Hernö Gin mönstrar på som medarrangör till Sveriges första renodlade ginkryssning

Livets Goda 21 Mar, 2018
Whisky och Bourbon Den första juni arrangerar Hernö Gin i samarbete med Birka Cruises Sveriges första renodlade ginkryssning i Stockholms skärgård. Under kryssningen sker lanseringen av ett unikt Hernö Gin som är en specialutgåva för Birka, samt en Hernö Gin-inspirerad snus från Swedish Match som endast finns tillgänglig på marknaden under denna kryssning.

Hernö Gin och Jon Hillgren mönstrar på Birka Cruises kryssningsfartyg för att köra Sveriges första renodlade ginkryssning.

Tillsammans med Hernö Gin kommer två andra svenska ginproducenter att delta vid en ginmässa ombord: Norrtelje Brenneri och Stockholm Brenneri. Ett tjugotal olika ginsorter kommer att finnas tillgängliga för provning och flera av fartygets barer kommer under denna resa att profileras om till ginbarer bemannade med bartenders som vet att blanda en god gincocktail.

– Vi är stolta över att svenska eliten av gindestillerier deltar på ginkryssningen. Svenska gindestillerier, med världsberömda Hernö Gin i spetsen, står för kvalitet och hantverk i världsklass, säger Marcus Hammarström, marknadschef Birka Cruises.

Cocktailskola med Hernö Gin ombord
Hernö Gin kommer att hålla en cocktailskola under ledning av Emil Åreng, Head of First Impressions på Hernö Gin, som utsågs till Nordens bästa bartender 2016. Emil har dessutom skrivit en cocktailbok som vann pris för världens bästa cocktailbok 2017 och en ny är på gång.

– Emil är en välmeriterad bartender, en skön kille och en härlig entertainer. Han kommer att guida dig genom grunderna för hemmabaren och visa att det här med cocktails inte är svårt. Du som anmäler dig till cocktailskolan kommer att ha väldigt roligt, lära dig mycket och inte bli besviken, garanterar Jon, grundare och vd på Hernö GIn.

Premierar hemmapubliken med extrainsatta bussar från Härnösand
Exklusivt för denna kryssning kommer det att gå extrainsatta bussar från Härnösand till Birka Cruises terminal i Stockholm där kryssningsfartyget väntar.

- Med detta vill vi premiera vår trogna hemmapublik som följt vår resa och hejat på oss hela vägen från start till den position vi har i dag som världens bästa gin. Vi hoppas att många tar tillfället i akt till en unik ginkryssning och att vi ses ombord, hälsar Jon Hillgren.


Aloës nyöppning

Mat och Restaurang Nu börjar man närma sig den efterlängtade dagen då Aloë…
21 Mar, 2019

Hernö Jolie Rouge Dry Gin först ut i ny kreativ serie med tolkningar av Jon Hillgren

Whisky och Bourbon När Hernö Gins grundare och master distiller Jon Hillgren lanserar…
21 Mar, 2019

Rekord i nyheter hos Kafferosteriet Koppar

Övrigt Samtidigt som dagarna blir ljusare och allt fler fåglar hörs…
19 Mar, 2019

Öl med terroir kan bli verklighet när Skåne samarbetar med Småland

Whisky och Bourbon Den lokalproducerade ölen har haft stor framgång i hela landet.…
19 Mar, 2019

Bruichladdich gör världsrekordförsök på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Den 13 april bjuder den skotska whiskytillverkaren Bruichladdich in till…
18 Mar, 2019

Macallan presenterar Classic Cut 2018 Edition

Whisky och Bourbon The Macallan lanserar Classic Cut 2018 Edition – den senaste…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet