Magic Mountain är Årets Munskänksvin 2017

Livets Goda 13 Nov, 2017
Vin Sedan 2007 har Munskänkarna delat ut priset Årets Munskänksvin. På mässan Stockholm Food & Wine lördag 11 november fick Josef Andirik ta emot det priset för Leitz Magic Mountain 2016. I motiveringen kan man läsa att ”Magic Mountain Riesling är ett torrt, fint fruktigt och mineraligt vin med både intensitet och nyansering, klara syror och utmärkt längd. Mycket gott redan som ungt, men det kan sparas ett tiotal år”.

-Det här är ett vin som verkligen förtjänar det här priset. Här ingår allt blod, svett och tårar som kommer av det krävande arbetet på de branta sluttningarna på Rüdesheimer Berg. Det här är dessutom ett vin som inte bara är gott nu utan också kan lagras under lång tid i källaren, säger Josef Andirik som är producentansvarig på Johan Lidby Vinhandel och som har följt Johannes Leitz arbete över de senaste 10 åren.

I byn Rüdesheim i Rheingau återfinns Leitz familjeegendom som idag spänner över 43 hektar vinodlingar. Johannes Leitz tog över företaget 1985 då hans far hastigt gick bort. Han var då 18 år gammal och hade ingen stor erfarenhet av varken vinmakning eller tyska viners marknadsläge. Han insåg dock snabbt att det endast fanns en väg att gå för att nå framgång - “kvalitet, kvalitet och kvalitet”. Johannes filosofi är terroirorienterad och de flesta vingårdslägen vinifieras separat. Han strävar efter att uttrycka varje vingårds personlighet till det yttersta och elegans och finess är beskrivningar som vi kommer att tänka på. Odlingarna består nästan uteslutande av Riesling och åldern på stockarna varierar från 3 till 80 år.

Vinet finns att beställa på Systembolaget med artikelnummer 70626 för 159 kr. 


Hierarkisk värld med starka ideal – Lotte Wellton har kartlagt krognäringen

Mat och Restaurang Lotte Wellton har forskat om vilka ideal som präglar restaurangnäringen.…
17 Nov, 2017

The Macallan lanserar Edition No.3 i samarbete med Roja Dove

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar Edition No.3 – en ny limiterad utgåva…
17 Nov, 2017

Moët & Chandon lanserar 2009 som Grand Vintage

Vin Moët & Chandon är stolta över att presentera Grand Vintage…
16 Nov, 2017

Skånskt mikrodestilleri bäst i världen

Whisky och Bourbon Världens ledande vin- och spritproducenter samlades igår i London för…
16 Nov, 2017

BrewDog lanserar ny öl i begränsad upplaga bara för Sverige – Hello My Name is Agnetha

Whisky och Bourbon Idag skålar BrewDog med sina svenska fans i en öl…
16 Nov, 2017

Facile & Co AB säljer varumärke Seriously vodka till engelsk spritdistributör

Whisky och Bourbon Facile & Co AB har sålt varumärke Seriously vodka till…
16 Nov, 2017

Champagnehuset Duval-Leroy släpper en ny champagne i samarbete med den franska sommeliereliten

Vin Champagnehuset Duval-Leroy släpper en ny Champagne i samarbete med den…
15 Nov, 2017

Pimpad krog intar Vasastan med Saffransfestival – inredningen producerad av Canon

Mat och Restaurang Bistro Casper på Dalagatan i Vasastan i Stockholm tar till…
15 Nov, 2017

Weingut Dr Loosen på Farangs Riesling Onsdag 15 november 2017

Mat och Restaurang Riesling onsdag denna vecka på Farang bjuder bland annat på…
15 Nov, 2017

Licor 43 sprider passion över Sverige med drink gjord på afrodisiaka

Whisky och Bourbon Lagom till att kylan sveper in över Sverige lanserar den…
14 Nov, 2017

Black Friday 2017

Övrigt Black Friday är en shoppingdag som härstammar från USA. Det…
14 Nov, 2017

Champagne Lanson lanseras i limiterad presentförpackning

Vin Lagom till december månad och startskottet för vinterns alla festligheter…
14 Nov, 2017

Tegnér & Son förfinar traditionen i ny julcognac

Whisky och Bourbon Galateas samarbete med prestigemärket Tegnér & Son fortsätter traditionen sedan…
13 Nov, 2017

Magic Mountain är Årets Munskänksvin 2017

Vin Sedan 2007 har Munskänkarna delat ut priset Årets Munskänksvin. På…
13 Nov, 2017

Nu kommer uppföljaren till In Flames Signature Craft Gin No13, Batch 1

Whisky och Bourbon När In Flames gav sig in på gin blev succén…
13 Nov, 2017

Kombucha - en uråldrig hälsokur

Övrigt Kombucha, fermenterat te, är en uråldrig hälsokur som har använts…
13 Nov, 2017

Höstens primör från Zeta

Övrigt Ju tidigare på säsongen oliver skördas, desto smakrikare blir olivoljan.…
12 Nov, 2017

Nedräkning för Sveriges bästa barer & krogar 2017

Whisky och Bourbon Snart avgörs Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse Bartenders’ Choice Awards. Nordens…
10 Nov, 2017

At Six skapar internationellt brunchkoncept i Stockholm

Mat och Restaurang Executive Chef Andreas Askling beskriver matkonceptet som “En visionär resa…
10 Nov, 2017

Uppdrucket vecka 45 med Ulrika Karlsson

Vin Några veckor i Frankrike och Italien bjuder på många minnesvärda…
10 Nov, 2017
Artikelarkivet