Mackmyras första produkt i LAB Distillery - en svensk ekologisk gin

Livets Goda 11 May, 2017
Whisky och Bourbon Syftet med Mackmyra LAB Distillery är att utveckla nya innovativa craftsprit kategorier tillsammans med engagerade craftdistillers. Nu är det klart att den första produkten som lanseras blir en svensk ekologisk gin framtagen av Rickard Aldén.

I slutet av mars meddelade Mackmyra att man öppnar ett innovativt LAB destilleri på Mackmyras första produktionsplats på Mackmyra Bruk. Nu presenteras den första produkten – en ekologisk gin framtagen av Craft distiller Rickard Aldén som också ansvarar för starten av destilleriet.

– Jag började arbeta i destilleriet på Mackmyra Bruk som ung kille och kan det utan och innan. Efter utbildning på KTH och utomlandsstudier i Japan är jag tillbaka för att köra igång destilleriet och skapa min egna gin. Den är verkligen en dröm som blir sann, säger Rickard Aldén, Craft distiller på Mackmyra LAB Distillery.

I Sverige såldes över 1 miljon liter gin under 2016, med en tillväxt på över 7 procent och det är premiumprodukter som driver segmentet. Även globalt sker en förflyttning från billigare gin mot premium- och superpremium gin.

- Intresset för superpremium gin ökar i Sverige, det ör en trend som är mycket stark i Europa där craftgin-avdelningen oftast är väldigt stor i spritbutikerna. Emellertid är utbudet av craftgin begränsat på Systembolagets hyllor och det är något Rickard och Mackmyra Lab Distillery avser att förändra, säger Magnus Dandanell, VD och grundare av Mackmyra.

Mackmyradagen sker den officiella invigningen av LAB Distillery och där presenterar Craft distiller Rickard Aldén sina tankar och hur utvecklingsarbetet går.

- I vanlig Mackmyraanda bjuder vi in våra ambassadörer för att vara med och tycka till om smaker, recept och design, fortsätter Magnus. 

Mackmyradagen sker lördagen den 20 maj, kl 11-22 i Mackmyra Whiskyby med anordnade turer till Mackmyra LAB Distillery. Mackmyra planerar att lansera sin första gin på Systembolaget senare i år.


Små partier öl 8 december 2017

Whisky och Bourbon Premium Månadens enda nyhetslansering rymmer några riktiga godbitar bland öl. Friska…
8 Dec, 2017

Niklas Tipsar - Solas pinot noir 2016

Vin Languedoc och pinot noir är omedelbart inte den mest väntade…
8 Dec, 2017

Enkla men goda julgodisar med whiskysting

Whisky och Bourbon Glen Grants 12-åriga Speyside-whisky lanserades i somras i Systembolagets ordinarie…
7 Dec, 2017

Nikka Red gästspelar och Coffey Grain prissänks

Whisky och Bourbon Den 8 december gör Nikka Pure Malt Red ett tillfälligt…
6 Dec, 2017

Laurent-Perrier Grand Siècle – en prestigecuvée med tre årgångar

Vin Laurent-Perrier Grand Siècle är något så unikt som en prestigechampagne…
5 Dec, 2017

Niklas Tipsar - Glen Grant 12 Years Old - en elegant singlemalt från Speyside

Whisky och Bourbon Glen Grant grundades 1840 av bröderna John och James Grant…
2 Dec, 2017

Bespoke Dining på Grand för minst 10.000 kr

Mat och Restaurang För 19:e året i rad presenterar Grand Hotel i Lund…
1 Dec, 2017
Artikelarkivet