Linas Matkasse får ny VD

Livets Goda 19 Jun, 2017
Övrigt Nu är det klart att Jonas Karlén tillträder som ny Group CEO för Linas Matkasse. Jonas kommer senast från en VD-roll inom MTG där han sedan 2015 drivit Viaplay. Efter snart 10 år och en bra bit över 100 miljoner levererade portioner kliver grundaren Niklas Aronsson av som VD för Linas Matkasse.

– Jag har alltid känt ett starkt stöd från min styrelse, men för min egen del har jag landat i att jag i första hand är en entreprenör som älskar att starta upp saker.

Niklas menar att det nu är dags att lämna över Linas Matkasse till någon som kan driva det som det stora företag det blivit. Samtidigt ser han tillbaka på åren med Linas Matkasse som något helt fantastiskt och näst intill overkligt. Han startade bolaget från noll och nu omsätter man över 1,5 miljarder och finns i fem länder.
– Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att idén som min fru gav mig skulle ta mig på den resa jag fått vara med om.

Niklas och Lina har tillsammans med styrelseordförande Sverre Flåskjer drivit processen för att hitta bolagets nye VD. När de mötte Jonas fick båda syskonen samma magkänsla: det här är rätt. Jonas vann deras respekt. Både genom det han utstrålar som person och för det han åstadkommit i sin karriär. Under de senaste nio åren har Jonas Karlén samlat erfarenheter från MTG. Dessförinnan var han verksam inom Vattenfall. En utmärkt kombination, menar Niklas Aronsson:
– Jonas tar med sig både MTG:s framåtanda och strukturen från storbolaget Vattenfall in i Linas Matkasse.

Niklas Aronsson lämnar inte Linas Matkasse helt, utan kommer istället att satsa ännu mer på något som blivit en energiinjektion för hela Linas Matkasse. Bolagets starkt växande biståndsprojekt Plate for Plate, genom vilket över 10 000 skolbarn i Kenya får lunch varje vardag.

Han blir också kvar som ägare i Linas Matkasse och antar en roll som vice styrelseordförande i styrelsen.
Men vad säger då företagets tillträdande VD Jonas Karlén själv om sitt nya uppdrag?

– Jag ser verkligen fram emot att börja jobba på Linas Matkasse och jag är otroligt imponerad och fascinerad över vad som åstadkommits hittills. Det finns en solid och väl fungerande verksamhet att bygga vidare på och det är en spännande och stimulerande utmaning att få leda bolaget in i nästa fas. Min familj har varit nöjda kunder under många år och jag har av egen erfarenhet upplevt det stora värde som Linas Matkasse ger.


Vegetarisk snabbmat på 5 minuter

Mat och Restaurang Nu lanseras tre färdiglagade, vegetariska bönrätter under det holländska varumärket…
13 Oct, 2017

Vegan eller stockholmsvegetarian - vilken är du?

Mat och Restaurang Intresset för vegetarisk matlagning har ökat rejält de senaste åren.…
12 Oct, 2017

Absolut Uncover - årets Limited Edition flaska är här

Whisky och Bourbon Med kreativitet som en av företagets drivkrafter presenterar Absolut nu…
11 Oct, 2017

Nils Oscar har producerat sprit i 18 år, men nu är det full satsning på öl som gäller

Whisky och Bourbon Det började som ett projekt 1999 och sedan dess har…
11 Oct, 2017

Svenskar slänger mat och får dåligt samvete

Mat och Restaurang En tredjedel av svenskarna slänger mat när de ser att…
11 Oct, 2017

I glaset; Wente Morning Fog Chardonnay

Vin Wente Vineyards grundades 1883 och är det äldsta familjeägda vineriet…
11 Oct, 2017

Vinfabriken satsar på ekologisk alkoholfri glögg med naturliga smaker

Vin Från Vinfabriken kommer tre helt alkoholfria glöggsorter genom Äppelglögg, Smålandsglögg…
11 Oct, 2017

Storslam för Brewery International på Stockholm Beer and Whiskey Festival

Whisky och Bourbon Under prisutdelningen på Stockholm Beer and Whisky Festival tog importören…
10 Oct, 2017

Världsberömd Guest Chef of Honour till Kockarnas Krog

Mat och Restaurang Nina Compton, USA, blir Sthlm Food & Wines första Guest…
10 Oct, 2017

Nyhet från Boschendal - Brut Rosé

Vin Nu lanserar den Sydafrikanska vinproducenten Boschendal en rosa nyhet: Boschendal…
10 Oct, 2017

Nytt prestigeavtal för Löfbergs

Övrigt Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad, Hotel Pigalle, Hotel Bellora, The Steam…
10 Oct, 2017

Nu är det svenska ägget certifierat

Mat och Restaurang På fredag är det Äggets Dag, lagom till dess lanseras…
10 Oct, 2017

Torsdag den 2:a november webblanseras ytterligare 30 flaskor av 2015 Charmes-Chambertin Grand Cru från Domaine Arlaud

Vin Torsdag den 2:a november webblanseras ytterligare 30 flaskor av succévinet…
9 Oct, 2017

Nya kanadensiska viner med för Sverige okända druvor lanseras idag

Vin Canwine, importföretaget specialiserat på kanadensiska viner, presenterar två viner av…
9 Oct, 2017

SAS utökar menyn i SAS Go med fokus på resenärers livsstil och kostbehov

Övrigt SAS fortsätter att anpassa erbjudandet efter önskemål från SAS resenärer.…
9 Oct, 2017

Wasa lanserar nya gluten- och laktosfria knäckebröd

Övrigt Den glutenfria trenden fortsätter att växa och allt fler svenskar…
9 Oct, 2017

MarieLouise Falk - ny ansvarig för Rånäs Slotts SPA-källa

Övrigt Rånäs Slott välkomnar MarieLouise Falk som från och med 1…
9 Oct, 2017

Nyhet från Ungern på Systembolaget - Bolyki Egri Bikavér

Vin Ungerska Eger producerar ett av landets mest kända viner. Besöker…
6 Oct, 2017

Hur Äppelpaj blev Potatischips

Övrigt Reaktionerna till Nyskördat Äppelpaj har varit splittrade och det återkommande…
6 Oct, 2017
Artikelarkivet