Kiviks Musteri lanserar skånsk cider 0,5 %

Livets Goda 31 Aug, 2017
Whisky och Bourbon Intresset för alkoholfria drycker är större än någonsin i Sverige, fler konsumenter gör idag ett medvetet val att dricka mindre alkohol. Men att hitta ett lite vuxnare, alkoholfritt alternativ som håller måttet – och som inte är vatten eller läsk – är ibland enklare sagt än gjort. Men här presenterar Kiviks ett bra exempel med sin alkoholfria cider. Livets Goda har naturligtvis provat den.

– Tanken var att göra en vuxnare, alkoholfri cider, säger Mikael Adolfsson, produktchef på Kiviks Musteri. Vi har valt att lyfta fram den svenska frukten och har bara använt skånska äpplen med djupa, fina aromer och frisk syra.

Kiviks Musteri har i fyra generationer odlat och förädlat frukt och bär med filosofin att odla för smak. Att lyfta alla de fantastiska egenskaper som svenska äpplen besitter.

- När vi gör cider är det smaken och karaktären på frukten som står i fokus. Skånsk cider på skånsk frukt som smakar som skånsk cider helt enkelt säger Mikael Adolfsson.

Produkten har funnits på Kiviks Musteris besöksmål i Kivik och på Solnäs Gård, sedan i våras och har fått mycket varmt mottagande och från och med den 1/9 kommer Skånsk Äppelcider 0,5 % att ingå i Systembolagets alkoholfria sortiment över hela landet.

Livets Goda provar
Björnklister tillsammans med äpple och balanserad sötma, vilket ger en ren, fräsch och frisk struktur med lite krydda. En seriös, alkoholfri cider som är uppfriskande och törstsläckande och tacksamt befriad från sötma med sin torra karaktär. Och på tal om karaktär så har den mer av det än de flesta billiga Prosecco som säljs på Systembolaget nu. Vi ville bara säga det…

Skånsk Äppelcider 0,5 %
Pris: 13:90 kr. Artikelnummer 1949-03


Bryggeriet Innis & Gunn och irländska destilleriet Tullamore D.E.W. släpper limiterad whiskeyfatslagrad stout

Whisky och Bourbon Kindred Spirits betyder tvillingsjälar och sammanfattar samarbetet mellan två pionjärer…
21 Feb, 2018
Artikelarkivet