Inspiration från Sundqvist - Misobakad torskrygg med pak choi

Livets Goda 6 Nov, 2017
Mat och Restaurang I Sverige förknippas ofta miso med soppan vi får som tillbehör till sushin. Men det finns många fler användningsområden. Här bjuder Sundqvist på ett recept på ugnsbakad torskrygg med en marinad gjord på vit misopasta.

Misobakad torsk (4 portioner)
4 portionsbitar torskrygg
1,5 dl sake
1,5 dl mirin
2 dl vit misopasta
1 dl socker

Gör så här:
Häll upp mirin och sake i en kastrull. Koka upp och låt koka i ca 20 sekunder, sänk sedan värmen. Blanda i misopasta och rör om den har löst upp sig. Höj värmen, häll i socker och rör om tills även sockret har löst upp sig. Låt svalna.

Torka av torsken med hushållspapper och lägg bitarna i en bunke. Häll över misomarinaden (spara några matskedar till garnering). Täck över bunken med plastfolie och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i 1-3 dagar.

Sätt ugnen på 200 grader. Torka bort överflödig marinad från torsken och stek bitarna gyllenbruna i en stekpanna, ca 4-5 min. Baka därefter torsken i ugn tills innertemperaturen uppnår 56 grader, ca 10 min. Servera med varm pak choisallad och en skvätt misomarinad.

Varm pak choisallad (4 portioner)
4 pak choy-huvuden
1 broccolihuvud
2 vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
1 tsk ingefära, riven 
1 tsk risvinäger
1 msk matolja

Gör så här:
Dela och skölj pay choikålen. Skär broccolin i mindre bitar. Finhacka vitlöken.

Fräs vitlök och broccoli i olja i någon minut. Tillsätt sedan pak choi, soja, ingefära och risvinäger. Rör om och stek i ca 1 minut.


Noga utvalt från Kafferosteriet Koppar - N°7 Papua Nya Guinea

Vin Eastern Highlands i Papua Nya Guinea är en av de…
21 Sep, 2018

Fyra favoriter i dagens Systembolagslansering

Vin Idag klockan 10:00 är det dags för ett nytt nyhetssläpp…
21 Sep, 2018

Hanna Eriksson är Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2018

Vin Finalen i årets upplaga av Lily Bollinger Award är avgjord.…
18 Sep, 2018

Höstens lagerrensning hos Winefinder är här!

Vin Nu startar Winefinder höstens stora lagerrensning. Över 100 viner ska…
17 Sep, 2018

Matkassen fyller 10 år

Mat och Restaurang I våras var det 10 år sedan matkasseföretaget Matkomfort grundades…
17 Sep, 2018
Artikelarkivet