Inspiration - Churchill´s Late Bottle Vintage Port och Valrhona Choklad

Mat och Restaurang Portvin av god kvalitet är en dryck som med fördel kan matchas och kombineras med flertalet tillbehör. Vid sidan om ostar så är choklad ofta ett säkert kort. Här nedan bjuder importören Provinum på en matchning mellan Churchill´s Late Bottle Vintage Port och Valrhona Choklad, enjoy!

Manjari Chokladjelly med hallon och karamelliserade mandlar
Ingredienser:
40 g strösocker
4 g Pektin X58 från Sosa
600 g Mjölk
190 g Manjari 64% Valrhona

Servering:
Karamelliserade mandlar
Färska hallon
Chokladdekor

Så gör du:
Blanda pektinet med sockret, rör sedan ut det i mjölken. Koka upp under omrörning. Smält chokladen försiktigt. Slå den varma mjölkredningen på chokladen i omgångar och skapa en slät emulsion. Avsluta med att mixa med stavmixer. Häll upp i portionsformar och låt stå svalt minst 2 timmar (går inte att frysa). Servera med karamelliserade mandlar, färska hallon och dekorera med tempererad chokladdekor.

Drycken till;
2012 Churchill´s LBV Portvin
Art.nr 801602, 375 ml, 101 kr
Vinet finner ni på Systembolaget här >>


Kommentera