MatHem först ut i Sverige att använda Amazons muskler

Livets Goda 8 Jan, 2018
Mat och Restaurang Digitala matvarujätten MatHem grundades 2006 av makarna Tomas och Karolin Kull. Idén till företaget kom till under de vardagliga och tidskrävande mat-inköpen, som ofta resulterade i onödiga produkter.

Tomas Kull som tidigare var ledamot i ICA Kvantums styrelse, presenterade sin idé om den digitala mataffären, den ratades, då andra projekt fanns på agendan för ICA.

Tomas och Karolin bestämde sig för att satsa på idén eftersom de såg att behovet hos konsumenterna var enormt. Tiden räcker inte till för många, med MatHems hjälp kan kunderna få mer tid för annat. Det har gått över 10 år sedan MatHem skapades. Genom den digitala affären kan kunderna även få paketleveranser och vin hem till dörren. Danske Bank har träffat Tomas Kull.

- För tio år sedan var det ovanligt att människor använde hushållsnära tjänster, idag är det ingen som höjer på ögonbrynen om du har städhjälp. Att dra nytta av tjänster i vardagen ökar . Vi kommer inom kort lansera en tjänst, där vi tillsammans med ett låsföretag kommer erbjuda våra kunder att leverera mat när de inte är hemma och ställa in kylvarorna kyl och frys, säger Tomas Kull, vd MatHem, och fortsätter

- Våra kunder vill spara tid. Genom att köpa mat via nätet frigör de mer kvalitetstid för familj, vänner eller annat. Det är inte ett behov som kommer försvinna, utan tvärtom. Våra utvecklare kom nyligen hem från USA efter ha medverkat i en kongress och vi kommer nu använda Amazons AWS serverless, vilket innebär att MatHem.se kommer bli otroligt snabb! Vi är först i Sverige med den plattformen, och det kommer även möjliggöra att vi kan lägga till och skapa tjänster väldigt snabbt och smidigt. Att förutse kommande behov hos kunden, är a och o för att fortsätta vara i framkant.

MatHem och Clas Ohlsson kommunicerade nyligen att de har ingått ett partnerskap därkunder ska kunna beställa större delar av Clas Ohlsons sortiment via MatHems sida och få dem levererade till hemmet. Matvarujätten och teknikjätten är ett strategiskt samarbete och under 2018 kommer det hända mycket för MatHem.

- Jag kommer på så många idéer hela tiden för MatHem. Det gäller att hela tiden tänka framåt och skapa nytta för kunderna, avslutar Tomas Kull.

- Företag som vill stå sig konkurrensmässigt måste dagligen utmana sig själva och tänka nytt kring tjänster, produkter och samarbeten. Vi har till exempel utvecklat Danske Bank Growth som är ett koncept för expansiva och snabbväxande företag som Mathem. Idag finns ett par hundra företag i denna genre men jag tror att vi kommer se många fler framöver, säger Berit Behring vd Danske Bank Sverige

Läs mer om Danske Bank Growth här


Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018

Innis & Gunn släpper samlarobjekt

Whisky och Bourbon Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper exklusiv Imperial Stout lagrad…
10 Dec, 2018

Här är jultraditionerna ungdomar vill förändra

Övrigt Tre av fem unga svenskar upplever en eller flera jultraditioner…
10 Dec, 2018

Fem glöggdrinkar från Blossa

Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några…
10 Dec, 2018

Här är drinkarna som sätter prägel på julen

Whisky och Bourbon Glögg, julöl och nubbe - det är kul med jul.…
10 Dec, 2018

Lumbergh, glögg och julrim

Vin Ni Livets Goda- och Whisky & Bourbonläsare får mer än…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet