Malin Haak vann Dessertmästarna

Livets Goda 12 Oct, 2017
Övrigt Malin Haak från Sankt Olof är årets Dessertmästare. Malin tog hem segern med sin bröllopstårta i Dessertmästarnas rafflande final i Kanal 5 på onsdagskvällen. Det innebär den femte raka segern för en konditor verksam i Skåne – och den andra Dessertmästarstatyetten i familjen Haak-Morand.

31-åriga Malin Haak från Sankt Olof på Österlen vann Dessertmästarna 2017 efter en nervkittlande final i Kanal 5. Malin mötte David Knutsson från Tomelilla, verksam i Umeå, och tävlingen var in i det sista väldigt jämn. Detta trots att de två konditorerna gjorde finaldesserter utan några egentliga gemensamma nämnare.

Malin satsade på en bröllopstårta med havtorn, hjortron, yoghurt och pistage. Tårtan krävde avancerade tekniker och minutiös planering – och allt såg ut att falla i bitar när hon inte riktigt hann klart.

– Jag var såklart nervös inför avgörandet eftersom det inte gick enligt planen. Jag hann inte glaza tårtorna, men i slutändan så blev det nog bäst så, konstaterar Malin Haak, som har haft segern i sikte sedan starten.

– Från den stunden jag tackade ja till att medverka har jag tänkt att jag ska vinna det här. Inställning är halva grejen, man måste våga och man måste tro på sig själv. Det känns superkul att hoppa ur mammabubblan, göra något för mig själv och dessutom bli förtjänt av titeln Dessertmästare. Och självklart är det häftigt att vi nu har två mästare i samma familj. Nästan overkligt, men wow så kul!

Malins sambo, Martin Morand, vann den tredje säsongen av Dessertmästarna. Malins seger i år innebär att det är femte året på raken som en dessertmakare verksam i Skåne tar hem titeln. 2013 var det Marie Skogström i Malmö, 2014 Joel Lindqvist i Malmö, 2015 Martin Morand från Sankt Olof och 2016 Jimmy Brorsson från Trelleborg.

Juryn bestod i vanlig ordning av Roy FaresMagnus Johansson och Sebastien Boudet.

– Finalen höll verkligen toppklass, men Malin var helt enkelt bäst. Hon fick fram underbara smaker, presenterade en fantastisk finaldessert och klarade stressen och pressen bra. Malin har också en bred kunskap inom yrket, och mycket av det hon presterade under säsongen hade finess, säger Roy Fares.

– Jag skulle säga att det var jämnheten som tog Malin till segern. Hon höll en hög lägstanivå, och levererade under hela tävlingen riktigt goda desserter och tårtor, menar Magnus Johansson.

Finalen av Dessertmästarna sändes i Kanal 5 den 11 oktober. Dessertmästarna producerades av Elk Entertainment för sändning i Kanal 5.


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018
Artikelarkivet