Internationell Michelinkock återvänder till Skåne för en helg

Livets Goda 13 Feb, 2018
Mat och Restaurang Traditionen med gästande kockar i köket på Grand Hotel i Lund är lång. Varje år vid tre olika tillfällen sedan ungefär tio år tillbaka gör mer eller mindre kända namn inhopp under en fredag och lördag i det anrika hotellets kök. Konceptet är liknande varje gång, den gästande kocken komponerar en femrättersmeny som serveras i hotellets restauranger samt en enklare trerätters variant som går att köpa med sig hem från hotellets delibutik.

Bild: Mikael Svensson. Fotograf: Lars Petter Pettersen

Genom åren har kockar som till exempel Sayan Isaksson, Tommy Myllymäki och Frida Ronge gästspelat på Grand.

- Stämningen i Grands Matsal är alltid lite extra speciell vid våra gästspel, särskilt mellan serveringarna när kocken i fråga gärna minglar runt bland gästerna, säger hotellets gastronomiska chef Martin Hasen. 

- Vi är nu stolta över att kunna presentera 2018's första gästspel i Grands kök, säger Martin Hansen.

Skånepågen Mikael Svensson, grundaren till prisbelönta Restaurang Kontrast i Oslo, kommer till Grand fredagen den 9:e och lördagen den 10:e mars. Kontrast har stjärna i Guide Michelin och finns som en av fåtal nordiska restauranger representerad på prestigefyllda OAD-rankinglistan. Mikael är dessutom rankad som en av världens 100 bästa kockar av internationella Best Chef Awards 2017.

Gäster som väljer att boka ett bord på Grand denna helg i mars kan se fram emot en meny med Mikaels tolkningar av det nordiska köket där ledordet är oväntade kontraster.

- Jag har fått ta del av Mikaels gästspelsmeny och med råvaror som kungskrabba, pilgrimsmussla och norska plommon kan jag meddela att det ser väldigt lovande ut, säger Martin Hansen. 


Blossa 18 reser till Amalfikusten - Med smak av Limoncello och medelhavskryddor

Vin Blossa färdas årligen till nya platser i världen för att…
18 Sep, 2018

Lokala biodlare fyller Honungsbaren på Kiviks musteri

Övrigt Skånska biodlare samlas på Kiviks musteri under Äppelmarknaden 29–30 september…
18 Sep, 2018

Blossa 18 avslöjas idag kl 14:00

Whisky och Bourbon Varje år reser Blossa genom världen för att hitta inspiration…
18 Sep, 2018

Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska…
18 Sep, 2018

Gotthards Krog kan bli Årets Hållbara Restaurang

Mat och Restaurang Gotthards Krog är en av tre finalister i kategorin Årets…
18 Sep, 2018

Kiviks Musteri först att lansera en helt alkoholfri cider på dagligvaruhandeln

Övrigt För första gången någonsin kommer man nu att kunna köpa…
18 Sep, 2018

Fixa först med Svanen-märkta värmeljus av raps

Vin Fixa, som är Axfoods eget varumärke, lanserar en ny serie…
18 Sep, 2018

Lagerrensning - Superpriser på Bordeaux

Vin Hos Winefinder har den stora lagerrensningen startat, och bland buteljerna…
18 Sep, 2018

Kaffe för varje tillfälle med Senseo Switch 3in1

Övrigt Senseo Switch 3in1 erbjuder tre funktioner i en och samma…
17 Sep, 2018

Magnum Pints presenterar nytt sällskap

Övrigt Som uppföljning till succélanseringen av glassen Magnum Pints lanseras nu…
17 Sep, 2018

Tua Rita lanseras i ny hyllad årgång

Vin Redigaffi blev Italiens första 100-poängsvin år 2000 och nu med…
17 Sep, 2018

En glassnyhet från SIA

Övrigt SIA Glass svarar med att släppa glassbomben Mjölkchoklad i butikerna…
17 Sep, 2018

We & Wine lanserar chilenskt konceptvin från Morandé Adventure

Vin Aterciopelado är ett av vinerna ur Morandé Adventure – ett…
17 Sep, 2018

Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK…
14 Sep, 2018

Michelinrestauranger i lyxiga Monaco

Övrigt Om det är något ministaten Monaco förknippas med så är…
14 Sep, 2018

Överdrivet bra casinomat

Övrigt Att det går att hitta bra mat i anslutning ett…
14 Sep, 2018

We & Wine förstärker sin produktportfölj med Loireproducenten Joseph Mellot

Vin Joseph Mellot grundades 1513 av Pierre Etienne Mellot och familjen…
14 Sep, 2018

Stort intresse för hälsosam kost bland unga

Mat och Restaurang En färsk Sifo-undersökning från Greenfood, en av Nordens ledande livsmedelskoncerner…
14 Sep, 2018

Rökig lager gör debut på Nils Oscar

Whisky och Bourbon På Nils Oscar brygger de klassisk öl i modern stil…
13 Sep, 2018

Ny studie visar: Hälften av svenskarna lagar mat hemma varje dag Kvinnor lagar mat oftare - män tycker att det är roligare

Mat och Restaurang Hälften av svenskarna lagar dagligen mat hemma enligt en ny…
13 Sep, 2018
Artikelarkivet