Högbergas köksteam tar två nya platser i Stockholm Culinary Team

Livets Goda 6 Jul, 2017
Mat och Restaurang Högberga Gårds köksteam fortsätter visa framgångar på tävlingsarenan. I dagarna blev det officiellt att två av de unga talangerna i köket, Johanna Rampitsch och Magnus Wallin, tagit varsin prestigefylld plats i Stockholm Culinary Team.

Magnus Wallin, som till vardags är kock på Högberga Gård, gjorde lyckad debut på tävlingsarenan i fjol då han tog silvermedalj Årets Möteskock 2016.

- Det var fantastiskt häftigt att ta medalj där och jag fick verkligen blodad tand att fortsätta tävla. Nu får jag göra det under bästa möjliga förutsättningar, säger han.

Konditor Johanna Rampitsch, som idag driver Högbergas Gårds eget bageri, har sina 22 år till trots lång branscherfarenhet, bland annat från femstjärniga lyxhotellet Imperial i Wien där hon levererat omtalade bakverk till kändiseliten.

- Det är både en stor ära och en utmaning att ta plats i Stockholm Culinary Team. Och det är förstås extra motiverande att kunna dela tävlingserfarenheter med sina kollegor, säger Johanna.

Stockholm Culinary Team startades i början av 1990-talet och många kända kockar och konditorer har startat sin tävlingskarriär där. I fjol tog de OS-guld i Culinary Olympics i tyska Erfurt och visade att Stockholm är en av världens mest intressanta gastronomiska regioner. I guldlaget ingick Högberga Gårds yngsta kock Victor Magdeburg liksom Högbergas Gastronomiska ledaren Tommy Eriksson - som också tidigare i vår utsågs till lagkapten för Sveriges nya kocklandslag. Och nu kliver alltså två andra kollegor från köksteamet på Högberga Gård in i det välrenommerade regionlaget. 

- Det känns otroligt roligt att ha så rutinerade och talangfulla tävlingsmänniskor i samma köksteam. Det inspirerar och höjer oss alla. Och förstås märks det även i de rätter som presenteras på tallrikarna vi serverar våra gäster, säger hotelldirektör Tina Dernelid.


Jordbruksverket tar ett helhetsgrepp om hållbar mat

Övrigt Jordbruksverket släpper nu en rapport om hur vi kan producera…
22 May, 2018

Cidraie hedrar sitt franska arv med ny sommarskrud

Whisky och Bourbon I över hundra år har cideräpplena i Normandie plockats för…
22 May, 2018

Inspiration - Proteinrik vaniljkaka med citron

Mat och Restaurang I detta recept inspireras vi av Maria Längfors som för…
22 May, 2018

Coppersmith´s samarbetar med 24 Västerås krogar

Whisky och Bourbon Ett tjugotal restauranger från Västerås gick ihop för att brygga…
22 May, 2018

Prosecco från Montelvini hos Winefinder

Vin Montelvini är en Prosecco i klassisk stil som Winefinders Wineteam…
22 May, 2018

150 ton mindre socker i Axfoods läsk

Övrigt Sockerhalten i Axfoods läsk av märket Premier minskas nu med…
22 May, 2018

Lansering av dessertvin från Brochet - Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015

Vin Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015 lanseras i Systembolagets…
21 May, 2018

Lavazza blir Stureplansgruppens nya kaffeleverantör

Övrigt Den Italienska kaffeleverantören Lavazza har skrivit avtal med Stureplansgruppen och…
21 May, 2018

Lasse Solum ny VD Divine AB

Vin Divine förstärker och hälsar Lasse välkommen som ny VD.
21 May, 2018

Kullabergs Vingård satsar mot framtiden med nytt namn och nya investeringar

Vin Kullabergs Vingård är det nya namnet på den storsatsande vingården…
21 May, 2018

Roséviner från Arvid Nordquist

Vin Inför sommarsäsongen tipsar importören Arvid Nordquist om fyra roséviner som…
21 May, 2018

Subway anserar ett nytt veganskt alternativ

Mat och Restaurang Trenden med vegansk och vegetarisk mat har växt sig allt…
21 May, 2018

Bordeaux från toppåret 2015 hos Winefinder - Chateau La Brande

Vin I lager hos Winefinder finner man blanda annat nu Chateau…
18 May, 2018

Nordic Spritis - Ny webbutik som lanserar O.P. Anderson och Blossa på den tyska marknaden

Whisky och Bourbon Nu lanseras Nordic Spirits – en ny webbutik –som öppnar…
18 May, 2018

Mulderbosch Rosé i mäktig magnumflaska

Vin Nyligen landade Mulderbosch Rosé på flaska och box i ny…
17 May, 2018

Äkta italiensk gelato till Sverige

Övrigt Direkt från den ekologiska farmen Mura Mura i Italien kommer…
17 May, 2018

Swedish Craft Spirits - på Systembolaget den 18 maj

Whisky och Bourbon Spirits of Passion lanserar nu Swedish Craft Spirits – en…
17 May, 2018

Nytt poddavsnitt med Christian Eiroa

Whisky och Bourbon Vår ambassadör i cigarrvärlden, Brobergs, välkomnar i podden denna gång…
17 May, 2018

Nordiska bär sätter smak på årets sommarlakrits från Lakrids by Johan Bülow

Övrigt Årets sommarkollektion BÆRRIES från Lakrids by Johan Bülow har fått…
17 May, 2018

Fira World Whisky Day på lördag- Så gör du Sebastien Boudets smakrika whiskysmör

Whisky och Bourbon På lördag den 19 maj firas World Whisky Day. Varför…
17 May, 2018
Artikelarkivet