Mathias Dahlgren och Rutabaga med på Plant-Forward Global 50-listan

Vin Plant-Forward Global 50-listan är ett gemensamt initiativ från Oslobaserade EAT Foundation och the Culinary Institute of America (CIA) som uppmärksammar de kockar och restauranger som leder utvecklingen av framtidens mat, genom att arbeta med hållbara och hälsobringande växtbaserade menyer. Mathias Dahlgren är med sin vegetariska restaurang Rutabaga en av kockarna som är med på listan.

- Det känns väldigt roligt att Rutabaga uppmärksammas i det här sammanhanget och jag blir stolt över vad vi åstadkommit. Att arbeta med det gröna som bas har varit en självklarhet för mig under många år och initiativet från EAT Foundation och CIA känns väldigt relevant i dagens samhälle. Den goda smaken har alltid varit min drivkraft och med Rutabaga vill jag skapa vegetarisk mat som alla kan längta efter och inspireras av. Att det dessutom bidrar till bättre hälsa och miljö är en välkommen bonus, säger Mathias Dahlgren.

Mathias Dahlgren är utvald till den globala Plant-Forward 50-listan för sitt nytänkande restaurangkoncept med en genomgående vegetarisk meny, som både inspirerar till förändring och driver utvecklingen mot en mer växtbaserad kosthållning, vilket är av stor betydelse för vår planet och människorna som lever här.

Läs mer om Plant-Forward Global 50 listan


Kommentera