Linas Matkasse får ny VD

Livets Goda 19 Jun, 2017
Övrigt Nu är det klart att Jonas Karlén tillträder som ny Group CEO för Linas Matkasse. Jonas kommer senast från en VD-roll inom MTG där han sedan 2015 drivit Viaplay. Efter snart 10 år och en bra bit över 100 miljoner levererade portioner kliver grundaren Niklas Aronsson av som VD för Linas Matkasse.

– Jag har alltid känt ett starkt stöd från min styrelse, men för min egen del har jag landat i att jag i första hand är en entreprenör som älskar att starta upp saker.

Niklas menar att det nu är dags att lämna över Linas Matkasse till någon som kan driva det som det stora företag det blivit. Samtidigt ser han tillbaka på åren med Linas Matkasse som något helt fantastiskt och näst intill overkligt. Han startade bolaget från noll och nu omsätter man över 1,5 miljarder och finns i fem länder.
– Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att idén som min fru gav mig skulle ta mig på den resa jag fått vara med om.

Niklas och Lina har tillsammans med styrelseordförande Sverre Flåskjer drivit processen för att hitta bolagets nye VD. När de mötte Jonas fick båda syskonen samma magkänsla: det här är rätt. Jonas vann deras respekt. Både genom det han utstrålar som person och för det han åstadkommit i sin karriär. Under de senaste nio åren har Jonas Karlén samlat erfarenheter från MTG. Dessförinnan var han verksam inom Vattenfall. En utmärkt kombination, menar Niklas Aronsson:
– Jonas tar med sig både MTG:s framåtanda och strukturen från storbolaget Vattenfall in i Linas Matkasse.

Niklas Aronsson lämnar inte Linas Matkasse helt, utan kommer istället att satsa ännu mer på något som blivit en energiinjektion för hela Linas Matkasse. Bolagets starkt växande biståndsprojekt Plate for Plate, genom vilket över 10 000 skolbarn i Kenya får lunch varje vardag.

Han blir också kvar som ägare i Linas Matkasse och antar en roll som vice styrelseordförande i styrelsen.
Men vad säger då företagets tillträdande VD Jonas Karlén själv om sitt nya uppdrag?

– Jag ser verkligen fram emot att börja jobba på Linas Matkasse och jag är otroligt imponerad och fascinerad över vad som åstadkommits hittills. Det finns en solid och väl fungerande verksamhet att bygga vidare på och det är en spännande och stimulerande utmaning att få leda bolaget in i nästa fas. Min familj har varit nöjda kunder under många år och jag har av egen erfarenhet upplevt det stora värde som Linas Matkasse ger.


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet