Inspiration från Sundqvist - Misobakad torskrygg med pak choi

Livets Goda 6 Nov, 2017
Mat och Restaurang I Sverige förknippas ofta miso med soppan vi får som tillbehör till sushin. Men det finns många fler användningsområden. Här bjuder Sundqvist på ett recept på ugnsbakad torskrygg med en marinad gjord på vit misopasta.

Misobakad torsk (4 portioner)
4 portionsbitar torskrygg
1,5 dl sake
1,5 dl mirin
2 dl vit misopasta
1 dl socker

Gör så här:
Häll upp mirin och sake i en kastrull. Koka upp och låt koka i ca 20 sekunder, sänk sedan värmen. Blanda i misopasta och rör om den har löst upp sig. Höj värmen, häll i socker och rör om tills även sockret har löst upp sig. Låt svalna.

Torka av torsken med hushållspapper och lägg bitarna i en bunke. Häll över misomarinaden (spara några matskedar till garnering). Täck över bunken med plastfolie och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i 1-3 dagar.

Sätt ugnen på 200 grader. Torka bort överflödig marinad från torsken och stek bitarna gyllenbruna i en stekpanna, ca 4-5 min. Baka därefter torsken i ugn tills innertemperaturen uppnår 56 grader, ca 10 min. Servera med varm pak choisallad och en skvätt misomarinad.

Varm pak choisallad (4 portioner)
4 pak choy-huvuden
1 broccolihuvud
2 vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
1 tsk ingefära, riven 
1 tsk risvinäger
1 msk matolja

Gör så här:
Dela och skölj pay choikålen. Skär broccolin i mindre bitar. Finhacka vitlöken.

Fräs vitlök och broccoli i olja i någon minut. Tillsätt sedan pak choi, soja, ingefära och risvinäger. Rör om och stek i ca 1 minut.


Glenlivet XXV – speciell whisky

Whisky och Bourbon Den 19 januari är The Glenlivet XXV – 25 YO…
18 Jan, 2018

Highland Park introducerar Full Volume

Whisky och Bourbon Highland Park presenterar stolt sitt senaste tillskott i produktportföljen –…
17 Jan, 2018

Portvinslagrad whiskey i exklusivt släpp från irländska Teeling

Whisky och Bourbon Den 16 februari släpps Teeling Brabazon Series 2 Limited Edition…
15 Jan, 2018

För första gången arrangeras La Paulée Nordic i Sverige

Vin Världens främsta event för vinregionen Bourgogne kommer till Sverige i…
11 Jan, 2018
Artikelarkivet