Leif Mannerström gästar TanumStrand

Livets Goda 9 Mar, 2018
Mat och Restaurang När stjärnkocken Leif Mannerström besöker TanumStrand den 24 mars kan gästerna förvänta sig en upplevelse utöver det vanliga. - Jag kommer bjuda på en specialkomponerad lyxig femrättersmeny. Inga krusiduller, men med de finaste råvarorna du kan tänka dig, säger Leif som ser fram emot att besöka skaldjurens Mecka - Grebbestad.

Mannerström, som bland annat, är känd från Kockarnas Kamp, dryga tio år i Guide Michelin och ett antal TV-program, säger att han saknar kontakten med gästerna. Under åren har han hunnit driva ett antal krogar. Mest känd är han kanske från åren på Sjömagasinet i Göteborg. Leif har också drivit Golfrestaurangen i Hovås, Johanna i Göteborg, Belle Avenue i Göteborg, Mannerström & Jansson och Steak. Fram till i höstas drev han Restaurang Kometen vid Vasagatan i Göteborg.

- För första gången på väldigt många år är jag utan restaurang. Därför ska det bli extra kul att möta gästerna på TanumStrand. Jag saknar den kontakten. Dessutom älskar jag ju västkusten och skaldjur. Vildfångade ostron i världsklass hittar man ju i dessa vatten, säger Leif som precis har kokat sig en räksoppa.

-Vi åt räkor härhemma igår och skalen blev idag till fond och grund till en fantastisk räksoppa. Detta borde alla göra, ta till vara på skalen och inte slänga prima råvaror i soporna, säger han.

På menyn den 24 mars blir det givetvis mycket fisk och skaldjur, men även oxfilé och en lyxig dessert.

-Det är kort och gott riktigt god mat. Viktigast är råvarorna. Oxfilén, till exempel, är den finaste du kan få tag på. Till dessert blir det hemmagjord vaniljglass med maräng och chokladsås. Kanske inte låter så märkvärdigt men här snackar vi ingen vanlig chokladsås gjord av blockchoklad, utan råvaran är oerhört exklusiv choklad. Det blir den godaste desserten du kan tänka dig. 

Mannströms gästspel på restaurang Latitud 58° är ett fortsatt steg i TanumStrands satsning på matupplevelser utöver det vanliga.

- Detta ska bli jättekul. Som gäst vill jag att du ska lämna middagen jättenöjd och väldigt mätt, säger Leif Mannerström.

Mannerströms femrättersmeny:

 

  • Mannerströms berömda skaldjurssoppa
  • Halstrad havskräfta med Pepparrots Beurre blanc
  • Fjärsing med blåmusslor och smörkokt purjolök
  • Oxfilé Rossini med anklever och tryffel
  • Vaniljglass med maräng & chokladsås

 


Dags för vårens mat- och dryckesevent

Whisky och Bourbon 29-30 mars är det dags för årets första – och…
21 Feb, 2019

Nobelvinet Cigalus Rouge i ny inbjudande årgång

Vin För andra gången på blott fem år föll valet på…
20 Feb, 2019

En barbera som din bolognese kommer älska

Vin Tiden då det där med kooperativ i vinbranschen hade en…
20 Feb, 2019

Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet