Inspiration - Munsbitar med rökt renstek och whiskykryddade lingon

Livets Goda 14 Jul, 2017
Whisky och Bourbon Livets Goda inspirerar här med några munsbitar med svensk touch, tillsammans med Speyburn 10.

Munsbitar med rökt renstek och whiskykryddade lingon

Ingredienser:
300 g Rökt renstek
2 dl Smetana
Salt
Svartpeppar
0,5 dl Speyburn 10 years
0,5 dl rårörda lingon
1 msk skuren gräslök
Timjan
Friterad bladpersilja
4 tunna skivor vitt bröd
3 msk brynt smör

Gör så här:
Skär köttet i bitar mixa i matberedare tillsammans med smetana till jämn konsistens och smaka av. Häll whisky i en kastrull koka upp ordentligt så att all alkohol försvinner Tillsätt lingonen, rör om och dra åt sidan Fukta brödet med det brynta smöret, dela varje skiva i 4-6 bitar, lägg på plåt och rosta i 150 grader i 25 minuter, tills gyllene och riktigt spröda. Lägg en sked renstek/smetana på varje brödbit, garnera med lingon och örter.

Whiskyn till:
Speyburn 10 years
Nr 289 / 40% / 329 kr


Michelinguiden hyllar det katalanska köket

Mat och Restaurang I den berömda Guide Rouge fortsätter man att belöna restauranger…
25 Apr, 2018

Många ville upptäcka nya viner på Göteborg Vin & Deli

Vin I helgen arrangerades Göteborgs största vin och delikatessmässa på Svenska…
24 Apr, 2018

Stefano Catenacci invald i Hall of Fame

Mat och Restaurang Utmärkelsen I främsta rummet – Visitas Hall of Fame tilldelas…
24 Apr, 2018

Brännland Cider släpper Just Cider

Whisky och Bourbon Brännland Cider startade med idèn om att göra en enkel,…
23 Apr, 2018

​23 dagar kvar till den stora finalen i Milano – världens bästa unga kock ska koras

Mat och Restaurang 21 talangfulla unga kockar från hela världen tävlar om titeln…
19 Apr, 2018

Svenska mästerskapet för sommelierer

Vin 6 maj avgörs årets svenska mästerskap i sommellerie på At…
18 Apr, 2018
Artikelarkivet