Linas Matkasse får ny VD

Livets Goda 19 Jun, 2017
Övrigt Nu är det klart att Jonas Karlén tillträder som ny Group CEO för Linas Matkasse. Jonas kommer senast från en VD-roll inom MTG där han sedan 2015 drivit Viaplay. Efter snart 10 år och en bra bit över 100 miljoner levererade portioner kliver grundaren Niklas Aronsson av som VD för Linas Matkasse.

– Jag har alltid känt ett starkt stöd från min styrelse, men för min egen del har jag landat i att jag i första hand är en entreprenör som älskar att starta upp saker.

Niklas menar att det nu är dags att lämna över Linas Matkasse till någon som kan driva det som det stora företag det blivit. Samtidigt ser han tillbaka på åren med Linas Matkasse som något helt fantastiskt och näst intill overkligt. Han startade bolaget från noll och nu omsätter man över 1,5 miljarder och finns i fem länder.
– Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att idén som min fru gav mig skulle ta mig på den resa jag fått vara med om.

Niklas och Lina har tillsammans med styrelseordförande Sverre Flåskjer drivit processen för att hitta bolagets nye VD. När de mötte Jonas fick båda syskonen samma magkänsla: det här är rätt. Jonas vann deras respekt. Både genom det han utstrålar som person och för det han åstadkommit i sin karriär. Under de senaste nio åren har Jonas Karlén samlat erfarenheter från MTG. Dessförinnan var han verksam inom Vattenfall. En utmärkt kombination, menar Niklas Aronsson:
– Jonas tar med sig både MTG:s framåtanda och strukturen från storbolaget Vattenfall in i Linas Matkasse.

Niklas Aronsson lämnar inte Linas Matkasse helt, utan kommer istället att satsa ännu mer på något som blivit en energiinjektion för hela Linas Matkasse. Bolagets starkt växande biståndsprojekt Plate for Plate, genom vilket över 10 000 skolbarn i Kenya får lunch varje vardag.

Han blir också kvar som ägare i Linas Matkasse och antar en roll som vice styrelseordförande i styrelsen.
Men vad säger då företagets tillträdande VD Jonas Karlén själv om sitt nya uppdrag?

– Jag ser verkligen fram emot att börja jobba på Linas Matkasse och jag är otroligt imponerad och fascinerad över vad som åstadkommits hittills. Det finns en solid och väl fungerande verksamhet att bygga vidare på och det är en spännande och stimulerande utmaning att få leda bolaget in i nästa fas. Min familj har varit nöjda kunder under många år och jag har av egen erfarenhet upplevt det stora värde som Linas Matkasse ger.


Varför servera franska viner till Nobelmiddagens svenska smaker?

Mat och Restaurang Nobelbanketten på Stadshuset i Stockholm är Sveriges främsta gastronomiska skyltfönster…
11 Dec, 2017

Napolitansk pizza är kulturarv

Mat och Restaurang Nu står det klart; konsten att baka napolitansk pizza är…
11 Dec, 2017

Scans julskinkor hamnar på första- och andraplats i Aftonbladets årliga julskinketest

Mat och Restaurang Bland totalt 18 testade julskinkor är Scan Gourmet Julskinka den…
11 Dec, 2017

Ny restaurang med livescen på Dramaten

Mat och Restaurang I Dramatens gamla biljettkontor öppnar fredagen den 15 december Dramatenbaren.…
11 Dec, 2017

Coop erbjuder svenskt kvalitetskött från Ölanda Säteri

Mat och Restaurang Svenska konsumenter väljer gärna svenskt kött. Nu kommer Coop tillsammans…
11 Dec, 2017

Så satsar Clarion Hotel och Marcus Samuelsson på sin restaurangpersonal

Mat och Restaurang Clarion Hotel och By Marcus Samuelsson™ stärker sin position som…
11 Dec, 2017

Taittinger Brut Réserve blev årets utvalda champagne till Nobelbanketten

Vin Det anrika champagnehuset Taittinger tilldelades den stora äran att förse…
11 Dec, 2017

Plantation 20th Anniversary XO

Whisky och Bourbon När Alexandre Gabriel som 22-åring började arbeta med en av…
8 Dec, 2017

Bangkoks Michelinguide lyfter Thailands turism

Mat och Restaurang Bangkoks mat- och dryckesscen är välkänd, och i går fick…
8 Dec, 2017

Inga idéer för helgens matlagning? - Låt dig inspireras av Livets Godas egengjorda recept

Mat och Restaurang Ibland går man tom på idéer när det gäller matlagning…
30 Nov, 2017

Don Melchor 2015 - "En av de bästa årgångarna i mitt liv"

Vin Från och med den 5 december finns 15 lådor á…
8 Dec, 2017

Glenmorangies innovativa arbete belönas med tre hållbarhetsutmärkelser

Whisky och Bourbon Under november belönades Glenmorangie trefaldigt för sitt initiativ och engagemang…
8 Dec, 2017

Sayan Isaksson smygöppnar nytt kök i Teatern

Mat och Restaurang Idag öppnar ett nytt kök i Teatern i Ringen centrum.…
8 Dec, 2017

Världspremiären för Bollinger La Grande Année Rosé 2007 sker i Sverige

Vin Som första land i världen sker lanseringen av Bollinger La…
8 Dec, 2017

Mikrobryggeri skapar unika möjligheter

Whisky och Bourbon Snart är det klart för den första ölbrygden i mikrobryggeriet,…
7 Dec, 2017

O’Learys får nytt utseende – som en del av ny varumärkesstrategi

Mat och Restaurang Nu uppdaterar restaurang- och sportbarskedjan O’Learys sin grafiska profil, vilket…
7 Dec, 2017

Gourmetburgaren Jureskog Signature är tillbaka på McDonald's – för sista gången

Mat och Restaurang Lärorikt och smakrikt samarbete med Johan Jureskog avslutas och firas…
7 Dec, 2017

Skånska Gastronomipriset 2017

Mat och Restaurang Skånska Gastronomiprisets jury har nöjet att tillkännage nomineringarna till 2017…
7 Dec, 2017

Gaja i dagens Webblansering på Systembolaget

Vin Klockan 10:00 idag satte en ny webblansering igång på Systembolaget…
7 Dec, 2017

Jessica Frej signerar nordiskt bokavtal med HarperCollins Nordic

Mat och Restaurang Matprofilen och TV-kocken Jessica Frej signerar nordiskt bokavtal med HarperCollins…
7 Dec, 2017
Artikelarkivet