Marcus Samuelsson öppnar ny restaurang på Clarion Hotel Sign, Kitchen & Table Norrmalm

Livets Goda 11 Aug, 2017
Mat och Restaurang Kitchen & Table Norrmalms restaurang och bar har under sommaren genomgått en totalrenovering designad av Inside by Wingårdhs arkitekter. Rekryterad som köksmästare är Tal Borenshtein, tidigare inom F12-gruppen, som kommer till Kitchen & Table Norrmalm med bred erfarenhet från internationella kök från bland annat mellanöstern, nord- och latinamerika.

Tillsammans med Marcus Samuelsson i rollen som Creative Director satsar hotellet på en grönare och mer klimatsmart meny där närodlat, ekologiskt och hållbarhet är grunden till allt.

- Clarion Hotel Sign har sedan öppning varit en speciell plats för mig och vi har hela tiden legat i framkant när det gäller hållbarhet. Det finns inbyggt i vårt DNA med ekologiska råvaror, en konstant strävan att minska matsvinnet och hälsosamma alternativ på våra menyer. I takt med att vår publik blir allt mer medveten om matens påverkan på oss och vår miljö vill vi med den nya generationens Kitchen & Table erbjuda gästen möjligheten att att välja hälsosammare alternativ. Vi brinner för Green Nudging och det är i relationen med våra lokala leverantörer som utveckling och förflyttning sker. Det är här vi hämtar inspiration, säger Marcus Samuelsson.

På Kitchen & Table Norrmalm ska gästen mötas av en kulturell och kulinarisk upplevelse där smakerna inspireras från det mångkulturella Manhattan i kombination med influenser från Nordens traditionella tillagningstekniker. Moderna tolkningar av rustika klassiker där köket behandlar jordens resurser med stor respekt. Urban Garden kallas den centrala delen av menyn där grödor utgör grunden och animaliskt protein adderas som en högt skattad accessoar.

Hotellets interiör präglas av skandinavisk design och naturliga material där Kitchen & Tables bärande idé bidrar med en lekfull mix mellan natur och urbana inslag. Tillsammans med ljusspel skapas spännande förvandlingar som ska ge hotellet och restaurangens besökare en dynamisk upplevelse.

- Kitchen & Table Norrmalm är en mötesplats som erbjuder lokala och globala influenser i en härlig mix. Vi kommer aktivera vår bar och restaurang med olika evenemang såsom dj:s, utställningar och liveframträdanden, säger Anna Haxne, Food & Beverage Manager, Clarion Hotel Sign.

Nytt är också baren som intar position som en “Sustainable Bar” med en tydlig strävan att minimera organiskt avfall. “Zero Waste Bars” är ett begrepp som fått stort internationellt genomslag de senaste åren där all produktion genomlyses och analyseras.

Naima Agnaou, restaurangchef Kitchen & Table Norrmalm, har etablerat ett fantastiskt barteam med Hedda Bruce och Fredrik Löwenhamni spetsen, båda närmast från Marie Laveau. Ambitionen är att driva Sveriges barscen framåt genom en väl utvecklad och hållbar cocktaillista med betoning på nordiska råvaror.

Den 23 augusti öppnar Kitchen & Table Norrmalm för middag, den 28 augusti för lunch och den 9 september är restaurangen igång med brunch – både lördagar och söndagar. I restaurangens Coffee Shop erbjuds snacks och lättare mat dagligen. För bordsbokning: www.kitchenandtable.se/restaurants/norrmalm


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet