Mackmyras första produkt i LAB Distillery - en svensk ekologisk gin

Livets Goda 11 May, 2017
Whisky och Bourbon Syftet med Mackmyra LAB Distillery är att utveckla nya innovativa craftsprit kategorier tillsammans med engagerade craftdistillers. Nu är det klart att den första produkten som lanseras blir en svensk ekologisk gin framtagen av Rickard Aldén.

I slutet av mars meddelade Mackmyra att man öppnar ett innovativt LAB destilleri på Mackmyras första produktionsplats på Mackmyra Bruk. Nu presenteras den första produkten – en ekologisk gin framtagen av Craft distiller Rickard Aldén som också ansvarar för starten av destilleriet.

– Jag började arbeta i destilleriet på Mackmyra Bruk som ung kille och kan det utan och innan. Efter utbildning på KTH och utomlandsstudier i Japan är jag tillbaka för att köra igång destilleriet och skapa min egna gin. Den är verkligen en dröm som blir sann, säger Rickard Aldén, Craft distiller på Mackmyra LAB Distillery.

I Sverige såldes över 1 miljon liter gin under 2016, med en tillväxt på över 7 procent och det är premiumprodukter som driver segmentet. Även globalt sker en förflyttning från billigare gin mot premium- och superpremium gin.

- Intresset för superpremium gin ökar i Sverige, det ör en trend som är mycket stark i Europa där craftgin-avdelningen oftast är väldigt stor i spritbutikerna. Emellertid är utbudet av craftgin begränsat på Systembolagets hyllor och det är något Rickard och Mackmyra Lab Distillery avser att förändra, säger Magnus Dandanell, VD och grundare av Mackmyra.

Mackmyradagen sker den officiella invigningen av LAB Distillery och där presenterar Craft distiller Rickard Aldén sina tankar och hur utvecklingsarbetet går.

- I vanlig Mackmyraanda bjuder vi in våra ambassadörer för att vara med och tycka till om smaker, recept och design, fortsätter Magnus. 

Mackmyradagen sker lördagen den 20 maj, kl 11-22 i Mackmyra Whiskyby med anordnade turer till Mackmyra LAB Distillery. Mackmyra planerar att lansera sin första gin på Systembolaget senare i år.


Belle Epoque Edition Automne 2006 - en rosé cuvée i limiterad utgåva om 48 exemplar

Vin Belle Epoque Edition Automne 2006 är säsongens andra limiterade utgåva…
18 Oct, 2017

Specialbilaga The Penfolds Collection 2017 - ute nu!

Vin Nu är den här! Vår specialbilaga om Penfolds och vinerna…
17 Oct, 2017

Spottswoode´s, Napas Margaux - Sant eller falskt?

Vin Med otrolig och imponerade komplexitet, täthet och fokus, så gläds…
16 Oct, 2017

Ardbeg lanserar sällsynt 23-åring från destilleriets mörkaste tid

Whisky och Bourbon I början av november lanseras Ardbeg Twenty Something. En 23…
16 Oct, 2017

Åter i lager! - Sjörövarrom med stil - 91 poäng till J Bally 7 Ans Pyramide

Whisky och Bourbon I början av veckan så tipsade vi er om J…
10 Oct, 2017

Uppdrucket vecka 40

Vin Vive la France! Goda viner som sparats några år, ett…
13 Oct, 2017

D.E.W. and Brew väcker liv i klassisk irländsk tradition

Whisky och Bourbon Att dricka whiskey tillsammans med öl är en gammal irländsk…
13 Oct, 2017

Årets Sill 2017 med smak av O.P.Anderson

Whisky och Bourbon När Klädesholmen och Salt & Sill i år presenterade Årets…
13 Oct, 2017

Svensk vodka bäst i Asien

Whisky och Bourbon Purity Vodka från Ellinge har vunnit det högsta priset i…
12 Oct, 2017

Smakrikt bröd blir till öl av Paul Svensson och Melleruds

Whisky och Bourbon Höstens mest spännande gastronomiska samarbete är signerat Paul Svensson, Fotografiskas…
12 Oct, 2017

Imperial IPA – en ny ale signerad Fuller’s nya bryggmästare

Whisky och Bourbon Efter succén med lanseringen av Fuller’s Past Masters kommer nu…
12 Oct, 2017

The Macallan introducerar Edition No.3, limiterad utgåva

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar stolt Edition No.3 – en ny limiterad…
11 Oct, 2017
Artikelarkivet