MatHem först ut i Sverige att använda Amazons muskler

Livets Goda 8 Jan, 2018
Mat och Restaurang Digitala matvarujätten MatHem grundades 2006 av makarna Tomas och Karolin Kull. Idén till företaget kom till under de vardagliga och tidskrävande mat-inköpen, som ofta resulterade i onödiga produkter.

Tomas Kull som tidigare var ledamot i ICA Kvantums styrelse, presenterade sin idé om den digitala mataffären, den ratades, då andra projekt fanns på agendan för ICA.

Tomas och Karolin bestämde sig för att satsa på idén eftersom de såg att behovet hos konsumenterna var enormt. Tiden räcker inte till för många, med MatHems hjälp kan kunderna få mer tid för annat. Det har gått över 10 år sedan MatHem skapades. Genom den digitala affären kan kunderna även få paketleveranser och vin hem till dörren. Danske Bank har träffat Tomas Kull.

- För tio år sedan var det ovanligt att människor använde hushållsnära tjänster, idag är det ingen som höjer på ögonbrynen om du har städhjälp. Att dra nytta av tjänster i vardagen ökar . Vi kommer inom kort lansera en tjänst, där vi tillsammans med ett låsföretag kommer erbjuda våra kunder att leverera mat när de inte är hemma och ställa in kylvarorna kyl och frys, säger Tomas Kull, vd MatHem, och fortsätter

- Våra kunder vill spara tid. Genom att köpa mat via nätet frigör de mer kvalitetstid för familj, vänner eller annat. Det är inte ett behov som kommer försvinna, utan tvärtom. Våra utvecklare kom nyligen hem från USA efter ha medverkat i en kongress och vi kommer nu använda Amazons AWS serverless, vilket innebär att MatHem.se kommer bli otroligt snabb! Vi är först i Sverige med den plattformen, och det kommer även möjliggöra att vi kan lägga till och skapa tjänster väldigt snabbt och smidigt. Att förutse kommande behov hos kunden, är a och o för att fortsätta vara i framkant.

MatHem och Clas Ohlsson kommunicerade nyligen att de har ingått ett partnerskap därkunder ska kunna beställa större delar av Clas Ohlsons sortiment via MatHems sida och få dem levererade till hemmet. Matvarujätten och teknikjätten är ett strategiskt samarbete och under 2018 kommer det hända mycket för MatHem.

- Jag kommer på så många idéer hela tiden för MatHem. Det gäller att hela tiden tänka framåt och skapa nytta för kunderna, avslutar Tomas Kull.

- Företag som vill stå sig konkurrensmässigt måste dagligen utmana sig själva och tänka nytt kring tjänster, produkter och samarbeten. Vi har till exempel utvecklat Danske Bank Growth som är ett koncept för expansiva och snabbväxande företag som Mathem. Idag finns ett par hundra företag i denna genre men jag tror att vi kommer se många fler framöver, säger Berit Behring vd Danske Bank Sverige

Läs mer om Danske Bank Growth här


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet