Licor 43 sprider passion över Sverige med drink gjord på afrodisiaka

Livets Goda 14 Nov, 2017
Whisky och Bourbon Lagom till att kylan sveper in över Sverige lanserar den spanska likören Licor 43 en drink gjord på afrodisiaka – för att göra vintern lite mer passionerad. Samtidigt arrangerar man en speeddejting-kväll på nattklubben Sturecompagniet, där man har 43 sekunder på sig att hitta sin kärlek. Till sin hjälp har de tagit nattklubbsprofilen Daff Kjellström och bartendern Alexandra Jonsson.

Drinken, som fått namnet Passion 43, är för alla som vill känna sig mer passionerade. Den presenteras både som drink och shot, och båda är baserade på afrodisiaka; d.v.s. ingredienser som sägs påverka ens passion och lust– så som jordgubbar, chili, pumpafrön, passionsfrukt och choklad. Till sin hjälp för att ta fram drinken har Licor 43 använt Alexandra Jonsson, som har arbetat som bartender bland annat på Nosh & Chow och Sturecompagniet, men även syns som skådespelare i Nellys serie Filter.

 –Jag ville skapa något som kändes fräscht men ändå hade hetta, så blandningen av jordgubb och passionsfrukt med chili och ingefära kändes rätt. Utmaningen var att få in så många afrodisiaka som möjligt, men där är Licor 43 en tacksam produkt då den är väldigt mångsidig. När jag hade lärt känna alla råvaror kunde jag inte sluta utan valde att ta fram en lite intensivare shot-version också, ibland vill man ju ha den där snabba kicken. På den adderade jag också en mörk chokladbit man tar direkt efter man shottat – vilket höjer pulsen ännu ett snäpp, säger Alexandra Jonsson.

Speeddejting på 43 sekunder på Sturecompagniet
För att verkligen nå ut med passion i höstmörkret arrangerar Licor 43 tillsammans med Sturecompangiet en speeddejting där man får möjligheten att träffa den rätta på 43 sekunder. Daff Kjellström, som är expert på att ragga på krogen, kommer att vara kärleksguru under kvällen och hjälpa till att peppa kärlekskranka singlar att hitta sin rätta. 

– Det är inte lika kul att Tinder-swajpa längre. Det bästa sättet att både träffa roligt folk och en potentiell partner är genom att ses på riktigt. Krogen har alltid var en plats för det. I sammanhanget är 43 sekunder lång tid jämfört med hur snabbt du swajpar bort någon online, vi är säkra på att kvällen kommer skapa både romanser och kompisrelationer, säger Daff Kjellström.

Fyra tips från Daff för hur du fångar intresse på 43 sekunder: 

  1. Använd tiden rätt, var inte sur. Det absolut viktigaste är att le – det kommer man långt på.
  2. Prata inte bara om dig själv, lyssna och ställ frågor till den du möter.
  3. Maxa den korta stunden genom att låta din personlighet ta uttryck i ditt kroppsspråk och klädsel.
  4. Stick ut i mängden och säg något minnesvärt så personen minns just dig.

Eventet äger rum på Sturebaren i Sturecompagniet fredagen den 17 november från 22.00 och framåt där också Passion 43-drinkarna kommer att serveras. På plats kommer också årets Bachelor Niclas Lij att finnas och ge sina dejtingtips.

– Spanien är känt för sin passion och det har så klart smittat av sig på vår spanska likör, Licor 43. Därför hoppas vi kunna inspirera svenskar till att bli mer passionerade i sitt sätt att dejta. Vad passar då bättre än att hetta upp novembermörkret med speeddejting på 43 sekunder, tillsammans med en afrodisiaka-drink speciellt framtagen för kvällen! Vi tror att folk börjar tröttna på att stirra ned i sina mobiler, så det här känns helt rätt i tiden, säger Kiana Enssi, Brand Manager för Licor 43 i Sverige.

Du kan blanda Passion 43 och Pure Passion 43 själv enligt recept nedan:

Passion 43:
3 cl Licor 43
2 cl tequila
2 jordgubbar
1 passionsfrukt
2 cl sockerlag
2 lime
1 nypa chiliflakes
ginger beer
pumpafrön
riven choklad
chili

Gör så här: Börja med göra sockerlag och muddla jordgubbar. Blanda detta med lime, chiliflakes, pressad passionsfrukt, Licor 43 och tequila. Skaka allt i en shaker med is. Krossa pumpafrön och riv choklad, lägg på en servett, gör kanterna på glaset våta med lime och rulla på blandningen. Sila allt i ett glas och skiva chili till tunna skivor och lägg i, rör om och toppa med ginger beer.

Pure Passion 43:
2 cl Licor 43
1 cl tequila
1 klyfta mango
2 jordgubbar
1 nypa chiliflakes
1 cl sockerlag
1 lime
½ passionsfrukt
kanel
mörk choklad
is

Gör så här: Muddla mango och jordgubb, häll i sockerlag rör om. Blanda detta med pressad lime och en halv passionsfrukt, häll i Licor 43 och tequila. Krydda med en nypa kanel och en nypa chiliflakes. Skaka sedan med is och sila ner allt i ett shottglas. Avsluta shotten med att äta en mörk chokladbit.

Tips från Alexandra Jonsson:
Börja alltid med juicerna, så ifall du gör fel slösar du inte på din värdefulla Licor 43. Skaka inte så kraftigt, det är bara för att kyla drinken.


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet