Internationell Michelinkock återvänder till Skåne för en helg

Livets Goda 13 Feb, 2018
Mat och Restaurang Traditionen med gästande kockar i köket på Grand Hotel i Lund är lång. Varje år vid tre olika tillfällen sedan ungefär tio år tillbaka gör mer eller mindre kända namn inhopp under en fredag och lördag i det anrika hotellets kök. Konceptet är liknande varje gång, den gästande kocken komponerar en femrättersmeny som serveras i hotellets restauranger samt en enklare trerätters variant som går att köpa med sig hem från hotellets delibutik.

Bild: Mikael Svensson. Fotograf: Lars Petter Pettersen

Genom åren har kockar som till exempel Sayan Isaksson, Tommy Myllymäki och Frida Ronge gästspelat på Grand.

- Stämningen i Grands Matsal är alltid lite extra speciell vid våra gästspel, särskilt mellan serveringarna när kocken i fråga gärna minglar runt bland gästerna, säger hotellets gastronomiska chef Martin Hasen. 

- Vi är nu stolta över att kunna presentera 2018's första gästspel i Grands kök, säger Martin Hansen.

Skånepågen Mikael Svensson, grundaren till prisbelönta Restaurang Kontrast i Oslo, kommer till Grand fredagen den 9:e och lördagen den 10:e mars. Kontrast har stjärna i Guide Michelin och finns som en av fåtal nordiska restauranger representerad på prestigefyllda OAD-rankinglistan. Mikael är dessutom rankad som en av världens 100 bästa kockar av internationella Best Chef Awards 2017.

Gäster som väljer att boka ett bord på Grand denna helg i mars kan se fram emot en meny med Mikaels tolkningar av det nordiska köket där ledordet är oväntade kontraster.

- Jag har fått ta del av Mikaels gästspelsmeny och med råvaror som kungskrabba, pilgrimsmussla och norska plommon kan jag meddela att det ser väldigt lovande ut, säger Martin Hansen. 


Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018

Winefinders vinterlansering

Vin "Missa inte vinterns hetaste viner. Idag släpper vi en massa…
19 Nov, 2018

Lär känna Bonarda – druvan som egentligen är något annat

Vin Regionen Mendoza i Argentina har gjort sig ett namn världen…
19 Nov, 2018

Conaxess Trade är stolta att presentera nytt samarbete med Kavli

Övrigt Svenska Kavli och Conaxess Trade Sweden har tecknat nytt samarbetsavtal.…
19 Nov, 2018

Buustamons Fjällgård återigen på prispallen på Världens största Skidgala

Mat och Restaurang För andra året i rad vann Buustamons Fjällgård pris som…
19 Nov, 2018

Ett julbord i tiden från Middagsfrid

Mat och Restaurang Lite grönare, enklare, trendigare, billigare – och gjorda för att…
19 Nov, 2018

Lansering av Dry Island i dag klockan 10:00

Whisky och Bourbon I dag klockan tio lanseras Dry Island Gin på den…
19 Nov, 2018

Dagens släpp av Ornellaia + kommande från Opus One

Vin Den 6 december tillgängliggörs en mycket begränsad kvantitet från Opus…
16 Nov, 2018
Artikelarkivet