Harrys och Löfbergs ska ta krogkaffet till en ny nivå

Livets Goda 11 Jan, 2018
Mat och Restaurang Krogkedjan Harrys inleder ett samarbete med kafferosteriet Löfbergs. Förutom kaffet kommer man att lägga mycket energi på att koka ihop ett kaffeerbjudande med nya, spännande produkter.

- I slutändan handlar det om att vi vill bjuda våra gäster på en ännu bättre upplevelse. Det gör vi bland annat genom att utvecklas på kaffeområdet, och här är Löfbergs helt rätt partner, säger Gustav Löfving, Franchise- och Marknadschef på Harrys.

Kaffet allt viktigare
Harrys gjorde nyligen en stor kartläggning av trender, beteenden och attityder som formar morgondagens nöjesliv. En slutsats är att efterfrågan på alkoholfria alternativ ökar. Här spås kaffet få stor betydelse.

- Vi gör samma bedömning och spanar hela tiden efter nya trender som passar nästa generation kaffeälskare. Vi ser fram mot samarbetet med Harrys och inrättar bland annat ett gemensamt innovationsråd för att nå nästa nivå, säger Lotta Hallström, kundansvarig på Löfbergs.

Kalla och heta trender
Kaffet som Harrys serverar är ekologiskt och Fairtrade-märkt. Samtidigt kommer krogkedjans gäster få möta kaffe i nya former och sammanhang. Det handlar om både varmt och kallt kaffe, drinkar och cocktails.

- Nitro Coffee är ett bra exempel. Ett kallbryggt kaffe som trycksätts med kväve och serveras på tapp. Resultatet blir ett sammetslent kaffe täckt av ett mjukt krämigt skum, ungefär som en stout. En het trend som passar bra på Harrys, säger Lotta Hallström.

Krogkedjan Harrys startade i Falkenberg 1993 och finns idag på ett 30-tal orter i Sverige. Krogarna drivs dels av fristående franchisetagare, dels av moderbolaget Harrys Pubar AB, med huvudkontor i Göteborg. Krogkedjan sysselsätter cirka 1000 personer i Sverige.

 


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet