Köttbulleutmanaren falafel i ny kostym – Sevan ska ta kikärtan in i husmanskosten med produktnyheter för kyldisken

Livets Goda 25 Apr, 2018
Mat och Restaurang Sevan utmanar den klassiska köttbullen med det grönare alternativet falafel. Fulla med fibrer, protein och folsyra för ett bra skelett skulle man kunna kalla dess huvudingrediens kikärtan för en riktig superböna. Nu kommer Sevan med ett gäng nya produkter och recept för alla som vill fortsätta äta gott och samtidigt fylla kroppen med mat som ger positiva effekter för hälsan.

Superfoods är ett etablerat begrepp och när det kommer till kikärtan är det verkligen ett livsmedel som gör skäl för namnet. En bra källa till protein och full med antioxidanter är det en av våra mest mångsidiga bönor. Kikärtan är fortfarande basen, men nu relanseras falafelvarianterna original, broccoli och rödbeta med nytt recept och ny rundare form. All falafel är producerade i Sverige och är helt veganska samt fria från gluten och soja. Dessutom släpper Sevan en vegetarisk burgare på kikärta med ärtprotein.  

       


– Falafel och vegetariska burgare är en självklar del av matkulturen i Mellanöstern och intresset är stort också här i Sverige i takt med att allt fler vill ha mat som smakar gott och är hälsosamt. Falafel och vegoburgare går utmärkt att föra in i husmanskosten som ett mer klimatsmart alternativ till den klassiska köttbullen och hamburgaren, säger Julia Kronlund, marknadschef på Sevan. 

Svenskproducerat och fritt från allergener 
Till skillnad från många av de vegetariska alternativen i butikshyllorna är Sevans nya och svenskproducerade produkter helt fria från animaliskt protein, soja och gluten. Dessutom innehåller produkterna inga allergener, som är de ämnen som är vanliga orsaker till allergi och överkänslighet. 

– Sevan vill bidra till en fortsatt bra och stark tillväxt i den färska vegetariska hyllan och har därför varit extra noga med innehållet i framtagningen av de nya gröna produkterna i sortimentet, berättar Julia Kronlund.


Beijing8 fortsätter sin expansion och stärker sin närvaro i södra Sverige

Mat och Restaurang Under 2018 har Beijing8 öppnat upp tre restauranger och den…
19 Oct, 2018

Gevalia och Brynäs IF förlänger sponsoravtalet

Övrigt Det är ett av Sveriges mest profilerade samarbete mellan en…
19 Oct, 2018

Tak satsar på japansk brunch

Mat och Restaurang Varje lördag serverar restaurang Tak en Temaki Bonanza som närmast…
19 Oct, 2018

Nyhet - Texas Longhorn BBQ Brisket

Mat och Restaurang En nyhet från Texas Longhorn - BBQ Brisket - en…
19 Oct, 2018

​Det går bra för svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Whisky och Bourbon Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket…
19 Oct, 2018

Museernas stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine

Mat och Restaurang Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt –…
19 Oct, 2018

Internationella champagnedagen till ära - 10 bra champagner på Systembolaget

Vin Idag är det den internationella champagnedagen och dagen till ära…
19 Oct, 2018

"Gömda" rariteter på beställningssortimentet - Bushmills 16 & 21 YO single malt

Vin 1608 var året då den holländska linsmakaren Hans Lippershey skapade…
19 Oct, 2018

Nytt poddavsnitt från Brobergs om livets vatten

Whisky och Bourbon I veckans podd oroas värdarna över stigande världspriser på korn.…
19 Oct, 2018

Ny årgång av Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012

Vin Vingården Le Clos de l’Oratoire des Papes producerar ett av…
18 Oct, 2018

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Övrigt Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian…
18 Oct, 2018

Better You-grundare startar nytt utvecklingsbolag inom wellness

Övrigt Med stor erfarenhet från hälsofackhandeln och produktutveckling har Patrick Svorono…
18 Oct, 2018

Natur och hållbarhet i fokus när nya Restaurang Skog har premiär

Mat och Restaurang Delikatesser som gran, björk och tall är några av de…
17 Oct, 2018

Stockholms Bränneri släpper årets Gin & Tonic Glögg

Whisky och Bourbon Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets…
17 Oct, 2018

Ostskolan: Ostbricka av vinterostar

Mat och Restaurang Olika ostar är olika bra beroende på säsong, det är…
17 Oct, 2018

SMEG lanserar Blast Chiller för hemmabruk.

Mat och Restaurang Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera…
17 Oct, 2018

Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

Mat och Restaurang I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta…
17 Oct, 2018

Uber Eats expanderar – nu kan även göteborgare njuta av restaurangmat levererad direkt till dörren

Mat och Restaurang Thai, hamburgare eller räksallad – Uber Eats gör det nu…
17 Oct, 2018

Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den…
17 Oct, 2018

95-poängare från Argentina hos Winefinder

Vin Decanter gav vinet Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza 2015,…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet