Inspiration från Sundqvist - Misobakad torskrygg med pak choi

Livets Goda 6 Nov, 2017
Mat och Restaurang I Sverige förknippas ofta miso med soppan vi får som tillbehör till sushin. Men det finns många fler användningsområden. Här bjuder Sundqvist på ett recept på ugnsbakad torskrygg med en marinad gjord på vit misopasta.

Misobakad torsk (4 portioner)
4 portionsbitar torskrygg
1,5 dl sake
1,5 dl mirin
2 dl vit misopasta
1 dl socker

Gör så här:
Häll upp mirin och sake i en kastrull. Koka upp och låt koka i ca 20 sekunder, sänk sedan värmen. Blanda i misopasta och rör om den har löst upp sig. Höj värmen, häll i socker och rör om tills även sockret har löst upp sig. Låt svalna.

Torka av torsken med hushållspapper och lägg bitarna i en bunke. Häll över misomarinaden (spara några matskedar till garnering). Täck över bunken med plastfolie och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i 1-3 dagar.

Sätt ugnen på 200 grader. Torka bort överflödig marinad från torsken och stek bitarna gyllenbruna i en stekpanna, ca 4-5 min. Baka därefter torsken i ugn tills innertemperaturen uppnår 56 grader, ca 10 min. Servera med varm pak choisallad och en skvätt misomarinad.

Varm pak choisallad (4 portioner)
4 pak choy-huvuden
1 broccolihuvud
2 vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
1 tsk ingefära, riven 
1 tsk risvinäger
1 msk matolja

Gör så här:
Dela och skölj pay choikålen. Skär broccolin i mindre bitar. Finhacka vitlöken.

Fräs vitlök och broccoli i olja i någon minut. Tillsätt sedan pak choi, soja, ingefära och risvinäger. Rör om och stek i ca 1 minut.


Ruinart blir Grand Hôtels nya huschampagne

Vin Champagnehuset Ruinart har inlett ett långsiktigt samarbete med anrika Grand…
13 Dec, 2018

Casteloro – en vardagspärla som gillas

Vin Champagne har sina tillfällen och likaså övriga mousserande av bättre…
13 Dec, 2018

Teckna prenumeration på Livets Goda, eller varför inte ge bort lite god läsning i julklapp?

Vin Varför inte unna dig själv en prenumeration på Livets Goda,…
10 Dec, 2018

Allt om auktionen 10 - 12 december

Vin Tidens tand ger fler dimensioner. Det ser man tydligt i…
10 Dec, 2018

Brännland Cider och Petter Alexis Askergren i samarbete

Vin Petter Alexis Askergren och Brännland Ciders Anderas Sundgren Graniti fann…
10 Dec, 2018

Malmö Beer Week flyttas och ingår samarbete med Malmö Öl & Whiskyfestival

Whisky och Bourbon Intresset för öl och hantverket bakom är kanske större än…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet