Gourmetburgaren Jureskog Signature är tillbaka på McDonald's – för sista gången

Livets Goda 7 Dec, 2017
Mat och Restaurang Lärorikt och smakrikt samarbete med Johan Jureskog avslutas och firas av. I två år har McDonald´s samarbetat med kocken, krögaren och burgarfantasten Johan Jureskog med målet att göra gourmetburgare tillgängligt för alla. Tillsammans med McDonald´s Food Team har Jureskog skapat sju gourmetburgare, som alla blivit en succé hos McDonald’s gäster. Nu firas det långa och lyckade samarbetet, som avslutas vid årsskiftet, av med att servera den populära Jureskog Signature-burgaren en sista gång under december månad.

Under våren 2016 inledde McDonald´s sitt samarbete med kocken och krögaren Johan Jureskog, speciellt känd för att vara expert på kött och burgare. Målet med samarbetet var att kombinera Jureskog och McDonald’s Food Teams kunskaper för att tillsammans ta fram recept på olika gourmetburgare och göra dem tillgängliga för alla. Smakinspirationen hämtades från Jureskogs matresor i USA och Jureskogs restaurang AG i Stockholm. Kunskapsutbytet har varit lyckat till den grad att smakerna från de unika burgarna Jureskog Texas, Miami, Little Italy, New Orleans, El Paso och New York – kommer att på olika sätt återkomma på menyn efter att samarbetet avslutas vid årsskiftet. Och för att fira av det hela samarbetet kommer McDonald’s alla gäster nu få en sista chans att avnjuta signaturburgaren Jureskog Signature, som är en tolkning av Jureskogs legendariska burgare på restaurang AG.

- Det har varit fantastiskt roligt och lärorikt att få arbeta ooh "Göra Donken" tillsammans med McDonald’s, deras Food Team och alla medarbetare som är fantastiskt duktiga och professionella. Jag är imponerad av hur vi tillsammans har lyckats bjuda på så många gourmetburgare med riktigt bra råvaror varje dag. Vi har också många roliga burgarhistorier att minnas, säger Johan Jureskog, kock och krögare.

McDonald’s egna Food Team har jobbat tätt med Johan Jureskog, ofta i McDonald’s testkök på huvudkontoret i Lindvreten, Stockholm. Food Team, som leds av Staffan Ekstam, består av ett passionerat gäng matälskare som provlagar och utvecklar nya burgare samt tillbehör till McDonald´s meny. Hundratals burgare har lagats och tagits fram i testköket, vilket har lett till flera burgarsuccéer.

- Bakom varje burgare som serveras på McDonald´s finns timmar av passion, nyfikenhet och noggrannhet för ingredienser, smaker och tillagningssätt. Vi drivs av utmaningen att kunna göra god mat som alla kan ta del av. Samarbetet med Johan Jureskog har verkligen varit en fantastisk resa och utmaning. Vi är otroligt glada över att våra gäster uppskattade burgarresultatet som vi skapade tillsammans, säger Staffan Ekstam, chef för Food Team.


Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018

Winefinders vinterlansering

Vin "Missa inte vinterns hetaste viner. Idag släpper vi en massa…
19 Nov, 2018

Lär känna Bonarda – druvan som egentligen är något annat

Vin Regionen Mendoza i Argentina har gjort sig ett namn världen…
19 Nov, 2018

Conaxess Trade är stolta att presentera nytt samarbete med Kavli

Övrigt Svenska Kavli och Conaxess Trade Sweden har tecknat nytt samarbetsavtal.…
19 Nov, 2018

Buustamons Fjällgård återigen på prispallen på Världens största Skidgala

Mat och Restaurang För andra året i rad vann Buustamons Fjällgård pris som…
19 Nov, 2018

Ett julbord i tiden från Middagsfrid

Mat och Restaurang Lite grönare, enklare, trendigare, billigare – och gjorda för att…
19 Nov, 2018

Lansering av Dry Island i dag klockan 10:00

Whisky och Bourbon I dag klockan tio lanseras Dry Island Gin på den…
19 Nov, 2018

Dagens släpp av Ornellaia + kommande från Opus One

Vin Den 6 december tillgängliggörs en mycket begränsad kvantitet från Opus…
16 Nov, 2018
Artikelarkivet