Malin Haak vann Dessertmästarna

Livets Goda 12 Oct, 2017
Övrigt Malin Haak från Sankt Olof är årets Dessertmästare. Malin tog hem segern med sin bröllopstårta i Dessertmästarnas rafflande final i Kanal 5 på onsdagskvällen. Det innebär den femte raka segern för en konditor verksam i Skåne – och den andra Dessertmästarstatyetten i familjen Haak-Morand.

31-åriga Malin Haak från Sankt Olof på Österlen vann Dessertmästarna 2017 efter en nervkittlande final i Kanal 5. Malin mötte David Knutsson från Tomelilla, verksam i Umeå, och tävlingen var in i det sista väldigt jämn. Detta trots att de två konditorerna gjorde finaldesserter utan några egentliga gemensamma nämnare.

Malin satsade på en bröllopstårta med havtorn, hjortron, yoghurt och pistage. Tårtan krävde avancerade tekniker och minutiös planering – och allt såg ut att falla i bitar när hon inte riktigt hann klart.

– Jag var såklart nervös inför avgörandet eftersom det inte gick enligt planen. Jag hann inte glaza tårtorna, men i slutändan så blev det nog bäst så, konstaterar Malin Haak, som har haft segern i sikte sedan starten.

– Från den stunden jag tackade ja till att medverka har jag tänkt att jag ska vinna det här. Inställning är halva grejen, man måste våga och man måste tro på sig själv. Det känns superkul att hoppa ur mammabubblan, göra något för mig själv och dessutom bli förtjänt av titeln Dessertmästare. Och självklart är det häftigt att vi nu har två mästare i samma familj. Nästan overkligt, men wow så kul!

Malins sambo, Martin Morand, vann den tredje säsongen av Dessertmästarna. Malins seger i år innebär att det är femte året på raken som en dessertmakare verksam i Skåne tar hem titeln. 2013 var det Marie Skogström i Malmö, 2014 Joel Lindqvist i Malmö, 2015 Martin Morand från Sankt Olof och 2016 Jimmy Brorsson från Trelleborg.

Juryn bestod i vanlig ordning av Roy FaresMagnus Johansson och Sebastien Boudet.

– Finalen höll verkligen toppklass, men Malin var helt enkelt bäst. Hon fick fram underbara smaker, presenterade en fantastisk finaldessert och klarade stressen och pressen bra. Malin har också en bred kunskap inom yrket, och mycket av det hon presterade under säsongen hade finess, säger Roy Fares.

– Jag skulle säga att det var jämnheten som tog Malin till segern. Hon höll en hög lägstanivå, och levererade under hela tävlingen riktigt goda desserter och tårtor, menar Magnus Johansson.

Finalen av Dessertmästarna sändes i Kanal 5 den 11 oktober. Dessertmästarna producerades av Elk Entertainment för sändning i Kanal 5.


Små partier öl 8 december 2017

Whisky och Bourbon Premium Månadens enda nyhetslansering rymmer några riktiga godbitar bland öl. Friska…
8 Dec, 2017

Niklas Tipsar - Solas pinot noir 2016

Vin Languedoc och pinot noir är omedelbart inte den mest väntade…
8 Dec, 2017

Enkla men goda julgodisar med whiskysting

Whisky och Bourbon Glen Grants 12-åriga Speyside-whisky lanserades i somras i Systembolagets ordinarie…
7 Dec, 2017

Nikka Red gästspelar och Coffey Grain prissänks

Whisky och Bourbon Den 8 december gör Nikka Pure Malt Red ett tillfälligt…
6 Dec, 2017

Laurent-Perrier Grand Siècle – en prestigecuvée med tre årgångar

Vin Laurent-Perrier Grand Siècle är något så unikt som en prestigechampagne…
5 Dec, 2017

Niklas Tipsar - Glen Grant 12 Years Old - en elegant singlemalt från Speyside

Whisky och Bourbon Glen Grant grundades 1840 av bröderna John och James Grant…
2 Dec, 2017
Artikelarkivet