Livets Goda tipsar: La Chablisienne ”Chablislådan” Årgång 2014

Livets Goda 9 Jun, 2017
Vin Livets Goda blindprovar regelbundet en del av sortimentet från Winefinder och denna Chablislåda från La Chablisienne är ett exempel. En perfekt låda för den som vill fördjupa sig i La Chablisiennes viner och årgång 2014.
(6 Buteljer) 1 650 kr (ord.pris 1770 kr)
En låda från kooperativet La Chablisienne. Med ca 300 medlemmar förfogar de över nästan 1 200 hektar vilket är ca 25% av regionens totala odlingsareal. Alla medlemmar bidrar med en liten mängd av sina bästa druvor som vinifieras i deras moderna vinanläggning.
 
Överlag finner vi i strukturen för alla viner ganska tydliga och nötsmöriga toner (som lägger sig efterhand i glaset) med exotiska vindar, krydda och en genomgående citrusfrukt. Vidare vilar det en sälta över vinerna tillsammans med en silkig mineralitet. Årgången visar i dessa viner upp sig med en rondör och fruktdriven stil med bra krisp i sig.

La Chablisienne Chablis La Pierrelée 2014, 89 LGP
Här finner vi honungshintad citrus med en stram kalkstensmineralitet som skänker fräschör, samtidigt som det finns en rondör.

La Chablisienne Chablis 1er Cru Fourchaume 2014, 91-92 LGP
Detta vin har en ytterligare nivå av elegans, med en rejäl kraft och en stor smörnötig rondör med vegetala noter. Stor längd, bra kraft och fint avslut med lite krydda. Elegant och snyggt och här kliver vi upp lite i poäng.

La Chablisienne Chablis 1er Cru Montmains 2014, 90 LGP
Här har vi en tydligare mineralisk känsla i vinet och citrusfrukten hänger kvar fint. Det här vinet har en relativt fin elegans över sig och tillsammans med den läckra rondören i balans så mynnar det hela ut fint.

La Chablisienne Chablis 1er Cru Montee de Tonnerre 2014, 91-92 LGP
Grapecitrus med inslag av blodapelsin, tillsammans med en mer återhållsam kryddighet och torrare avslut. Inte samma mineralitet som ovanstående vin exempelvis. Läcker citrusfräschör, vit persika och ananas.

La Chablisienne Chablis 1er Cru Mont de Milieu 2014, 92 LGP
Lite mer smöriga noter hittar vi i denna som uppvisar ett större djup. Här finner vi lite mer harmoni, elegans och mognad gentemot de tidigare provade vinerna.

La Chablisienne Chablis 1er Cru Fourchaume Les Vaulorents 2014, 91 LGP
I denna framkommer lite mer örtbetonade inslag och pepparkrydda i en citrusfylld omgivning, med lemongrass vindarna smeker frukten i vinet. Torrt och distinkt avslut. Kanske den mest distinkta av vinerna i mineraliteten, fortfarande med bibehållen rondör.

Lådan beställer ni här hos Winefinder.se >>

 

Fler viner som Livets Goda har provat ur Winefinders sortiment kan ni ladda ner här >> 

 

Winefinder för restauranger?
Winefinder har länge varit nästan helt inriktad mot privatkunder, men allt fler restauranger har börjat upptäcka de som ett alternativ för inköp av viner, då de har ett utbud beståendes av tusentals viner, från hundratals producenter.  Har du en restaurang med alkoholtillstånd och är nyfiken på att läsa mer om vad Winefinder kan erbjuda, läs mer här >>  

Om Winefinder
Winefinder ApS är ett helägt danskt dotterbolag till Winefinder AB som erbjuder Nordens största sortiment av kvalitetsviner. Winefinder fick den 15 oktober 2007 Sveriges första tillstånd att bedriva distansförsäljning av vin till svenska privatpersoner och är idag Nordens ledande vinmäklare. Man letar upp de bästa vinerna som deras stora nätverk av 100-tals internationella vinhandlare erbjuder, förhandlar till bra priser och erbjuder vinerna på Winefinder.se.


AF Gruppen bygger Göteborgs första Urban Winery

Vin Wine Mechanics, Göteborgs första Urban Winery, öppnar lördag 29 april…
27 Apr, 2018

Myllymäki och Gibrand i hårdträning inför EM i Turin

Vin Bocuse d’Or Europe avgörs den 11-12 juni i Turin. Där…
26 Apr, 2018

Michelinguiden hyllar det katalanska köket

Mat och Restaurang I den berömda Guide Rouge fortsätter man att belöna restauranger…
25 Apr, 2018

Många ville upptäcka nya viner på Göteborg Vin & Deli

Vin I helgen arrangerades Göteborgs största vin och delikatessmässa på Svenska…
24 Apr, 2018

Stefano Catenacci invald i Hall of Fame

Mat och Restaurang Utmärkelsen I främsta rummet – Visitas Hall of Fame tilldelas…
24 Apr, 2018

Brännland Cider släpper Just Cider

Whisky och Bourbon Brännland Cider startade med idèn om att göra en enkel,…
23 Apr, 2018

​23 dagar kvar till den stora finalen i Milano – världens bästa unga kock ska koras

Mat och Restaurang 21 talangfulla unga kockar från hela världen tävlar om titeln…
19 Apr, 2018
Artikelarkivet