Internationell Michelinkock återvänder till Skåne för en helg

Livets Goda 13 Feb, 2018
Mat och Restaurang Traditionen med gästande kockar i köket på Grand Hotel i Lund är lång. Varje år vid tre olika tillfällen sedan ungefär tio år tillbaka gör mer eller mindre kända namn inhopp under en fredag och lördag i det anrika hotellets kök. Konceptet är liknande varje gång, den gästande kocken komponerar en femrättersmeny som serveras i hotellets restauranger samt en enklare trerätters variant som går att köpa med sig hem från hotellets delibutik.

Bild: Mikael Svensson. Fotograf: Lars Petter Pettersen

Genom åren har kockar som till exempel Sayan Isaksson, Tommy Myllymäki och Frida Ronge gästspelat på Grand.

- Stämningen i Grands Matsal är alltid lite extra speciell vid våra gästspel, särskilt mellan serveringarna när kocken i fråga gärna minglar runt bland gästerna, säger hotellets gastronomiska chef Martin Hasen. 

- Vi är nu stolta över att kunna presentera 2018's första gästspel i Grands kök, säger Martin Hansen.

Skånepågen Mikael Svensson, grundaren till prisbelönta Restaurang Kontrast i Oslo, kommer till Grand fredagen den 9:e och lördagen den 10:e mars. Kontrast har stjärna i Guide Michelin och finns som en av fåtal nordiska restauranger representerad på prestigefyllda OAD-rankinglistan. Mikael är dessutom rankad som en av världens 100 bästa kockar av internationella Best Chef Awards 2017.

Gäster som väljer att boka ett bord på Grand denna helg i mars kan se fram emot en meny med Mikaels tolkningar av det nordiska köket där ledordet är oväntade kontraster.

- Jag har fått ta del av Mikaels gästspelsmeny och med råvaror som kungskrabba, pilgrimsmussla och norska plommon kan jag meddela att det ser väldigt lovande ut, säger Martin Hansen. 


Uppdrucket v 7 med Ulrika Karlsson

Vin Fantastiska viner har präglat den gångna veckan, detta är ett…
19 Feb, 2018

Vinverket har öppnat

Vin Stockholms nya vinbar Vinverket har öppnat på Norrtullsgatan 24. Bakom…
19 Feb, 2018

Tommy Myllymäki tar över Stadsparken

Mat och Restaurang Tommy Myllymäki kommer att driva Stadsparken i Katrineholm, tillsammans med…
19 Feb, 2018

Ytterligare en hyllad årgång av Campogivanni Brunello di Montalcino DOCG 2012 lanseras exklusivt

Vin Campogiovanni Brunello di Monalcino DOCG 2012 lanseras fredagen den 2:a…
19 Feb, 2018

Preem lanserar ekologisk äggröra

Mat och Restaurang Preem utökar sitt freshfood-sortiment med en ekologisk äggröra gjord på…
19 Feb, 2018

Formbar vegofärs från Anamma

Mat och Restaurang Nu lanserar Anamma marknadens första veganska formbara färs. En efterlängtad…
19 Feb, 2018

Hernö Gin prisat för världens bästa gin för andra året i rad

Whisky och Bourbon Juryn för World Gin Awards har sagt sitt och hyllar…
16 Feb, 2018

Arla investerar 100 miljoner kronor i den svenska osttillverkningen

Övrigt Under 2018 kommer Arla att investera 100 miljoner kronor i…
16 Feb, 2018

TheFork Festival 15 februari - 31 mars

Mat och Restaurang Idag återvänder det populära restaurangeventet ”TheFork Festival”. Festivalen pågår från…
15 Feb, 2018

Rätta formen lyfter Coca Cola-smaken

Övrigt Aromerna från vindruvor lyfts fram på ett mer eller mindre…
15 Feb, 2018

Nu är skrei-säsongen åter i full gång

Vin Den norska torsken skrei med sin unika märkning är en…
15 Feb, 2018

Fondberg & Co blir We & Wine

Vin Fondberg & Co AB har varit en av de ledande…
15 Feb, 2018

Västerbottensost® deltar i Ostfestivalen

Övrigt Fredag den 16 februari öppnas portarna till årets ostfestival på…
15 Feb, 2018

Blodapelsin och ingefära - andra upplagan av Small Batch lanseras

Övrigt I den andra upplagan av smakkonceptet Small Batch lanserar Swedish…
15 Feb, 2018

Kaffeskola - 10 skillnader mellan arabica och robusta

Övrigt I denna artikeln listar Hugo, Kafferosteriet Koppar, tio skillnader mellan…
15 Feb, 2018

Bre din macka som vanligt - med olivolja

Mat och Restaurang Den 14 februari lanserar Zeta en helt ny produkt för…
14 Feb, 2018

Fuller’s är huvudsponsor på The Bishops Arms brittiska vecka

Whisky och Bourbon Mellan den 12-18 februari pågår den brittiska veckan på The…
14 Feb, 2018

Nu lanseras Systembolagets första ekologiska brandy från Spanien

Whisky och Bourbon Från 1 mars finns Alvisa 10 Brandy Ecológico i Systembolagets…
14 Feb, 2018

Spännande drycker för spelkvällen

Övrigt I och med dagens teknologiska utveckling har spel- och casinosajter…
14 Feb, 2018

Circle K öppnar Sveriges största hamburgerkedja

Mat och Restaurang I ett nytt samarbete tillsammans med hamburgerrestaurangen KÄK, grundat av…
14 Feb, 2018
Artikelarkivet