In Flames följer upp med ny gin, Batch 3

Livets Goda 16 Apr, 2018
Whisky och Bourbon Med sin signaturgin Batch 1 och Batch 2 tog In Flames mötet mellan artisteri och dryckeshantverk till nya höjder, vilket gav såväl ginfreaks som bandets fans något att fascineras och njuta av.

Med Batch 3: Green Tea & Bergamot fortsätter In Flames utforska nya stigar inom ginens värld. Med inspiration från såväl grönt som svart té (bergamott är den huvudsakliga kryddan i Earl Grey) presenterar de sin nya gin.

Denna gång har bandets karismatiske vinylsamlande gitarrist Niclas Engelin varit delaktig i skapandet. Även om han inte har erfarenheten av liknande sammanhang har han inspirerats av och tagit lärdom från tidigare utgivningar, med målet att hitta en helt egen vinkling på sin gin.

-Jag kan villigt erkänna att jag är en novis i de här sammanhangen, skrattar Niclas. Men det har varit en fantastisk resa att lära sig hur de olika smakerna sitter ihop och hur man kan få fram nya varianter genom att släppa de gamla vanliga tankessätten. Nu hoppas jag att fansen uppskattar Batch 3: Green Tea & Bergamot lika mycket som jag har älskat att göra den.

Yvonne Wener, business manager på Brands For Fans berättar; Det har varit otroligt givande att arbeta med In Flames med sina innovativa och uppskattade ginsläpp. Med Batch 3 har Niclas fått lära sig hantverket med smak och kryddning och tagit sig an uppgiften med stor entusiasm. Att flaskorna säljer slut vittnar om att det här är en gin som går hem hos både bandets fans som hos de mer kräsna dryckeskonnässörerna.

Återigen i begränsad upplaga släpps In Flames Signature Craft Gin No 13 Batch 3: Green Tea & Bergamot i 2300 flaskor den 16 April. Priset är 559 kr och artikelnumret är 87704-01

 


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet