Inspiration - Munsbitar med rökt renstek och whiskykryddade lingon

Livets Goda 14 Jul, 2017
Whisky och Bourbon Livets Goda inspirerar här med några munsbitar med svensk touch, tillsammans med Speyburn 10.

Munsbitar med rökt renstek och whiskykryddade lingon

Ingredienser:
300 g Rökt renstek
2 dl Smetana
Salt
Svartpeppar
0,5 dl Speyburn 10 years
0,5 dl rårörda lingon
1 msk skuren gräslök
Timjan
Friterad bladpersilja
4 tunna skivor vitt bröd
3 msk brynt smör

Gör så här:
Skär köttet i bitar mixa i matberedare tillsammans med smetana till jämn konsistens och smaka av. Häll whisky i en kastrull koka upp ordentligt så att all alkohol försvinner Tillsätt lingonen, rör om och dra åt sidan Fukta brödet med det brynta smöret, dela varje skiva i 4-6 bitar, lägg på plåt och rosta i 150 grader i 25 minuter, tills gyllene och riktigt spröda. Lägg en sked renstek/smetana på varje brödbit, garnera med lingon och örter.

Whiskyn till:
Speyburn 10 years
Nr 289 / 40% / 329 kr


Köksmästaren Anders Blomkvist och Provinum kör gästspel nu på söndag, på Kagges i Gamla Stan

Mat och Restaurang Nu på söndag samarbetar importören Provinum och Anders Blomkvist (f.d…
15 Nov, 2017

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
14 Nov, 2017

Fontanafredda tilldelades "European Winery of the Year" av Wine Enthusiast

Vin Fontanafredda, den historiska vinproducenten i Serralunga d'Alba, tilldelades officiellt titeln…
14 Nov, 2017
Artikelarkivet