Gröna Lund lanserar ny cocktailbar med Stockholms bästa utsikt

Livets Goda 15 Jun, 2017
Mat och Restaurang Gröna Lund lanserar Terrassen – en exklusiv cocktailbar för besökare som vill njuta av goda drinkar och mellanrätter framtagna av prisbelönte kocken Jonas Dahlbom. Beläget på baksidan av Lustiga Huset erbjuder Terrassen en fantastisk utsikt över Saltsjön och Skeppsholmen för de som vill åt den perfekta smakupplevelsen.

Gröna Lund är idag lika synonymt med konserter, restauranger och barer som med attraktioner. Nu kompletteras klassiska tillhåll som Biergarten och Kryddhyllan med ytterligare ett tillskott. Med lanseringen av Terrassen, belägen på baksidan av Lustiga Huset, kan Gröna Lund nu erbjuda en riktigt bra cocktailbar med bästa möjliga utsikt.

Terrassen är resultatet av ett samarbete mellan Gröna Lund och Hendrick’s Gin, där Gröna Lunds kulinariske ledare Jonas Dahlbom tagit fram en meny fylld av snacks och mellanrätter som ska passa det breda utbudet av cocktails på Terrassen. Med samarbetet vill Gröna Lund erbjuda ett mer exklusivt utbud för gäster som besöker tivolit i samband med exempelvis konserter eller 5-kampskvällar.

– Gröna Lund har under en längre tid arbetat på att ta fram ett koncept som passar den växande cocktailkulturen och samtidigt kunna erbjuda bra och passande mat. Med lanseringen av Terrassen kan vi nu erbjuda en cocktailbar med ett brett utbud – i ett fantastiskt söderläge, säger Fredrik Fjällström, Food & Beverage Manager på Gröna Lund.

Terrassen har plats för 50 sittande, eller 120 stående mingelgäster, och erbjuder utöver lättare mat ett brett utbud av cocktails, men också öl, vin, champagne samt alkoholfria alternativ. Det kommer att finnas möjlighet att boka Terrassen för privata tillställningar.

Terrassens öppettider är:

Onsdag – fredag kl. 16.00-22.00

Lördag, samt vid konserter på Stora Scen kl. 13.00-22.00


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018
Artikelarkivet