Inte en sommar utan... Crabbie´s Ginger Beer

Livets Goda 6 Jul, 2017
Whisky och Bourbon Crabbie´s Ginger Beer är en del av Skottlands berömda Crabbies klan, som grundades 1801 i den gamla skotska hamnen Leith, och det var köpmannen John Crabbie som samtidigt för första gången myntade Crabbies Ginger Ale. De senaste sju-åtta åren har Crabbie´s Ginger Beer varit den mest framgångsrika lanseringen av alkoholdrycker i England, vilket i sig inte säger så mycket då engelsmännen som konsumenter ofta innehar VM-titeln i dålig smak beträffande alkoholhaltiga drycker. Men här har de inte varit fel ute. Crabbie´s Ginger Beer är nämligen förföriskt god och är således vårt varmaste Dryckestips denna vecka.

Livets Goda om Crabbie´s Ginger Beer 
Crabbie´s Ginger Beer´s unika styrka är att ingefäran är mycket tydlig, samtidigt som den är väldigt komplex, integrerad och balanserat varsam. Den flirtar således med både ingefära-älskare och de ölälskare som närmar sig ingefära som extrakrydda i en öl mer aktsamt, men som ofta efter våra tester av denna dryck sitter vi, ska vi säga, tämligen nöjda. Det är just detta som är identiteten, styrkan och karaktären i Crabbie´s.  

Alkoholen är vidare dämpad vilket ger en smakrik och fräsch hook. En lättsam och passande sötma finns där, men glöm allt som har med sliskigt eller vulgärt att göra, här pratar vi om ett vältrimmat lagspel mellan alla komponenter.   Som i avslutet där ingefäran uppträder som en kameleont och tar formen av färsk röd chili mot slutet, och ger en kryddig touch på det hela, utan att det bryter ut och bildar en egen oas i det vältrimmade lagbygget. Tänk er fotbollsdivan som kör sin egna grej, men alltid med lagets bästa fortfarande i fokus.   

Crabbie´s fångade oss med bravur första gången som vi provade denna för några år sedan, och sedan dess har det inte gått en sommar utan konsumtion av minst ett par lådor i respektive hushåll. Vi har byggt upp ett starkt förhållande oss emellan. Vi pratar helt enkelt i termer som ”en elegant, smakrik, smakfull och förförisk törstsläckare av guds nåde”…

 90 poäng / Livets Goda

Crabbie´s Ginger Beer
Art.nr 88594, (500 ml), 4 %
25,40 kr styck (säljs i kolli om 12 flaskor – 304,80)
Storbritannien

>> Beställ Crabbie's här

*Grabbie´s Ginger Beer är glutenfri  

Serveringstipset 
Slå upp drycken iskall i ett hyfsat stort glas med is i. Att slänga i en skiva lime eller citron är i sig ingen nödvändighet, men ger en fin extrapiff på det hela. Då procenten endast ligger på 4 %, så är risken uppenbar att det går undan här. Och här kommer det fina i kråksången, trots sin uppenbarliga drickvänlighet så inbjuder Crabbie´s Ginger Beer även till fina stunder av lite mer återhållsamt, eller långsammare, intagande. Fin smuttmån också således.  Att denna dryck bör serveras väl kyld är väl kanske ett onödigt påpekande i sammanhanget…

Tillverkning
Crabbie´s Original Alcoholic Ginger Beer är bryggt på samma sätt sedan starten 1801 och innehåller fyra hemliga ingredienser. Man kombinerar dessa med syrad ingefära, som fortfarande skickas hela vägen från Fjärran Östern, precis som de första Scots Merchant Adventurers gjorde för många år sedan. Ingefäran är dessutom genomsyrad i upp till 8 veckor för att producera sin djupa och kryddiga smak.


Michelinguiden hyllar det katalanska köket

Mat och Restaurang I den berömda Guide Rouge fortsätter man att belöna restauranger…
25 Apr, 2018

Många ville upptäcka nya viner på Göteborg Vin & Deli

Vin I helgen arrangerades Göteborgs största vin och delikatessmässa på Svenska…
24 Apr, 2018

Stefano Catenacci invald i Hall of Fame

Mat och Restaurang Utmärkelsen I främsta rummet – Visitas Hall of Fame tilldelas…
24 Apr, 2018

Brännland Cider släpper Just Cider

Whisky och Bourbon Brännland Cider startade med idèn om att göra en enkel,…
23 Apr, 2018

​23 dagar kvar till den stora finalen i Milano – världens bästa unga kock ska koras

Mat och Restaurang 21 talangfulla unga kockar från hela världen tävlar om titeln…
19 Apr, 2018

Svenska mästerskapet för sommelierer

Vin 6 maj avgörs årets svenska mästerskap i sommellerie på At…
18 Apr, 2018
Artikelarkivet