HKScan utvecklar framtidens stall tillsammans med Abetong

Livets Goda 20 Nov, 2017
Mat och Restaurang Sedan ett år tillbaka har HKScan drivit ett av Jordbruksverkets tävlingsprojekt för att utveckla framtidens stall för smågrisproduktion. I projektet har Abetong varit en viktig samarbetspartner och nu har företagen tillsammans utifrån lärdomarna i projektet utvecklat stallar för grisproduktion.

Utgångspunkten för smågrisstallet som utvecklats ligger i den ritning som tagits fram inom tävlingen Framtidens stall som Jordbruksverket utlyst. Slaktgrisstallet har utvecklats för att komplettera smågrisproduktionen och dessutom vara funktionellt och hållbart för en god produktion och bra djuromsorg. Att tillhandahålla förslag på ritningar för nyinvestering ser HKScan som ett led i utvecklingen av producenttjänster för att stötta djurleverantörerna i deras utveckling. HKScan leder utvecklingen av svenskt kött genom hela värdekedjan, Från Gård till Gaffel, och då är investeringsprocessen en del av detta.

-Vi anser att det är viktigt att stallar som byggs är hållbara både ur djurvälfärds perspektiv, men också att de är kostnadseffektiva och att det bedrivs en produktion som är klimatsmart, säger Victoria Ohlsson, Development manager på HKScan.

Ritningarna som tagits fram är flexibla och kan lätt anpassas utifrån den produktion som finns på gårdar som vill investera i svensk grisproduktion. Det är enkelt att utöka eller minska stallarna efter önskat djurantal. I utformningen har även hänsyn tagits till att ritningarna kan användas både för den som bygger ut befintlig produktion, men också för den som nyinvesterar.

För ritningarna står Fredrik Fredbo, Abetong och Kimmo Haapaanen, HKScan.


Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018

Winefinders vinterlansering

Vin "Missa inte vinterns hetaste viner. Idag släpper vi en massa…
19 Nov, 2018

Lär känna Bonarda – druvan som egentligen är något annat

Vin Regionen Mendoza i Argentina har gjort sig ett namn världen…
19 Nov, 2018

Conaxess Trade är stolta att presentera nytt samarbete med Kavli

Övrigt Svenska Kavli och Conaxess Trade Sweden har tecknat nytt samarbetsavtal.…
19 Nov, 2018

Buustamons Fjällgård återigen på prispallen på Världens största Skidgala

Mat och Restaurang För andra året i rad vann Buustamons Fjällgård pris som…
19 Nov, 2018

Ett julbord i tiden från Middagsfrid

Mat och Restaurang Lite grönare, enklare, trendigare, billigare – och gjorda för att…
19 Nov, 2018

Lansering av Dry Island i dag klockan 10:00

Whisky och Bourbon I dag klockan tio lanseras Dry Island Gin på den…
19 Nov, 2018

Dagens släpp av Ornellaia + kommande från Opus One

Vin Den 6 december tillgängliggörs en mycket begränsad kvantitet från Opus…
16 Nov, 2018
Artikelarkivet