HKScan utvecklar framtidens stall tillsammans med Abetong

Livets Goda 20 Nov, 2017
Mat och Restaurang Sedan ett år tillbaka har HKScan drivit ett av Jordbruksverkets tävlingsprojekt för att utveckla framtidens stall för smågrisproduktion. I projektet har Abetong varit en viktig samarbetspartner och nu har företagen tillsammans utifrån lärdomarna i projektet utvecklat stallar för grisproduktion.

Utgångspunkten för smågrisstallet som utvecklats ligger i den ritning som tagits fram inom tävlingen Framtidens stall som Jordbruksverket utlyst. Slaktgrisstallet har utvecklats för att komplettera smågrisproduktionen och dessutom vara funktionellt och hållbart för en god produktion och bra djuromsorg. Att tillhandahålla förslag på ritningar för nyinvestering ser HKScan som ett led i utvecklingen av producenttjänster för att stötta djurleverantörerna i deras utveckling. HKScan leder utvecklingen av svenskt kött genom hela värdekedjan, Från Gård till Gaffel, och då är investeringsprocessen en del av detta.

-Vi anser att det är viktigt att stallar som byggs är hållbara både ur djurvälfärds perspektiv, men också att de är kostnadseffektiva och att det bedrivs en produktion som är klimatsmart, säger Victoria Ohlsson, Development manager på HKScan.

Ritningarna som tagits fram är flexibla och kan lätt anpassas utifrån den produktion som finns på gårdar som vill investera i svensk grisproduktion. Det är enkelt att utöka eller minska stallarna efter önskat djurantal. I utformningen har även hänsyn tagits till att ritningarna kan användas både för den som bygger ut befintlig produktion, men också för den som nyinvesterar.

För ritningarna står Fredrik Fredbo, Abetong och Kimmo Haapaanen, HKScan.


Uppdrucket v 7 med Ulrika Karlsson

Vin Fantastiska viner har präglat den gångna veckan, detta är ett…
19 Feb, 2018

Vinverket har öppnat

Vin Stockholms nya vinbar Vinverket har öppnat på Norrtullsgatan 24. Bakom…
19 Feb, 2018

Tommy Myllymäki tar över Stadsparken

Mat och Restaurang Tommy Myllymäki kommer att driva Stadsparken i Katrineholm, tillsammans med…
19 Feb, 2018

Ytterligare en hyllad årgång av Campogivanni Brunello di Montalcino DOCG 2012 lanseras exklusivt

Vin Campogiovanni Brunello di Monalcino DOCG 2012 lanseras fredagen den 2:a…
19 Feb, 2018

Preem lanserar ekologisk äggröra

Mat och Restaurang Preem utökar sitt freshfood-sortiment med en ekologisk äggröra gjord på…
19 Feb, 2018

Formbar vegofärs från Anamma

Mat och Restaurang Nu lanserar Anamma marknadens första veganska formbara färs. En efterlängtad…
19 Feb, 2018

Hernö Gin prisat för världens bästa gin för andra året i rad

Whisky och Bourbon Juryn för World Gin Awards har sagt sitt och hyllar…
16 Feb, 2018

Arla investerar 100 miljoner kronor i den svenska osttillverkningen

Övrigt Under 2018 kommer Arla att investera 100 miljoner kronor i…
16 Feb, 2018

TheFork Festival 15 februari - 31 mars

Mat och Restaurang Idag återvänder det populära restaurangeventet ”TheFork Festival”. Festivalen pågår från…
15 Feb, 2018

Rätta formen lyfter Coca Cola-smaken

Övrigt Aromerna från vindruvor lyfts fram på ett mer eller mindre…
15 Feb, 2018

Nu är skrei-säsongen åter i full gång

Vin Den norska torsken skrei med sin unika märkning är en…
15 Feb, 2018

Fondberg & Co blir We & Wine

Vin Fondberg & Co AB har varit en av de ledande…
15 Feb, 2018

Västerbottensost® deltar i Ostfestivalen

Övrigt Fredag den 16 februari öppnas portarna till årets ostfestival på…
15 Feb, 2018

Blodapelsin och ingefära - andra upplagan av Small Batch lanseras

Övrigt I den andra upplagan av smakkonceptet Small Batch lanserar Swedish…
15 Feb, 2018

Kaffeskola - 10 skillnader mellan arabica och robusta

Övrigt I denna artikeln listar Hugo, Kafferosteriet Koppar, tio skillnader mellan…
15 Feb, 2018

Bre din macka som vanligt - med olivolja

Mat och Restaurang Den 14 februari lanserar Zeta en helt ny produkt för…
14 Feb, 2018

Fuller’s är huvudsponsor på The Bishops Arms brittiska vecka

Whisky och Bourbon Mellan den 12-18 februari pågår den brittiska veckan på The…
14 Feb, 2018

Nu lanseras Systembolagets första ekologiska brandy från Spanien

Whisky och Bourbon Från 1 mars finns Alvisa 10 Brandy Ecológico i Systembolagets…
14 Feb, 2018

Spännande drycker för spelkvällen

Övrigt I och med dagens teknologiska utveckling har spel- och casinosajter…
14 Feb, 2018

Circle K öppnar Sveriges största hamburgerkedja

Mat och Restaurang I ett nytt samarbete tillsammans med hamburgerrestaurangen KÄK, grundat av…
14 Feb, 2018
Artikelarkivet