I glaset med GastroVin

Kent Johansson 11 Oct, 2017
GastroVin Inte ett öga torrt, inte heller ett enda glas för den delen.

2015 Schloss Johannisberger Silberlack Riesling Grosses Gewächs 
Gediget vin med fina och tydliga dofter av moget plommon, fallfärdiga gula äpplen och solmoget citrusskal. Honungstoner trivs tillsammans med bakomliggande fatkaraktär och kryddighet. Personligen så gillar jag skarpt den påtagliga och välbalanserade syran och mineraltonerna som får mig att inse att vinet är drickbart idag men även om 25 år. 
Ett vin som jag njuter av med sanna vänner lag och då gärna med en struva fylld med anklever och portvin, ett måste är så den rivna munsterosten som bara är ett måste till vinet.
3 g/l restsötma, 12,5 % alkohol. Importfirma: Henkel & Co Sverige

2013 Shutter Sauvignon Blanc, Barrel selection
Denis och Maj-Britt Malbec flyttade till Napa Valley 2000 och har blivit kända för sina 100 poängare (Parker). Denis uppfostrades på Château Latour i Pauillac och var vinmakaren där i 10 år. Denna Sauvignon Blanc är gjord i Bordeaux stil med nyanser av tropisk frukt, med spröda men ljuvliga toner av ek. Vinet visar upp smaker av grapefrukt, mogna persikor och stenfrukter. Smaken är lång med en distinkt minerlaitet och välbalanserad syra. Men det som verkligen skall påpekas med denna årgång, är djupet i vinet. Det är var Denis personliga stil och det är bara han som kunde få detta djup i vinerna, Tack för allt Denis.
0,9 g/l restsötma, 13,7 % alkohol. Importfirma: Vinopia

2015 Paracombe Sauvignon Blanc
”Liten” producent med stort hjärta. Egendomen som sträcker sig över 20 hk. I dag är det paret Paul och Kathy Drogemuller som med järnhand sköter gården. Årlig produktion på ca 100 000 pavor. Efter vi provat ett 10 tal viner av Pauls ”älsklingar” med samtliga goda resultat, så fastnade jag för detta vin, ungt, fräscht, grönt och kaxigt. Stenfrukter som persika, passion gjorde mig frälst av vinet. Krusbärens flörtande med fjäderlätta vindar av fläder och citron. Men, säger jag återigen, djupet, smaken och balansen i vinet är gediget och jag tar verkligen till mig vinet skäl.

Inte ett rött vin på listan, vi får väl se vad som sker med veckan!
Importfirma: Johan Lidby Vin


Bryggeriet Innis & Gunn och irländska destilleriet Tullamore D.E.W. släpper limiterad whiskeyfatslagrad stout

Whisky och Bourbon Kindred Spirits betyder tvillingsjälar och sammanfattar samarbetet mellan två pionjärer…
21 Feb, 2018
Artikelarkivet