ICA-handlarna publicerar jubileumsbok - 100 bildberättelser om lokalt entreprenörskap och samhällsengagemang

Livets Goda 18 Apr, 2018
Övrigt 18 april lanseras jubileumsboken Lokala avvikelser kan förekomma – i varje ICA-handlare bor en berättelse på Kulturhuset i Stockholm. Boken är ett resultat av ICAs 100-årsfirande 2017 och bygger på 100 berättelser i bild och text från hela Sverige.

- ICA-handlarna är lokala entreprenörer som genomför mängder av olika initiativ, men det är inte alltid detta syns utåt. I samband med vårt 100-årsjubileum engagerade vi därför fotografer som åkt landet runt för att dokumentera ICA-handlarnas vardag, säger Eva Burén, kommunikationschef på ICA-handlarnas Förbund.

Lanseringen på Kulturhuset följs av en fotoutställning på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm perioden 15 maj till 15 juni. Boken kommer också att skickas till olika intressenter som t.ex. samarbetspartners, organisationer och beslutsfattare.

- Jag hoppas boken kan bidra till att bredda bilden av det ICA-handlarna gör i samhället. När de engagerar sig på sina orter ser vi att de kan påverka och förändra allt från utanförskap till livsmedelsproduktion och matvanor, säger Eva Burén.

Det finns idag 1 287 ICA-butiker i 285 av Sveriges kommuner. Butikerna ägs och drivs av en eller flera ICA-handlare, så antalet handlare är något fler än antalet butiker, 1 485 stycken.

Tre berättelser ur boken:
”Jag förstår dem som lever här och känner igen mig i min egen uppväxt.” Alma Draganovic, ICA Supermarket Hjällbo som driver butik i ett mångkulturellt bostadsområde i Göteborg.

”Scenen för vår musikal var en kohage i Ljung”. Marie Larsson och Christian Palmén, ICA Nära Ljung som lockade 900 åskådare till sin utomhuspremiär utanför butiken.

”Om vi inte tar ansvar för ett hållbart samhälle, vem ska då göra det?” Michal Wieloch, ICA Supermarket Fäladen och Stefan Wieloch, ICA Kvantum Eslöv om sitt brinnande intresse för skånska lokalproducerade livsmedel.

 

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine

Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet