Internationell Michelinkock återvänder till Skåne för en helg

Livets Goda 13 Feb, 2018
Mat och Restaurang Traditionen med gästande kockar i köket på Grand Hotel i Lund är lång. Varje år vid tre olika tillfällen sedan ungefär tio år tillbaka gör mer eller mindre kända namn inhopp under en fredag och lördag i det anrika hotellets kök. Konceptet är liknande varje gång, den gästande kocken komponerar en femrättersmeny som serveras i hotellets restauranger samt en enklare trerätters variant som går att köpa med sig hem från hotellets delibutik.

Bild: Mikael Svensson. Fotograf: Lars Petter Pettersen

Genom åren har kockar som till exempel Sayan Isaksson, Tommy Myllymäki och Frida Ronge gästspelat på Grand.

- Stämningen i Grands Matsal är alltid lite extra speciell vid våra gästspel, särskilt mellan serveringarna när kocken i fråga gärna minglar runt bland gästerna, säger hotellets gastronomiska chef Martin Hasen. 

- Vi är nu stolta över att kunna presentera 2018's första gästspel i Grands kök, säger Martin Hansen.

Skånepågen Mikael Svensson, grundaren till prisbelönta Restaurang Kontrast i Oslo, kommer till Grand fredagen den 9:e och lördagen den 10:e mars. Kontrast har stjärna i Guide Michelin och finns som en av fåtal nordiska restauranger representerad på prestigefyllda OAD-rankinglistan. Mikael är dessutom rankad som en av världens 100 bästa kockar av internationella Best Chef Awards 2017.

Gäster som väljer att boka ett bord på Grand denna helg i mars kan se fram emot en meny med Mikaels tolkningar av det nordiska köket där ledordet är oväntade kontraster.

- Jag har fått ta del av Mikaels gästspelsmeny och med råvaror som kungskrabba, pilgrimsmussla och norska plommon kan jag meddela att det ser väldigt lovande ut, säger Martin Hansen. 


Zacapa NUET - en solo dining-upplevelse

Mat och Restaurang I en tid när vi delar på allt, till och…
21 Feb, 2019

Löfbergs dubbelt nominerade till PR-pris

Övrigt Idag presenterades de nominerade till Nordic Digital PR Awards 2018.…
21 Feb, 2019

Receptinspiration - Lyxig chipsbricka

Mat och Restaurang Importören Nigab bjuder här på ett enkelt och lyxigt snacks…
21 Feb, 2019

Fyra drinkrecept till Margaritans dag

Whisky och Bourbon Nu på fredag den 22 februari uppmärksammas Margaritans dag världen…
21 Feb, 2019

Unika viner från La Spinetta i Winefinders lager

Vin Noshörningen är tillbaka. Nu har Winefinder fyllt på butiken med…
21 Feb, 2019

Ny rapport om alkoholens hälsomässiga och sociala effekter på äldre

Övrigt En ny rapport från IOGT-NTO i samarbete med Svenska Läkaresällskapet,…
21 Feb, 2019

Green & Black´s lanserar 10 ekologiska chokladkakor

Övrigt Smak och kvalitet står i fokus när Green & Black’s…
20 Feb, 2019

Mat.se öppnar veganbutik

Mat och Restaurang Mat.se har sedan starten 2012 haft siktet inställt på hållbar…
21 Feb, 2019

Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino 2018 i det fasta sortimentet från den första mars

Vin Den första mars lanseras Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino årgång…
20 Feb, 2019

Drinkinspiration med Sorgin - François Lurtons delikata gin

Whisky och Bourbon Med sin gedigna erfarenhet av druvan sauvignon blanc har François…
20 Feb, 2019

Efter fem års nedgång i svensk sjömatskonsumtion – trenden bruten

Mat och Restaurang De svenska hushållens konsumtion av sjömat har sjunkit varje år…
20 Feb, 2019

Château Laville Bordeaux Supérieur från årgången 2015 hos Winefinder

Vin Direkt från Bordeaux kommer denna generösa Bordeaux Superiéur från årgången…
20 Feb, 2019

Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Övrigt Nu tar varumärket Kung Markatta steget in bland de växtbaserade…
19 Feb, 2019

SSP tecknar avtal med Spendrups

Whisky och Bourbon Kampen om ett av Restaurangsveriges största och mest prestigefyllda avtal…
19 Feb, 2019

Stadhuskällarens souschef vidare i Årets unga kock 2019

Mat och Restaurang Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök är en av de…
19 Feb, 2019

Blanda proffsiga cocktails hemma - D.E.W. Drinks: tre drinkar med bara tre ingredienser

Whisky och Bourbon Det kan vara svårt att hitta en god cocktail som…
19 Feb, 2019

Nu börjar Coop leverera mat med Volvos nya el-lastbil

Övrigt I dag överlämnar Volvo den nya el-lastbilen Volvo FL Electric…
19 Feb, 2019

Foursquare – långt ifrån fyrkantig

Whisky och Bourbon Foursquare Distillery ligger på Barbados, denna Västindiens östligaste utpost som…
19 Feb, 2019

Sveriges godaste ostar prisades under Ostfestivalen

Mat och Restaurang För sjätte året i rad arrangerades festivalen som samlar gräddan…
19 Feb, 2019

11% av världens befolkning har inte tillgång till rent vatten

Övrigt De fattigaste i världen går i timmar för att hämta…
19 Feb, 2019
Artikelarkivet