Hem Vinvärlden Grappa di Sassicaia lanseras i juni

Grappa di Sassicaia lanseras i juni

av Livets Goda

Att destillering kan ske beror på att pressresterna innehåller en viss del alkohol. De vintillverkare som anlitas som leverantörer av druvor är noga utvalda. Destillering sker med traditionell ångdestillering från mitten av september till början av november. Pannorna är tillverkade i koppar och man använder en antik anläggning som är en av få i sitt slag i Italien. Grappan har efter destillering en alkoholhalt på 75% och blandas ned med destillerat vatten till önskad alkoholhalt. Grappa di Sassicaia har stor, parfymerad och kryddig doft med inslag av torkad frukt och härligt avrundad vaniljsötma. Mycket smakrik och kryddig med mjuka, runda aprikostoner och en fin sammetslen ekfatskaraktär. En riktigt god digestif efter maten, eller tillsammans med en bra bok, en chesterfieldfåtölj och ett stearinljus. Druvorna som använts till den här grappan kommer ifrån det prestigefyllda vinet Sassicaia, en ”Super Toscanare” producerad av Tenuta San Guido. Lanseras 1 juni i exklusivt sortiment Grappa di Sassicaia Producent: Jacopo Poli, Land/region: Italien, Bassano, Artikel nr: 10132-02, Pris 599:-. Antal: 72 st. www.poligrappa.com

RELATERAD LÄSNING