Mackmyra startar Lab Destillery

Livets Goda 6 Apr, 2017
Whisky och Bourbon Mackmyra startar destilleriet på Mackmyra Bruk under namnet Mackmyra LAB Distillery med syfte att utveckla nya innovativa craftsprit kategorier tillsammans med engagerade craftdistillers.

Mackmyra, pionjären som startade det första svenska whiskydestilleriet, tar nu nästa steg och öppnar ett innovativt LAB destilleri på Mackmyras första produktionsplats på Mackmyra Bruk, mellan Gävle och Sandviken.

– De senaste åren har intresset för innovativ och småskalig craftsprit ökat explosionsartat i Europa och världen och utöver whisky ser vi en stor tillväxt inom flera andra intressanta spritkategorier. Samtidigt finns det många unga destillatörer där ute med fantastiska produktidéer som saknar destilleri. Genom att låta dem förverkliga sina drömmar kan vi utnyttja kraften av innovation och vår gedigna kunskap i destillering och produktframtagning, säger Magnus Dandanell Mackmyras VD och grundare.

Destilleriet på Mackmyra Bruk invigdes 2002 och är ett fullskaligt pot-still destilleri. Det var där Mackmyra destillerade sin single maltwhisky fram till år 2011 då gravitationsdestilleriet i Mackmyra Whiskyby invigdes och produktionen flyttades över. Sedan dess har destilleriet på Mackmyra Bruk vilat i väntan på nya utmaningar.

– Nu startar vi destilleriet och den första produktidén kommer att presenteras inför Mackmyradagarna. Det är en otroligt spännande tid i spritbranschen just nu och tack vare vårt tänk kring detaljer, spårbarhet och det lokala ligger vi helt rätt för att ta fler craftsprit produkter till livsnjutarna i Sverige, Europa och världen, fortsätter Magnus.

Mackmyra LAB Distillery kommer att drivas som en fristående satsning med möjlighet att ta del av Mackmyras genom åren samlade kunskap och organisation att utveckla och distribuera nya produkter.

Mackmyra LAB Distillery invigs officiellt i samband med Mackmyradagen lördagen den 20 maj och i samband med det kommer den första produktidén att presenteras. 


Spottswoode´s, Napas Margaux - Sant eller falskt?

Vin Med otrolig och imponerade komplexitet, täthet och fokus, så gläds…
16 Oct, 2017

Ardbeg lanserar sällsynt 23-åring från destilleriets mörkaste tid

Whisky och Bourbon I början av november lanseras Ardbeg Twenty Something. En 23…
16 Oct, 2017

Åter i lager! - Sjörövarrom med stil - 91 poäng till J Bally 7 Ans Pyramide

Whisky och Bourbon I början av veckan så tipsade vi er om J…
10 Oct, 2017

Uppdrucket vecka 40

Vin Vive la France! Goda viner som sparats några år, ett…
13 Oct, 2017

D.E.W. and Brew väcker liv i klassisk irländsk tradition

Whisky och Bourbon Att dricka whiskey tillsammans med öl är en gammal irländsk…
13 Oct, 2017

Årets Sill 2017 med smak av O.P.Anderson

Whisky och Bourbon När Klädesholmen och Salt & Sill i år presenterade Årets…
13 Oct, 2017

Svensk vodka bäst i Asien

Whisky och Bourbon Purity Vodka från Ellinge har vunnit det högsta priset i…
12 Oct, 2017

Smakrikt bröd blir till öl av Paul Svensson och Melleruds

Whisky och Bourbon Höstens mest spännande gastronomiska samarbete är signerat Paul Svensson, Fotografiskas…
12 Oct, 2017

Imperial IPA – en ny ale signerad Fuller’s nya bryggmästare

Whisky och Bourbon Efter succén med lanseringen av Fuller’s Past Masters kommer nu…
12 Oct, 2017

The Macallan introducerar Edition No.3, limiterad utgåva

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar stolt Edition No.3 – en ny limiterad…
11 Oct, 2017
Artikelarkivet