Gourmetburgaren Jureskog Signature är tillbaka på McDonald's – för sista gången

Livets Goda 7 Dec, 2017
Mat och Restaurang Lärorikt och smakrikt samarbete med Johan Jureskog avslutas och firas av. I två år har McDonald´s samarbetat med kocken, krögaren och burgarfantasten Johan Jureskog med målet att göra gourmetburgare tillgängligt för alla. Tillsammans med McDonald´s Food Team har Jureskog skapat sju gourmetburgare, som alla blivit en succé hos McDonald’s gäster. Nu firas det långa och lyckade samarbetet, som avslutas vid årsskiftet, av med att servera den populära Jureskog Signature-burgaren en sista gång under december månad.

Under våren 2016 inledde McDonald´s sitt samarbete med kocken och krögaren Johan Jureskog, speciellt känd för att vara expert på kött och burgare. Målet med samarbetet var att kombinera Jureskog och McDonald’s Food Teams kunskaper för att tillsammans ta fram recept på olika gourmetburgare och göra dem tillgängliga för alla. Smakinspirationen hämtades från Jureskogs matresor i USA och Jureskogs restaurang AG i Stockholm. Kunskapsutbytet har varit lyckat till den grad att smakerna från de unika burgarna Jureskog Texas, Miami, Little Italy, New Orleans, El Paso och New York – kommer att på olika sätt återkomma på menyn efter att samarbetet avslutas vid årsskiftet. Och för att fira av det hela samarbetet kommer McDonald’s alla gäster nu få en sista chans att avnjuta signaturburgaren Jureskog Signature, som är en tolkning av Jureskogs legendariska burgare på restaurang AG.

- Det har varit fantastiskt roligt och lärorikt att få arbeta ooh "Göra Donken" tillsammans med McDonald’s, deras Food Team och alla medarbetare som är fantastiskt duktiga och professionella. Jag är imponerad av hur vi tillsammans har lyckats bjuda på så många gourmetburgare med riktigt bra råvaror varje dag. Vi har också många roliga burgarhistorier att minnas, säger Johan Jureskog, kock och krögare.

McDonald’s egna Food Team har jobbat tätt med Johan Jureskog, ofta i McDonald’s testkök på huvudkontoret i Lindvreten, Stockholm. Food Team, som leds av Staffan Ekstam, består av ett passionerat gäng matälskare som provlagar och utvecklar nya burgare samt tillbehör till McDonald´s meny. Hundratals burgare har lagats och tagits fram i testköket, vilket har lett till flera burgarsuccéer.

- Bakom varje burgare som serveras på McDonald´s finns timmar av passion, nyfikenhet och noggrannhet för ingredienser, smaker och tillagningssätt. Vi drivs av utmaningen att kunna göra god mat som alla kan ta del av. Samarbetet med Johan Jureskog har verkligen varit en fantastisk resa och utmaning. Vi är otroligt glada över att våra gäster uppskattade burgarresultatet som vi skapade tillsammans, säger Staffan Ekstam, chef för Food Team.


Uppdrucket v 7 med Ulrika Karlsson

Vin Fantastiska viner har präglat den gångna veckan, detta är ett…
19 Feb, 2018

Vinverket har öppnat

Vin Stockholms nya vinbar Vinverket har öppnat på Norrtullsgatan 24. Bakom…
19 Feb, 2018

Tommy Myllymäki tar över Stadsparken

Mat och Restaurang Tommy Myllymäki kommer att driva Stadsparken i Katrineholm, tillsammans med…
19 Feb, 2018

Ytterligare en hyllad årgång av Campogivanni Brunello di Montalcino DOCG 2012 lanseras exklusivt

Vin Campogiovanni Brunello di Monalcino DOCG 2012 lanseras fredagen den 2:a…
19 Feb, 2018

Preem lanserar ekologisk äggröra

Mat och Restaurang Preem utökar sitt freshfood-sortiment med en ekologisk äggröra gjord på…
19 Feb, 2018

Formbar vegofärs från Anamma

Mat och Restaurang Nu lanserar Anamma marknadens första veganska formbara färs. En efterlängtad…
19 Feb, 2018

Hernö Gin prisat för världens bästa gin för andra året i rad

Whisky och Bourbon Juryn för World Gin Awards har sagt sitt och hyllar…
16 Feb, 2018

Arla investerar 100 miljoner kronor i den svenska osttillverkningen

Övrigt Under 2018 kommer Arla att investera 100 miljoner kronor i…
16 Feb, 2018

TheFork Festival 15 februari - 31 mars

Mat och Restaurang Idag återvänder det populära restaurangeventet ”TheFork Festival”. Festivalen pågår från…
15 Feb, 2018

Rätta formen lyfter Coca Cola-smaken

Övrigt Aromerna från vindruvor lyfts fram på ett mer eller mindre…
15 Feb, 2018

Nu är skrei-säsongen åter i full gång

Vin Den norska torsken skrei med sin unika märkning är en…
15 Feb, 2018

Fondberg & Co blir We & Wine

Vin Fondberg & Co AB har varit en av de ledande…
15 Feb, 2018

Västerbottensost® deltar i Ostfestivalen

Övrigt Fredag den 16 februari öppnas portarna till årets ostfestival på…
15 Feb, 2018

Blodapelsin och ingefära - andra upplagan av Small Batch lanseras

Övrigt I den andra upplagan av smakkonceptet Small Batch lanserar Swedish…
15 Feb, 2018

Kaffeskola - 10 skillnader mellan arabica och robusta

Övrigt I denna artikeln listar Hugo, Kafferosteriet Koppar, tio skillnader mellan…
15 Feb, 2018

Bre din macka som vanligt - med olivolja

Mat och Restaurang Den 14 februari lanserar Zeta en helt ny produkt för…
14 Feb, 2018

Fuller’s är huvudsponsor på The Bishops Arms brittiska vecka

Whisky och Bourbon Mellan den 12-18 februari pågår den brittiska veckan på The…
14 Feb, 2018

Nu lanseras Systembolagets första ekologiska brandy från Spanien

Whisky och Bourbon Från 1 mars finns Alvisa 10 Brandy Ecológico i Systembolagets…
14 Feb, 2018

Spännande drycker för spelkvällen

Övrigt I och med dagens teknologiska utveckling har spel- och casinosajter…
14 Feb, 2018

Circle K öppnar Sveriges största hamburgerkedja

Mat och Restaurang I ett nytt samarbete tillsammans med hamburgerrestaurangen KÄK, grundat av…
14 Feb, 2018
Artikelarkivet