Mackmyra startar Lab Destillery

Livets Goda 6 Apr, 2017
Whisky och Bourbon Mackmyra startar destilleriet på Mackmyra Bruk under namnet Mackmyra LAB Distillery med syfte att utveckla nya innovativa craftsprit kategorier tillsammans med engagerade craftdistillers.

Mackmyra, pionjären som startade det första svenska whiskydestilleriet, tar nu nästa steg och öppnar ett innovativt LAB destilleri på Mackmyras första produktionsplats på Mackmyra Bruk, mellan Gävle och Sandviken.

– De senaste åren har intresset för innovativ och småskalig craftsprit ökat explosionsartat i Europa och världen och utöver whisky ser vi en stor tillväxt inom flera andra intressanta spritkategorier. Samtidigt finns det många unga destillatörer där ute med fantastiska produktidéer som saknar destilleri. Genom att låta dem förverkliga sina drömmar kan vi utnyttja kraften av innovation och vår gedigna kunskap i destillering och produktframtagning, säger Magnus Dandanell Mackmyras VD och grundare.

Destilleriet på Mackmyra Bruk invigdes 2002 och är ett fullskaligt pot-still destilleri. Det var där Mackmyra destillerade sin single maltwhisky fram till år 2011 då gravitationsdestilleriet i Mackmyra Whiskyby invigdes och produktionen flyttades över. Sedan dess har destilleriet på Mackmyra Bruk vilat i väntan på nya utmaningar.

– Nu startar vi destilleriet och den första produktidén kommer att presenteras inför Mackmyradagarna. Det är en otroligt spännande tid i spritbranschen just nu och tack vare vårt tänk kring detaljer, spårbarhet och det lokala ligger vi helt rätt för att ta fler craftsprit produkter till livsnjutarna i Sverige, Europa och världen, fortsätter Magnus.

Mackmyra LAB Distillery kommer att drivas som en fristående satsning med möjlighet att ta del av Mackmyras genom åren samlade kunskap och organisation att utveckla och distribuera nya produkter.

Mackmyra LAB Distillery invigs officiellt i samband med Mackmyradagen lördagen den 20 maj och i samband med det kommer den första produktidén att presenteras. 


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018
Artikelarkivet