Många ville upptäcka nya viner på Göteborg Vin & Deli

Livets Goda 24 Apr, 2018
Vin I helgen arrangerades Göteborgs största vin och delikatessmässa på Svenska Mässan. De var många som ville ta del av utställarnas vinkunskap och ta chansen att upptäcka nya favoriter och att provsmaka sommarens vintrender.

Mässans popularitet har vuxit sedan starten 2015 och även i år slog Göteborg Vin & Deli besöksrekord med 8 558 besökare på två dagar. Därmed fortsätter Göteborg Vin & Deli att vara en av Sveriges största vinmässor.

– Trenden fortsätter om att vi vill lära oss mer om vin och framförallt vill gemene man öka kunskapen om att kombinera mat och dryck på rätt sätt. Det är också något vi ser att utställarna tar till sig mer och mer och hos många kunde du få t.ex. få en passande ostbit som gifter sig fint med vinet, säger Emelie Oscarson, projektledare på Svenska Dryckesmässor som arrangerar mässan tillsammans med Svenska Mässan.

Förutom de 95 utställare som fanns på plats så pågick två tävlingar under mässan. Under fredagen pågick tävlingen Pizza Champion Cup där 24 pizzabagare bl.a. gjorde upp om Sveriges bästa gourmetpizza 2018. Vinnaren i år blev Amir Bozaghian från Vezzo i Umeå som kommer att representera Sverige i det officiella pizzabaknings-världsmästerskapet i Palma, Italien 2019. Pizza Champion Cup är Sveriges största pizzabakningsmästerskap och arrangeras av Sveriges pizzaförening och Svenska pizzabagarelandslaget.

På lördagen pågick sedan tävlingen Årets Bartender 2018 där tjugo bartenders från hela Sverige tävlade om att ta hem titeln Årets Mästare 2019.

– Det här var bästa Årets Bartender genom tiderna! Som grädde på moset så vinner en debutant tävlingen och representerar Sverige i Tallin. berättar Mikael Berglund Hveem, tävlingsansvarig hos Sveriges Bartenders Gille.
Årets tema på tävlingen var ”Din storsäljare” och årets Svenska mästare blev Joel Konza från Bonbonbar i Göteborg som kommer att representera Sverige i VM i Tallin 1-6 oktober.

Nästa år arrangeras Göteborg Vin & Deli 26-27 april på Svenska Mässan.

> LÄS MER OM GÖTEBORG VIN & DELI

 

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine

Succé för Dilmah School of Tea i Stockholm – Sveriges största te-event någonsin

Övrigt Dilmahs världsberömda School of Tea gick av stapeln på Fotografiska…
19 Oct, 2018

Små partier ÖL 19 oktober 2018 – 13 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium En lansering med kul mix av nyheter. Bland favoriterna finns…
19 Oct, 2018

En chardonnay som är lojal mot såväl druva som ursprung

Vin Piemonte är nog för en lejonpart av vinkonsumenter synonymt med…
18 Oct, 2018

Mycket exklusiv upplaga av Hernö Blackcurrant när naturen får bestämma

Whisky och Bourbon Sommarens extrema väderförhållanden påverkar skörden av svarta vinbär som i…
17 Oct, 2018

Svensken Emil Hed imponerar med hållbara cocktails under globala World Class-mästerskapen

Whisky och Bourbon I måndags kväll förra veckan hölls den globala tävlingen för…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet