Högbergas köksteam tar två nya platser i Stockholm Culinary Team

Livets Goda 6 Jul, 2017
Mat och Restaurang Högberga Gårds köksteam fortsätter visa framgångar på tävlingsarenan. I dagarna blev det officiellt att två av de unga talangerna i köket, Johanna Rampitsch och Magnus Wallin, tagit varsin prestigefylld plats i Stockholm Culinary Team.

Magnus Wallin, som till vardags är kock på Högberga Gård, gjorde lyckad debut på tävlingsarenan i fjol då han tog silvermedalj Årets Möteskock 2016.

- Det var fantastiskt häftigt att ta medalj där och jag fick verkligen blodad tand att fortsätta tävla. Nu får jag göra det under bästa möjliga förutsättningar, säger han.

Konditor Johanna Rampitsch, som idag driver Högbergas Gårds eget bageri, har sina 22 år till trots lång branscherfarenhet, bland annat från femstjärniga lyxhotellet Imperial i Wien där hon levererat omtalade bakverk till kändiseliten.

- Det är både en stor ära och en utmaning att ta plats i Stockholm Culinary Team. Och det är förstås extra motiverande att kunna dela tävlingserfarenheter med sina kollegor, säger Johanna.

Stockholm Culinary Team startades i början av 1990-talet och många kända kockar och konditorer har startat sin tävlingskarriär där. I fjol tog de OS-guld i Culinary Olympics i tyska Erfurt och visade att Stockholm är en av världens mest intressanta gastronomiska regioner. I guldlaget ingick Högberga Gårds yngsta kock Victor Magdeburg liksom Högbergas Gastronomiska ledaren Tommy Eriksson - som också tidigare i vår utsågs till lagkapten för Sveriges nya kocklandslag. Och nu kliver alltså två andra kollegor från köksteamet på Högberga Gård in i det välrenommerade regionlaget. 

- Det känns otroligt roligt att ha så rutinerade och talangfulla tävlingsmänniskor i samma köksteam. Det inspirerar och höjer oss alla. Och förstås märks det även i de rätter som presenteras på tallrikarna vi serverar våra gäster, säger hotelldirektör Tina Dernelid.


Parlansering från Sandhi Wines idag

Vin Månadens andra lansering av Små Partier på Systembolaget släpptes idag…
17 Aug, 2018

Succéölet Radio The Mothership Imperial IPA från Collective Arts får ny illustration av konstnär från London

Whisky och Bourbon Radio The Mothership från kanadensiska Collective Arts släpptes i Systembolagets…
17 Aug, 2018

Innis & Gunn Gunnpowder IPA nu i systembolagets fasta sortment

Whisky och Bourbon I våras släppte Innis & Gunn Gunnpowder IPA i Systembolagets…
17 Aug, 2018

Sapporo Premium Lager släpps i systembolagets fasta sortiment

Whisky och Bourbon Sapporo Premium Lager är den ikoniska ölen från det japanska…
17 Aug, 2018

Frukten av nytänkande

Vin Deep Roots Riesling 2017 har producerats av tre vinmakare som…
16 Aug, 2018

ZUBR Premium - Prisbelönt tjeck med traditioner lanseras på Systembolaget 1 september

Whisky och Bourbon ZUBR Premium är en klassisk tjeckisk lager från den lilla…
16 Aug, 2018

Brobergs på turné

Whisky och Bourbon Välkommen till cigarrmiddag hos PM & Vänner i Växjö den…
16 Aug, 2018

Frukost från ett hantverksbageri blir nästa destination på Brunkebergstorg

Mat och Restaurang Under sommaren har stockholmare vallfärdat till Brunkebergstorg och framförallt takparken…
16 Aug, 2018

Mathias Dahlgren lanserar nytt lunchkoncept på Rutabaga

Mat och Restaurang Under hösten 2018 kommer Mathias Dahlgren att sälja take away-luncher…
16 Aug, 2018

MAX bräcker nya rekord som klimatpositiva – och hjälper festivalbesökarna att bli klimathjältar

Övrigt För tredje året i rad fanns MAX på plats på…
15 Aug, 2018

Meny för minskat matsvinn – Gotthards Krog och Martin & Servera i nytt samarbete

Mat och Restaurang – Vi vill fortsätta erbjuda Umeåbor och tillresta på bra,…
15 Aug, 2018

Levert Frères Bourgogne Chardonnay 2017 - Nu i beställningssortimentet

Vin Levert Frères är en av Bourgognes egendomar med anor från…
14 Aug, 2018

Altia i nytt samarbete med Hernö Gin

Whisky och Bourbon Altia blir exklusiv distributör för Hernö Gin. Samarbetsavtalet börjar gälla…
14 Aug, 2018

Mr Voon öppnar en Street Bar

Mat och Restaurang Stockholm får äntligen en riktig asiatisk street bar. Krögaren och…
14 Aug, 2018

Cool cabernet franc från Argentina hos Winefinder

Vin Vinet Serbal Cabernet Franc 2017, från producenten Bodega Atamisque, kommer…
14 Aug, 2018

Würzburger Stein Silvaner ”Grosses Gewächs” 2015 lanseras på Systembolaget

Vin Vingården Stein är en av Tysklands mest berömda och ligger…
14 Aug, 2018

Alvestaglass AB: Försäljningen ökade med 60%under juli jämfört med föregående år

Övrigt Under juli 2018 uppgick försäljningen till 13 221 tkr (8…
14 Aug, 2018

2019 års SMAD resa

Whisky och Bourbon 2011 genomfördes SMADs första skottlandsresa. Då var målet Islay och…
13 Aug, 2018

Hyllad årgång av Château de Beaucastel lanseras på Systembolaget

Vin För familjen Perrin började allt med Château de Beaucastel i…
13 Aug, 2018

Nyhet i snackshyllan: ’Linsbågar’ och flera nyheter från Estrella

Övrigt För dig som älskar ostbågar men vill ha något nytt…
13 Aug, 2018
Artikelarkivet