Många ville upptäcka nya viner på Göteborg Vin & Deli

Livets Goda 24 Apr, 2018
Vin I helgen arrangerades Göteborgs största vin och delikatessmässa på Svenska Mässan. De var många som ville ta del av utställarnas vinkunskap och ta chansen att upptäcka nya favoriter och att provsmaka sommarens vintrender.

Mässans popularitet har vuxit sedan starten 2015 och även i år slog Göteborg Vin & Deli besöksrekord med 8 558 besökare på två dagar. Därmed fortsätter Göteborg Vin & Deli att vara en av Sveriges största vinmässor.

– Trenden fortsätter om att vi vill lära oss mer om vin och framförallt vill gemene man öka kunskapen om att kombinera mat och dryck på rätt sätt. Det är också något vi ser att utställarna tar till sig mer och mer och hos många kunde du få t.ex. få en passande ostbit som gifter sig fint med vinet, säger Emelie Oscarson, projektledare på Svenska Dryckesmässor som arrangerar mässan tillsammans med Svenska Mässan.

Förutom de 95 utställare som fanns på plats så pågick två tävlingar under mässan. Under fredagen pågick tävlingen Pizza Champion Cup där 24 pizzabagare bl.a. gjorde upp om Sveriges bästa gourmetpizza 2018. Vinnaren i år blev Amir Bozaghian från Vezzo i Umeå som kommer att representera Sverige i det officiella pizzabaknings-världsmästerskapet i Palma, Italien 2019. Pizza Champion Cup är Sveriges största pizzabakningsmästerskap och arrangeras av Sveriges pizzaförening och Svenska pizzabagarelandslaget.

På lördagen pågick sedan tävlingen Årets Bartender 2018 där tjugo bartenders från hela Sverige tävlade om att ta hem titeln Årets Mästare 2019.

– Det här var bästa Årets Bartender genom tiderna! Som grädde på moset så vinner en debutant tävlingen och representerar Sverige i Tallin. berättar Mikael Berglund Hveem, tävlingsansvarig hos Sveriges Bartenders Gille.
Årets tema på tävlingen var ”Din storsäljare” och årets Svenska mästare blev Joel Konza från Bonbonbar i Göteborg som kommer att representera Sverige i VM i Tallin 1-6 oktober.

Nästa år arrangeras Göteborg Vin & Deli 26-27 april på Svenska Mässan.

> LÄS MER OM GÖTEBORG VIN & DELI

 

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine

Nu lanseras den i Sverige - Louis Roederer Cristal 2008

Vin Efter tio års omsorgsfull lagring har VinUnic nu glädjen att…
16 Aug, 2018

Alkoholfri bärs – mer populärt än någonsin

Whisky och Bourbon Allt fler svenskar dricker alkoholfri öl och under den varma…
15 Aug, 2018

Bank Hotel

Mat och Restaurang Nu öppnar Stureplansgruppen sitt nya boutiquehotell – Bank Hotel. Hotellet…
15 Aug, 2018

Frida Ronge blir ambassadör för hållbart fiske

Mat och Restaurang Genom den internationella organisationen MSC, Marine Stewardship Council blir Frida…
14 Aug, 2018

Nils Oscar Kellerbier är topp tio i världen

Whisky och Bourbon Nils Oscar Bryggeri och spannmålsföretaget Warbro Kvarn har sedan i…
13 Aug, 2018

Portia Roble - Omfångsrikt vin med med skönt kompspel och finurliga soloslingor

Vin Portia Roble är producerat av Bodegas Portia, som är det…
10 Aug, 2018
Artikelarkivet