Icehotel presenterar tolvrätters Chef’s table på nya Verandan

Livets Goda 27 Nov, 2017
Mat och Restaurang Den 15 december slår den säsongsöppna delen av Icehotel upp dörrarna för den 28e gången i ordningen. Samtidigt presenterar Icehotel Restaurant ett helt nytt matkoncept, ett tolvrätters Chef’s table på Verandan.

Icehotel Restaurant, med Michelintränade kökschefen Alexander Meier samt restaurangchef och sommelier Sofie Nordefors i spetsen presenterar stolt en ny mötesplats på Icehotel i Jukkasjärvi. På samiska betyder Jukkasjärvi just ”mötesplats”, vilket man tagit fasta på i skapandet av Chef’s Table på Verandan. 

Bästa råvaror som närområdet kan erbjuda
Den nya matupplevelsen välkomnar gästerna ”hem” till Icehotel men också hem till Sverige. Liksom i alla svenska hem får gästerna gärna ta av sig skorna när de kliver på. Sedan serveras en drink eller alkoholfritt alternativ och det finns tillfälle att prata med de andra besökarna och personalen. Därefter bjuds gästerna in till det stora träbordet där de tar plats med resten av gästerna. Två kockar ur kökschef Alexander Meiers brigad tillagar och serverar en tolvrätters meny med tillhörande dryck och medan gästerna avnjuter en tolvrätters meny berättar kockarna om råvarorna.

- Vi kommer att arbeta med de bästa råvaror som närområdet kan erbjuda i kombination med klassiska svenska och kontinentala tillagningstekniker för att skapa små vällagade maträtter, säger köksmästare Alexander Meier som arbetade på den tvåstjärniga Michelinkrogen Le Béarn i Geneve innan han började på Icehotel för drygt sju år sedan.

Till menyn serveras utvalda drycker från småskaliga producenter.
- Bönderna hos producenterna värnar lika mycket om kvalitén på sina produkter som om naturen och marken de brukar, säger sommelier på Icehotel Sofie Nordefors.

En varm upplevelse på en kall plats
Chef’s Table på Verandan bjuder in till en plats med varm atmosfär på ett ställe som vanligtvis kopplas samman med kyla och minusgrader.

- Varje år kommer runt 50 000 gäster till oss från hela världen och vi har märkt att de gärna utbyter erfarenheter med varandra, det har vi tagit fasta på i detta sociala matkoncept. Vi hoppas att såväl lokalbor som gäster från hela världen kan mötas och njuta av mat och dryck tillsammans på Icehotel, säger vd Christophe Risenius.

Inspirerad av naturen runt Jukkasjärvi
Designen på Verandan har influenser av såväl svensk design som av den råa naturen i norra Sverige och kulturen runt Jukkasjärvi med handplockade lokala detaljer såsom färgval och konsthantverk från den samiska kulturen.  Marjolein Vonk, Maurizio Perron och Viktor Tsarski är återkommande is och snö-konstnärer på Icehotel, men till vardags är de designers, möbelsnickare och arkitekter. De har också tagit fram designen till Verandan på Icehotel.

- Vi ville skapa en varm plats som hyllar smakerna, upplevelserna och känslorna av norra Sverige, en plats att komma hem till och utbyta erfarenheter med andra gäster, kockar eller lokalbefolkningen i Jukkasjärvi.

Chef’s Table på Verandan kan bokas av privatpersoner från när och fjärran eller för grupper som önskar en skräddarsydd matupplevelse. Varmt välkomna!

Priser:
2795kr/p inkl alkohol-dryckespaket
2165kr/p inkl alkoholfritt dryckespaket

Boka Chef’s Table på Verandan på Icehotel genom att maila info@icehotel.com


Niklas Tipsar: Villa Conchi - En elegant Cava

Vin Strax söder om Barcelona finner du Penedès, regionen som för…
22 May, 2018

Vilket kaffe väljer våra mammor?

Övrigt Livets Goda följer med stort intresse Kafferosteriet Koppars utveckling i…
21 May, 2018

Stor succé för Glenmorangie och Ardbeg i prestigetävlingar

Whisky och Bourbon Glenmorangies och Ardbegs single malt whiskys har triumferat vid två…
18 May, 2018

Sista flaskorna av Clarendelle Rouge 2012, samt 2011 på magnum

Vin Clarendelle Rouge är Bordeauxvinet som blivit en av Livets Godas…
17 May, 2018

Danmarks hittills dyraste whisky såld för 549.000 danska kronor

Whisky och Bourbon Hans Just har precis sålt Danmarks hittills dyraste whiskyset genom…
17 May, 2018

Ardbeg Day firas under bar himmel den andra juni

Whisky och Bourbon Ardbeg Day är snart här, så gräv fram dina platåskor…
17 May, 2018

564 sidor! Digitala Livets Goda Topp 20 - Sveriges Bästa Restauranger 2018

Mat och Restaurang För femte året nu listar och rankar Livets Goda Sveriges…
15 May, 2018
Artikelarkivet