Irländska Hyde vinner Guld på the World Whiskies Awards 2018

Livets Goda 19 Feb, 2018
Whisky och Bourbon Hyde Irish Whiskey är glada över att kunna meddela att deras whiskey Hyde N0 6 Special Reserve har vunnit pris i kategorin "Best blended Irish whiskey" vid the World Whiskies Awards 2018.

Den här utmärkelsen sammanfaller med företagets lansering i Ryssland.

- Vi är djupt hedrade över detta erkännande av den oberoende panelen tid World Whiskys Awards och dessutom glada över att kunna meddela att Hyde nu även finns tillgängligt i Ryssland - vår 34:e exportmarknad, berättar Conor Hyde.

Produktfamiljen Hyde Irish Whiskey  består av sex limiterade, irländska uttryck som alla färgats av klimatet och landskapet i County Cork, Irland.

Namngivna till ära av Irlands första president, Douglas Hyde, så är alla fat till whiskeyn noggrant utvalda för att representera några av de bästa irländska whiskeys från de bästa destillerierna. Varje vald whiskey paras noggrant till faten av olika ursprung såsom rom, sherry eller bourgognefat, för att sedan mogna till perfektion. All whiskey från Hyde är icke kylfiltrerad.

 

- Allt handlar om faten! Det är välkänt att upp till 80 procent av den slutliga whiskey-smaken är ett direkt resultat av samspelet mellan den mogna whiskyen och faten som den lagrats i. Denna mognadsprocess påverkas av vidare av många underaspekter som lokalt klimat och hur faten förvarats och hanterats, fortsätter Conor att berätta.

- Oberoende mognande och slutfinish av irländsk whiskey är en mycket respekterad tradition som har funnits sedan 1800-talet. Faktum är att varje county i Irland under 1800-talet hade sin egna unika provsmakning av lokala oberoende destillerier, förklarar Conor Hyde.

Den globala marknaden för irländsk whiskey fortsätter att växa och tar mark från andra konkurrenter i världen.

-  Även om Storbritannien är vår närmsta granne och en viktig marknad för irländska mat- och dryckesexport, så har vårt mål alltid varit att exponera Hyde whisky på den globala marknaden. Som ett resultat av detta så har vår påverkan av BREXIT minimerats och vi har lyckats hitta en yngre generation av whiskeykonsumenter, avslutar Conor att berätta.

Hyde representeras i Sverige av Clydesdale AB, och aktuellt sortiment av Hyde på Systembolaget finner ni här


Noga utvalt från Kafferosteriet Koppar - N°7 Papua Nya Guinea

Vin Eastern Highlands i Papua Nya Guinea är en av de…
21 Sep, 2018

Fyra favoriter i dagens Systembolagslansering

Vin Idag klockan 10:00 är det dags för ett nytt nyhetssläpp…
21 Sep, 2018

Hanna Eriksson är Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2018

Vin Finalen i årets upplaga av Lily Bollinger Award är avgjord.…
18 Sep, 2018

Höstens lagerrensning hos Winefinder är här!

Vin Nu startar Winefinder höstens stora lagerrensning. Över 100 viner ska…
17 Sep, 2018

Matkassen fyller 10 år

Mat och Restaurang I våras var det 10 år sedan matkasseföretaget Matkomfort grundades…
17 Sep, 2018
Artikelarkivet