Köttbulleutmanaren falafel i ny kostym – Sevan ska ta kikärtan in i husmanskosten med produktnyheter för kyldisken

Livets Goda 25 Apr, 2018
Mat och Restaurang Sevan utmanar den klassiska köttbullen med det grönare alternativet falafel. Fulla med fibrer, protein och folsyra för ett bra skelett skulle man kunna kalla dess huvudingrediens kikärtan för en riktig superböna. Nu kommer Sevan med ett gäng nya produkter och recept för alla som vill fortsätta äta gott och samtidigt fylla kroppen med mat som ger positiva effekter för hälsan.

Superfoods är ett etablerat begrepp och när det kommer till kikärtan är det verkligen ett livsmedel som gör skäl för namnet. En bra källa till protein och full med antioxidanter är det en av våra mest mångsidiga bönor. Kikärtan är fortfarande basen, men nu relanseras falafelvarianterna original, broccoli och rödbeta med nytt recept och ny rundare form. All falafel är producerade i Sverige och är helt veganska samt fria från gluten och soja. Dessutom släpper Sevan en vegetarisk burgare på kikärta med ärtprotein.  

       


– Falafel och vegetariska burgare är en självklar del av matkulturen i Mellanöstern och intresset är stort också här i Sverige i takt med att allt fler vill ha mat som smakar gott och är hälsosamt. Falafel och vegoburgare går utmärkt att föra in i husmanskosten som ett mer klimatsmart alternativ till den klassiska köttbullen och hamburgaren, säger Julia Kronlund, marknadschef på Sevan. 

Svenskproducerat och fritt från allergener 
Till skillnad från många av de vegetariska alternativen i butikshyllorna är Sevans nya och svenskproducerade produkter helt fria från animaliskt protein, soja och gluten. Dessutom innehåller produkterna inga allergener, som är de ämnen som är vanliga orsaker till allergi och överkänslighet. 

– Sevan vill bidra till en fortsatt bra och stark tillväxt i den färska vegetariska hyllan och har därför varit extra noga med innehållet i framtagningen av de nya gröna produkterna i sortimentet, berättar Julia Kronlund.


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet