Mathias Dahlgren och Rutabaga med på Plant-Forward Global 50-listan

Livets Goda 16 Jun, 2017
Vin Plant-Forward Global 50-listan är ett gemensamt initiativ från Oslobaserade EAT Foundation och the Culinary Institute of America (CIA) som uppmärksammar de kockar och restauranger som leder utvecklingen av framtidens mat, genom att arbeta med hållbara och hälsobringande växtbaserade menyer. Mathias Dahlgren är med sin vegetariska restaurang Rutabaga en av kockarna som är med på listan.

- Det känns väldigt roligt att Rutabaga uppmärksammas i det här sammanhanget och jag blir stolt över vad vi åstadkommit. Att arbeta med det gröna som bas har varit en självklarhet för mig under många år och initiativet från EAT Foundation och CIA känns väldigt relevant i dagens samhälle. Den goda smaken har alltid varit min drivkraft och med Rutabaga vill jag skapa vegetarisk mat som alla kan längta efter och inspireras av. Att det dessutom bidrar till bättre hälsa och miljö är en välkommen bonus, säger Mathias Dahlgren.

Mathias Dahlgren är utvald till den globala Plant-Forward 50-listan för sitt nytänkande restaurangkoncept med en genomgående vegetarisk meny, som både inspirerar till förändring och driver utvecklingen mot en mer växtbaserad kosthållning, vilket är av stor betydelse för vår planet och människorna som lever här.

Läs mer om Plant-Forward Global 50 listan


Spottswoode´s, Napas Margaux - Sant eller falskt?

Vin Med otrolig och imponerade komplexitet, täthet och fokus, så gläds…
16 Oct, 2017

Ardbeg lanserar sällsynt 23-åring från destilleriets mörkaste tid

Whisky och Bourbon I början av november lanseras Ardbeg Twenty Something. En 23…
16 Oct, 2017

Åter i lager! - Sjörövarrom med stil - 91 poäng till J Bally 7 Ans Pyramide

Whisky och Bourbon I början av veckan så tipsade vi er om J…
10 Oct, 2017

Uppdrucket vecka 40

Vin Vive la France! Goda viner som sparats några år, ett…
13 Oct, 2017

D.E.W. and Brew väcker liv i klassisk irländsk tradition

Whisky och Bourbon Att dricka whiskey tillsammans med öl är en gammal irländsk…
13 Oct, 2017

Årets Sill 2017 med smak av O.P.Anderson

Whisky och Bourbon När Klädesholmen och Salt & Sill i år presenterade Årets…
13 Oct, 2017

Svensk vodka bäst i Asien

Whisky och Bourbon Purity Vodka från Ellinge har vunnit det högsta priset i…
12 Oct, 2017

Smakrikt bröd blir till öl av Paul Svensson och Melleruds

Whisky och Bourbon Höstens mest spännande gastronomiska samarbete är signerat Paul Svensson, Fotografiskas…
12 Oct, 2017

Imperial IPA – en ny ale signerad Fuller’s nya bryggmästare

Whisky och Bourbon Efter succén med lanseringen av Fuller’s Past Masters kommer nu…
12 Oct, 2017

The Macallan introducerar Edition No.3, limiterad utgåva

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar stolt Edition No.3 – en ny limiterad…
11 Oct, 2017
Artikelarkivet