HKScan utvecklar framtidens stall tillsammans med Abetong

Livets Goda 20 Nov, 2017
Mat och Restaurang Sedan ett år tillbaka har HKScan drivit ett av Jordbruksverkets tävlingsprojekt för att utveckla framtidens stall för smågrisproduktion. I projektet har Abetong varit en viktig samarbetspartner och nu har företagen tillsammans utifrån lärdomarna i projektet utvecklat stallar för grisproduktion.

Utgångspunkten för smågrisstallet som utvecklats ligger i den ritning som tagits fram inom tävlingen Framtidens stall som Jordbruksverket utlyst. Slaktgrisstallet har utvecklats för att komplettera smågrisproduktionen och dessutom vara funktionellt och hållbart för en god produktion och bra djuromsorg. Att tillhandahålla förslag på ritningar för nyinvestering ser HKScan som ett led i utvecklingen av producenttjänster för att stötta djurleverantörerna i deras utveckling. HKScan leder utvecklingen av svenskt kött genom hela värdekedjan, Från Gård till Gaffel, och då är investeringsprocessen en del av detta.

-Vi anser att det är viktigt att stallar som byggs är hållbara både ur djurvälfärds perspektiv, men också att de är kostnadseffektiva och att det bedrivs en produktion som är klimatsmart, säger Victoria Ohlsson, Development manager på HKScan.

Ritningarna som tagits fram är flexibla och kan lätt anpassas utifrån den produktion som finns på gårdar som vill investera i svensk grisproduktion. Det är enkelt att utöka eller minska stallarna efter önskat djurantal. I utformningen har även hänsyn tagits till att ritningarna kan användas både för den som bygger ut befintlig produktion, men också för den som nyinvesterar.

För ritningarna står Fredrik Fredbo, Abetong och Kimmo Haapaanen, HKScan.


McVegan först ut när McDonald’s väljer vegoburgare från Anamma

Mat och Restaurang McDonald’s Food Team har tillsammans med Anamma, ett varumärke inom…
12 Dec, 2017

Lagom till jul öppnar Baileys Treat Factory upp dörrarna - nu släpps biljetterna

Övrigt Nu till helgen öppnar Baileys Treat Factory - en julgodisfabrik…
12 Dec, 2017

Astar och Scandic inleder ett samarbete för att råda bot på kockbristen

Mat och Restaurang Tillsammans med Arbetsförmedlingen startas en ny gemensam arbetsmarknadsutbildning där målet…
12 Dec, 2017

Hemköp klimatkompenserar hemleveranser

Mat och Restaurang Som första svenska dagligvaruaktör klimatkompenserar nu Hemköp sina leveranser från…
12 Dec, 2017

Varför servera franska viner till Nobelmiddagens svenska smaker?

Mat och Restaurang Nobelbanketten på Stadshuset i Stockholm är Sveriges främsta gastronomiska skyltfönster…
11 Dec, 2017

Napolitansk pizza är kulturarv

Mat och Restaurang Nu står det klart; konsten att baka napolitansk pizza är…
11 Dec, 2017

Scans julskinkor hamnar på första- och andraplats i Aftonbladets årliga julskinketest

Mat och Restaurang Bland totalt 18 testade julskinkor är Scan Gourmet Julskinka den…
11 Dec, 2017

Ny restaurang med livescen på Dramaten

Mat och Restaurang I Dramatens gamla biljettkontor öppnar fredagen den 15 december Dramatenbaren.…
11 Dec, 2017

Coop erbjuder svenskt kvalitetskött från Ölanda Säteri

Mat och Restaurang Svenska konsumenter väljer gärna svenskt kött. Nu kommer Coop tillsammans…
11 Dec, 2017

Så satsar Clarion Hotel och Marcus Samuelsson på sin restaurangpersonal

Mat och Restaurang Clarion Hotel och By Marcus Samuelsson™ stärker sin position som…
11 Dec, 2017

Taittinger Brut Réserve blev årets utvalda champagne till Nobelbanketten

Vin Det anrika champagnehuset Taittinger tilldelades den stora äran att förse…
11 Dec, 2017

Plantation 20th Anniversary XO

Whisky och Bourbon När Alexandre Gabriel som 22-åring började arbeta med en av…
8 Dec, 2017

Bangkoks Michelinguide lyfter Thailands turism

Mat och Restaurang Bangkoks mat- och dryckesscen är välkänd, och i går fick…
8 Dec, 2017

Inga idéer för helgens matlagning? - Låt dig inspireras av Livets Godas egengjorda recept

Mat och Restaurang Ibland går man tom på idéer när det gäller matlagning…
30 Nov, 2017

Don Melchor 2015 - "En av de bästa årgångarna i mitt liv"

Vin Från och med den 5 december finns 15 lådor á…
8 Dec, 2017

Glenmorangies innovativa arbete belönas med tre hållbarhetsutmärkelser

Whisky och Bourbon Under november belönades Glenmorangie trefaldigt för sitt initiativ och engagemang…
8 Dec, 2017

Sayan Isaksson smygöppnar nytt kök i Teatern

Mat och Restaurang Idag öppnar ett nytt kök i Teatern i Ringen centrum.…
8 Dec, 2017

Världspremiären för Bollinger La Grande Année Rosé 2007 sker i Sverige

Vin Som första land i världen sker lanseringen av Bollinger La…
8 Dec, 2017

Mikrobryggeri skapar unika möjligheter

Whisky och Bourbon Snart är det klart för den första ölbrygden i mikrobryggeriet,…
7 Dec, 2017

O’Learys får nytt utseende – som en del av ny varumärkesstrategi

Mat och Restaurang Nu uppdaterar restaurang- och sportbarskedjan O’Learys sin grafiska profil, vilket…
7 Dec, 2017
Artikelarkivet