Lärorikt och smakrikt samarbete med Johan Jureskog avslutas och firas av. I två år har McDonald´s samarbetat med kocken, krögaren och burgarfantasten Johan Jureskog med målet att göra gourmetburgare tillgängligt för alla. Tillsammans med McDonald´s Food Team har Jureskog skapat sju gourmetburgare, som alla blivit en succé hos McDonald’s gäster. Nu firas det långa och lyckade samarbetet, som avslutas vid årsskiftet, av med att servera den populära Jureskog Signature-burgaren en sista gång under december månad.

Under våren 2016 inledde McDonald´s sitt samarbete med kocken och krögaren Johan Jureskog, speciellt känd för att vara expert på kött och burgare. Målet med samarbetet var att kombinera Jureskog och McDonald’s Food Teams kunskaper för att tillsammans ta fram recept på olika gourmetburgare och göra dem tillgängliga för alla. Smakinspirationen hämtades från Jureskogs matresor i USA och Jureskogs restaurang AG i Stockholm. Kunskapsutbytet har varit lyckat till den grad att smakerna från de unika burgarna Jureskog Texas, Miami, Little Italy, New Orleans, El Paso och New York – kommer att på olika sätt återkomma på menyn efter att samarbetet avslutas vid årsskiftet. Och för att fira av det hela samarbetet kommer McDonald’s alla gäster nu få en sista chans att avnjuta signaturburgaren Jureskog Signature, som är en tolkning av Jureskogs legendariska burgare på restaurang AG.

- Det har varit fantastiskt roligt och lärorikt att få arbeta ooh "Göra Donken" tillsammans med McDonald’s, deras Food Team och alla medarbetare som är fantastiskt duktiga och professionella. Jag är imponerad av hur vi tillsammans har lyckats bjuda på så många gourmetburgare med riktigt bra råvaror varje dag. Vi har också många roliga burgarhistorier att minnas, säger Johan Jureskog, kock och krögare.

McDonald’s egna Food Team har jobbat tätt med Johan Jureskog, ofta i McDonald’s testkök på huvudkontoret i Lindvreten, Stockholm. Food Team, som leds av Staffan Ekstam, består av ett passionerat gäng matälskare som provlagar och utvecklar nya burgare samt tillbehör till McDonald´s meny. Hundratals burgare har lagats och tagits fram i testköket, vilket har lett till flera burgarsuccéer.

- Bakom varje burgare som serveras på McDonald´s finns timmar av passion, nyfikenhet och noggrannhet för ingredienser, smaker och tillagningssätt. Vi drivs av utmaningen att kunna göra god mat som alla kan ta del av. Samarbetet med Johan Jureskog har verkligen varit en fantastisk resa och utmaning. Vi är otroligt glada över att våra gäster uppskattade burgarresultatet som vi skapade tillsammans, säger Staffan Ekstam, chef för Food Team.


McVegan först ut när McDonald’s väljer vegoburgare från Anamma

Mat och Restaurang McDonald’s Food Team har tillsammans med Anamma, ett varumärke inom…
12 Dec, 2017

Lagom till jul öppnar Baileys Treat Factory upp dörrarna - nu släpps biljetterna

Övrigt Nu till helgen öppnar Baileys Treat Factory - en julgodisfabrik…
12 Dec, 2017

Astar och Scandic inleder ett samarbete för att råda bot på kockbristen

Mat och Restaurang Tillsammans med Arbetsförmedlingen startas en ny gemensam arbetsmarknadsutbildning där målet…
12 Dec, 2017

Hemköp klimatkompenserar hemleveranser

Mat och Restaurang Som första svenska dagligvaruaktör klimatkompenserar nu Hemköp sina leveranser från…
12 Dec, 2017

Varför servera franska viner till Nobelmiddagens svenska smaker?

Mat och Restaurang Nobelbanketten på Stadshuset i Stockholm är Sveriges främsta gastronomiska skyltfönster…
11 Dec, 2017

Napolitansk pizza är kulturarv

Mat och Restaurang Nu står det klart; konsten att baka napolitansk pizza är…
11 Dec, 2017

Scans julskinkor hamnar på första- och andraplats i Aftonbladets årliga julskinketest

Mat och Restaurang Bland totalt 18 testade julskinkor är Scan Gourmet Julskinka den…
11 Dec, 2017

Ny restaurang med livescen på Dramaten

Mat och Restaurang I Dramatens gamla biljettkontor öppnar fredagen den 15 december Dramatenbaren.…
11 Dec, 2017

Coop erbjuder svenskt kvalitetskött från Ölanda Säteri

Mat och Restaurang Svenska konsumenter väljer gärna svenskt kött. Nu kommer Coop tillsammans…
11 Dec, 2017

Så satsar Clarion Hotel och Marcus Samuelsson på sin restaurangpersonal

Mat och Restaurang Clarion Hotel och By Marcus Samuelsson™ stärker sin position som…
11 Dec, 2017

Taittinger Brut Réserve blev årets utvalda champagne till Nobelbanketten

Vin Det anrika champagnehuset Taittinger tilldelades den stora äran att förse…
11 Dec, 2017

Plantation 20th Anniversary XO

Whisky och Bourbon När Alexandre Gabriel som 22-åring började arbeta med en av…
8 Dec, 2017

Bangkoks Michelinguide lyfter Thailands turism

Mat och Restaurang Bangkoks mat- och dryckesscen är välkänd, och i går fick…
8 Dec, 2017

Inga idéer för helgens matlagning? - Låt dig inspireras av Livets Godas egengjorda recept

Mat och Restaurang Ibland går man tom på idéer när det gäller matlagning…
30 Nov, 2017

Don Melchor 2015 - "En av de bästa årgångarna i mitt liv"

Vin Från och med den 5 december finns 15 lådor á…
8 Dec, 2017

Glenmorangies innovativa arbete belönas med tre hållbarhetsutmärkelser

Whisky och Bourbon Under november belönades Glenmorangie trefaldigt för sitt initiativ och engagemang…
8 Dec, 2017

Sayan Isaksson smygöppnar nytt kök i Teatern

Mat och Restaurang Idag öppnar ett nytt kök i Teatern i Ringen centrum.…
8 Dec, 2017

Världspremiären för Bollinger La Grande Année Rosé 2007 sker i Sverige

Vin Som första land i världen sker lanseringen av Bollinger La…
8 Dec, 2017

Mikrobryggeri skapar unika möjligheter

Whisky och Bourbon Snart är det klart för den första ölbrygden i mikrobryggeriet,…
7 Dec, 2017

O’Learys får nytt utseende – som en del av ny varumärkesstrategi

Mat och Restaurang Nu uppdaterar restaurang- och sportbarskedjan O’Learys sin grafiska profil, vilket…
7 Dec, 2017
Artikelarkivet